Projeyle hem besiciler hem de tüketiciler kazanacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği "Tekirdağ Et" projesi ile il genelinde sözleşmeli besicilik yaptıracak. Proje ile birlikte Trakya bölgesi genelinde vatandaşlar Büyükşehir Belediyes

Tekirdağ 2.08.2019 17:41:00 0
Projeyle hem besiciler hem de tüketiciler kazanacak

Hem hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlara, hem de tüketiciye kazandıracak olan proje hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Komisyonda bulunan Meclis Üyeleri ve Birlik Yem Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

 

TOPLANTI YAPILDI

 

Tekirdağ Et projesi kapsamında uygulanacak olan Sözleşmeli Besicilik projesinden il genelinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ile baklagil ve yem bitkisi üreten çiftçiler de faydalanabilecek. Sözleşmeli Besicilik yapacak olan vatandaşların, besi süresince en büyük işletme gideri olan sanayi yemi ile kaba yem ihtiyacını, istenmesi halinde Birlik Yem Fabrikası tarafından karşılanacaktır. Böylelikle bölgedeki kaliteli kaba yem üretimi de geliştirilmiş olacak. Besi süresi sonunda üreticilerden alınacak olan hayvanlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara ilçesinde inşa edilen ve Trakya’nın en büyük, Türkiye’nin ikinci en büyük et kombina merkezi olan Malkara Et Kombina Tesisinde hijyenik ve güvenilir koşullarda işlenerek Trakya genelinde ve İstanbul’un belli yerlerinde açılacak et marketler ile vatandaşlara doğrudan sunulacak. Proje ile vatandaşlar ucuz et tüketme imkânı bulmuş olacak, besicilik yapan vatandaşlar da hayvanlarını Büyükşehir Belediyesi sayesinde ederinde fiyatlarla kazanca dönüştürme imkanı bulacak. Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında, Tekirdağ Et ve Sözleşmeli Besicilik projeleri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan birer sunum gerçekleştirdi. Toplantı, yapılan değerlendirmeler ve görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10