Sorunların odağındaki Asbaş soruları yanıtladı

Günlerdir Çerkezköy'de spor kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi olan Çerkezköy 1911 Spor Kulübünün devri ile başlayan kongre süreci ile devam eden tartışmaların odağındaki Kazım Asbaş ga

Çerkezköy 23.08.2019 19:38:00 0
Sorunların odağındaki Asbaş soruları yanıtladı

“Gündem Özel” gündeme dair soruları ve sorunları muhataplarıyla tartışmaya devam ediyor. Gazeteci Şaban Kardeş’in hazırlayıp sunduğu Gündem Özel’in canlı yayın konuğu dün Çerkezköy 1911 Doğanspor Eski Başkanı Kazım Asbaş oldu.

 

“BAŞKAN OLMADIM”

 

1911 Çerkezköy Doğanspor Eski Başkanı Kazım Asbaş, Radyo Haber, Çerkezköy Haber, Marmara Haber ve T Haber TV’nin ortak yayınladığı Gündem Özel programında Gazeteci Şaban Kardeş’in ve Çerkezköylülerin sorularını yanıtladı. Gazeteci Kardeş’in ‘kulüp hala Bölgesel Amatör Ligde. Sonrasında ne oldu da biz bugün bunu konuşuyoruz. Çerkezköy kamuoyu, spor kamuoyu sadece Çerkezköy'de değil bölgede sizi konuşuyor” sorusu üzerine konuşan Kazım Asbaş “Geçtiğimiz yıl içerisinde biz normal Doğanspor olarak faaliyetlerimizi sürdürüyorduk. Bize alın ismini ne yaparsanız yapın rengini ne koyarsanız koyun gibilerinde bir teklif geldi. Biz bu teklifle ilgili tabi bunu genel kurulumuza danıştık. Her ne kadar bizden çatlak çıksa da ikinci birleşme toplantısında ben yoktum kendi rahatsızlıklarım vardı, ameliyat olmam gerekiyordu. Bunlar için görev alamayacağım dedim. O zaman birleşme kararına kalmasın dediler birleşme kararına onay verdiler. Ben başkan falan olmadım, bir yönetim kurulunda da yoktum. Çerkezköy'ümüz için iyi yerlere gelsin diye biz abi olarak Çerkezköy sever olarak elimizden geldiği kadar iyi yerlere gelsin diye iyi şeyler yaptık. Hatalarımız da olmuştur tabi muhakkak. Ama burada oluşum yapılırken bir şeyler olurken yine gittik başkanımızla istişarelerde bulunduk. Dedik biz yönetim olarak senin yükünü hafifleteceğiz. Bundan sonra ki süreçte bu yükü senin sırtından tamamen almak istiyoruz dedik. Bu konuda ne yapılabileceğini kendisiyle konuştuk. O da bize belediyenin sunacağı olanakları aktardı. Ve ona istinaden de biz bu işe girdik” dedi.

 

“SÖZLER LAFTA KALDI”

 

Gazeteci Kardeş’in “ Çerkezköy Belediyesi size ulaşım, konaklama ve yemek gibi konularda yardımcı oldu mu? “ sorusunu ‘ Sadece lafta kaldı’ diyerek cevaplayan Asbaş “ Sağ olsunlar tesis verdiler. Ama biz neden cezalandırıldık anlamış değilim. Sezona başlarken tesis aşağıda, yemeği zaten hallediyoruz, servisiniz ulaşımınız bizde dediler. Deplasman masraflarınızı biz karşılıyoruz dediler. Saydıkları olanaklar vardı. Vahap Başkanım sonra dedi ki ben tekrar Pazartesi sendromu yaşamak istemiyorum, benim önümde seçimler var , ben bir şey yapamam, siz başlayın ben sonra size normal destek sağlayacağım üçte bir oranında diye. Söylemi böyle oldu. Bu şekilde listeler oluştu. Ve listelerin oluşmasından sonra gittik  Aktaş Güler’i ikna ettik ev yönetim kurulu oluşturduk” dedi.

 

“ETRAFA KÖTÜ LANSE EDİLDİK”

 

Kardeş’in ‘ Kulübün Çorluspor 1947’ye satılması ile ilgili iddialara ne cevap vereceksiniz’ sorusu üzerine Asbaş “ Böyle bir düşüncesi olan kişi en büyük şerefsizdir. Ağır konuşuyorum kusura bakmasın kimse. Asılsız haberler bizi üzüyor. Etrafa da kötü lanse edildik. Ben kongre gününden beri rahat huzurlu uyku uyumadım” diye konuştu.

