Çetin: Talep edersek sonuç alırız

Kapaklı Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı'nı gerçekleştirmek üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığın toplandı.Toplantıda Kapaklı'nın ihti

Kapaklı 23.08.2019 19:14:00 0
Çetin: Talep edersek sonuç alırız

Kapaklı Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığın toplandı.

 

“İLK KEZ KAPAKLI BELEDİYESİ HİBE ALIYOR”

 

Dün saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren Halil İbrahim Erkan katılmazken, açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu yapıldı. Meclisin ilk gündem maddesi Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından sunulan 149695/118 sayılı Kapaklı Belediyesi Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Projesi yazısının görüşülmesi oldu. Belediye Bünyesinde yeni kurulan Kent A.Ş. yönetim kurulu toplantısında Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in görevlendirilmesi ile ilgili gündem maddesi meclis üyelerinin onayına sunuldu. Gündem maddesiyle ilgili açıklama yapan Başkan Çetin, ‘’ Bununla ilgili Trakya Kalkınma Ajansına çalışma yapıldı ve olumlu oldu. Meclis kararı ile Başkana yetki verilmesi için son gün 28 Ağustos olduğu için meclisi topladık. Kapaklı ilk kez böyle bir hibe alacak. 900 bin TL’nin 600 bin TL’sini Trakya Kalkınma Ajansından hibe alacağız. Çalışmalarda Etüt Proje Müdürlüğüne ve personelime teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde daha fazla proje yapıp böyle hibelerden faydalanırız. . Kent A.Ş.’ye bir ismin vekil olarak tayin edilmesi için meclisin kararı gerekiyor. Bu şirkette yapacağımız ilk toplantı için de geçtiğimiz ay mecliste karar verdiğimiz sermaye aktarımı ile ilgili yetki talep ediyorum. Biliyorsunuz ilk başta yüzde 25 aktarım yapmamız gerekiyor yani 125  bin TL civarında bir aktarım gerçekleştireceğiz. Bunun genel kurulda görüşülüp karara bağlanması gerekiyor” diye konuştu. İlgili gündem maddesi ise meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin ikinci maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Sözleşmeli Personel alımı konulu yazı görüşüldü. Konuyla ilgili Kapaklı Belediyesi’ne bir adet Ekonomist alımı ve üst tavan miktardan maaş alması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan temsil Genel Kurul Temsil Yetkisi konulu yazı görüşüldü. Meclis toplantısının son gündem maddesi de tüm meclis üyelerinin onayından geçti.

 

“TALEP ETMEMİZ GEREKİYOR”

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Kapaklı olarak yeni bir ilçeyiz ve nüfusu artan bir ilçeyiz. Büyükşehir, devletin ve tüm kurumların imkanlarını buraya getirmek için seferber olmalıyız. Yazışmalarla sonuç alamıyoruz. Birlik ve beraberlik halinde gruplar olarak giderek istemeliyiz. Daha çok bir araya gelip daha fazla kapı çalalım. Talep edersek sonuç alırız. Makamlara gidip bunu tekrar tekrar hatırlatmak gerekiyor ve talep etmemiz gerekiyor” dedi.

 

“DAHA FAZLA SONUÇ ALMAMIZ GEREKİYOR”

 

Kapaklı’nın yer altı sularında sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Çetin “ Yollarda çökmeler yaşanıyor. TESKİ Kapaklı’da 17’inci kuyusunu açıyor. Buna rağmen su kapasitesi yetmiyor. İbrahim İçöz ile konuştuğumuzda DSİ’nin barajını devreye sokmamız gerektiğini söyledi. Bununla ilgili Bakanlığa gidip DSİ Edirne ile de görüştüm. Buralara tekrar tekrar gitmemiz gerekiyor. Bir kez daha gittiğimiz zaman dosya masada kalıyor. Tekrar tekrar gitmemiz gerekiyor. STK, muhtarlar ve meclis üyeleriyle birlikte talep seferberliği ilan etmemiz gerekiyor. Bu talepleri sık dile getirirsek daha fazla sonuç alacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

 Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10