Kapaklı gazisini alkış ve tekbirlerle karşıladı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'ta yürüttüğü operasyon kapsamında iki hafta önce teröristlerin döşediği mayının infilak etmesi sonucu iki bacağını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı TarÄ

Kapaklı 2.08.2019 17:10:00 0
Kapaklı gazisini alkış ve tekbirlerle karşıladı

Uçakla İstanbul’a, oradan da karayoluyla Kapaklı’ya gelen Piyade Uzman Onbaşı Tarık Cür Çerkezköy gişelerinde ailesi, yakınları, silah arkadaşları ve çok sayıda Kapaklılı tarafından gururla karşılandı.

 

 

GATA’YA NAKLEDİLDİ

 

Saray 41’inci Komando Tugay komutanlığı Tugay Komutanlığında görevli Piyade Uzman Onbaşı Tarık Cür, bir süre önce görevlendirme ile Hakkari Derecik’teki 3’üncü Komando Taburu Komutanlığı’na gönderildi. 20 Temmuz sabahın erken saatlerinde arazide operasyonda iken terör unsurları ile sıcak temasa giren Onbaşı Cür, yaralandı. Gazi asker apar topar Van Bölge Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından tedavisine devam etmek üzere Ankara GATA’ya nakledildi.

 

 

DUA OKUNDU

 

Operasyonda iki bacağını kaybeden Cür 10 günlük tedavisinin ardından Ankara’dan uçakla İstanbul’a gelen Tarık Cür ambulansla Kapaklı’ya getirildi. Ailesinin Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önünde Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkan vekili Feyzullah Yorulmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, partililer, stk temsilcileri ve binlerce vatandaşın alkışları ve tekbirleriyle karşılanan  Piyade Uzman Onbaşı Erbaş Tarık Cür, ambulanstan sedye ile indirilerek evinin önüne getirildi. Burada Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği Başkanı İbrahim Çetintaş tarafından kendisine Kur'an-ı Kerim ve bir adet Türk bayrağı hediye edildi. Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş tarafından tüm şehitler ve gaziler için dua okunurken, gazi Cür, daha sonra alkışlarla sedye ile istirahat etmek üzere evine götürüldü.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10