Tokgöz: Afet bölgesinde yaraları sardık  

​​​​​​​ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Şube Başkanı   ve ANDA  Vefa Derneği Arama Kurtarma Tekirdağ İl Temsilcisi Mustafa Tokgöz, geçtiğimiz günlerde sel f

Tekirdağ 6.08.2019 16:27:00 0
Tokgöz: Afet bölgesinde yaraları sardık  

Mustafa Tökgöz yaptığı basın açıklamada, “ANDA Arama Kurtarma Tekirdağ İl Temsilciliği olarak sel felaketinin yaşandığı ve afet bölgesi ilan edilen Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu köylerinde yaptığımız geceli gündüzlü  arama kurtarma çalışmalarına 2 ilk yardım personeli, 6 alan arama personeli ve 2 araç ile destek verdik.ANDA Arama Kurtarma Tekirdağ İl temsilciliği olarak burada çalışmalarımızı özverili ve olağan bir gayretle yaptık.”dedi.

 

ALLAH ÜLKEMİZİ  MİLLETİMİZİ HER TÜRLÜ FELAKETTEN KORUSUN

 

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Şube Başkanı  Mustafa Tokgöz, “Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu köylerinde Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), AFAD, Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından yoğun şekilde yürütülen çalışmalara ANDA olarak Bursa, Tekirdağ, İstanbul, Manisa ve Ankara ekiplerimizden oluşan  toplam 90 kişilik grupla, 13 araçla destek sağladık. 17 Temmuz gecesinden itibaren sahada yer alan ANDA Arama Kurtarma ekiplerimiz jandarma ve AFAD koordinesinde arama  kurtarma çalışması yaptı. Afetin başladığı 17 Temmuz tarihinden itibaren  21 kilometrelik alanda 12 gün boyunca  aralıksız arama çalışmaları yapan ekiplerimiz kayıp son çocuğumuz Kaan'ın da cansız bedenine ulaşılmasının ardından çalışmalarını tamamladı. Düzce'de etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen su baskını ve heyelanda arama çalışmalarını yürüten resmi ekiplerin en büyük destekçisinin gönüllüler olması hem ülkemiz hem de milletimizin dayanışmasına katkı sağlamıştır. Tamamen gönüllülük esasına dayalı yaptığımız çalışmalarda halkımızın takdiri ve duası bizim için en büyük ve en anlamlı kazançtır. Tekirdağ ANDA olarak bu görevden de alnımızın akıyla çıktığımız için çok mutluyuz. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten  korusun ve muhafaza eylesin. Afette hayatlarını kaybeden 7 vatandaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyor,tüm afetzedelere bir kez daha  geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10