Vali Yıldırım: Bayramlar barışın güç kazandığı günlerdir

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Yıldırım mesajında, ''Bayramlar; karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlen

Tekirdağ 10.08.2019 08:45:00 0
Vali Yıldırım: Bayramlar barışın güç kazandığı günlerdir

Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağlıların bayramını tebrik etti.

 

“PEKİŞTİRMEK İÇİN FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ”

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım  ‘’Bu manevi ve müstesna günleri, dargınlık ve kırgınlıklarımızı bir kenara bırakarak, sevgi dostluk ve kardeşlik duygularımızı en yoğun şekilde güçlendirerek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için fırsata çevirmeliyiz. Büyüklerimizi, akrabalarımızı, görüşmek isteyip de görüşemediğimiz yakınlarımızı, dostlarımızı ziyaret etmek, hal ve hatırlarını sormak için bu günleri fırsat olarak görmeliyiz. Fakiri, kimsesizi, yetimi, öksüzü, yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir milletin fertleri olarak, manevi duyguların yoğunlaştığı bu günlerde yardımsever halkımızın, kimsesiz, yardıma muhtaç çocuklar ile ilgiye muhtaç yaşlılarımızdan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum. Hastalarımızı, öksüz ve yetimlerimizi, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi, engellilerimizi hatırlayarak bayram ziyaret programlarında onlara da mutlaka yer verelim. Hac ibadetinin gerçekleştirildiği; dilleri, ırkları, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Arafat meydanında, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği bu günlerde; Hac ibadeti için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi tebrik ediyor, Haclarının ve kurbanlarının kabul olmasını diliyorum” dedi.

 

‘’TRAFİKTE AZAMİ DERECEDE DİKKATLİ OLALIM’’

 

Türkiye’de bilhassa büyükşehirlerimizde, kurban kesen vatandaşlarımızın hijyen şartları içinde, uygun yerlerde kurbanlarını kesmelerini, sonrasındaki atıkları başkalarını rahatsız etmeyecek ve çevreyi kirletmeyecek şekilde bertaraf etmelerini önemle istirham ediyorum. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli önlemler alınmıştır. Seyahate çıkacak vatandaşlarımızdan trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini temenni ediyorum.Bu vesileyle bayramın birlik beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılması ve ülkemize huzur getirmesi dileğiyle, bütün halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10