 

“BİZİM GİZLİMİZ SAKLIMIZ YOK”

 

Kulübün satılmasıyla ilgili Kapaklı Belediyesi ile görüşmeleri olduğunu kaydeden Asbaş” Kendim gitti. Ben kimseye kalkıp ta takımı kökten verelim gibilerinde bir şey demedim. Benim özellikle kendim Çorlu'ya gittim. Ben kendilerine de söyledim, bu kulübü satın alacak para henüz daha basılmadı. Bizzat kendilerine belirttim. Bu sene lige girmedik zaten önümüzdeki sene de yine cezalı konuma düşersek 3. seneye kalacak. BAL haklarımız yanacak. Geçen sezondan birikmiş olan borçlarımız var. Ama bu borçlarımızda ben yapmıyorum ben etmiyorum diye abartılıyor. Bizi üç aşağı beş yukarı bilirler. Bizim gizlimiz saklımız yok” dedi.

 

“KULÜBÜ SATMAK VE PEŞKEŞ ÇEKMEK GİBİ DERDİM YOK”

 

Asbaş “ Kulübü satmak ve peşkeş çekmek gibi bir derdim yok. Bu söylentiler tamamen yersiz ve yalan. Şöyle görüşmelerimiz oldu, bizde oluşum olmaz ise, bizde takımı sahiplenen olmaz ise burada ki BAL haklarımızı devredip 2 sene ceza yememek için mecburen böyle bir kontağımız oldu. Onlarla da evet girişimlerimizi yaptık. Çok ta samimi bulunmadığı için üye kaydı yaptık. Üye kaydı yaptılar üyelerini sundular. Usulüne uygun olmadığı için aynı üye kayıtlarını da iptal ettik. Üyelerin imza listesi ise tek suretliydi. Son kongrede bizi olayın içine çekmek istediler. Ben neyse doğru olanı yapalım dedim. Sonra arkamızdan laf söylenmesini istemedik. Bu yaşa gelmişim hem paramızı savuralım hem küfür yiyelim istemedik. Gittik doğrusunu öğrendik. Kanunu yolu yordamı neyse onu öğrendik. Fakat burada ki olayımız yetmiyor” açıklamasında bulundu.

 

“YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ OLDU”

 

Kardeş’in “ Kongrede kesin bütçenin ve denetim kurulu raporlarının okunmamasını neye bağlıyorsunuz?” sorusu üzerine konuşan Asbaş “  Bende anlayamadım. Kapanış dediler. Her şey yangından mal kaçırır gibi oldu. Bir şey anlayamadık” dedi. ‘Gündem maddelerini sizden habersiz mi yazdılar’ sorusuna Asbaş “ Bilseler belki de bile bile yanlış yapmazlar. Ya da kasıtlı olarak böyle yapalım demezler” dedi.

 

“BEN ADAMI ZORLA GETİRİP İMZA ATTIRAMAM”

 

Gazeteci Kardeş’in “Kongrede sizin gözleminize göre 35 insan mı vardı daha mı fazlaydı daha mı azdı? Yada orda neden orada divan başkanını uyarmadınız? Sayın başkanım burada bu yeterli sayı yoktur bu kongre yapılamaz diye neden demediniz?” sorusu üzerine Asbaş “ Bizim haberimiz yoktu. Evrakları aldık toparladık ama bizde her şeye vakıf değiliz ki. Üye olmayan bir çok insan vardı. Mevzuatta şu zaten üye olan kişi gelecek kimliğini gösterecek listede adını bulacak ve görevlinin yanında listede adının karşısına imzasını atacak. Ben adamı zorla getirip imza attıramam ki. Ben şunu anlamıyorum her şeyden önce ben bu işte ikinci bir liste yaparım aday olurum veya karşı tarafın seçimi kaybetmesi için mücadele ederim ama böyle bir şey yok ki” diye konuştu.

 

“KULÜBÜN 531 BİN TL BORCU VAR”

 

Kulübün 531 bin TL borcu olduğunu ifade eden Asbaş, ‘ Süreç uzar ve lige katılamazsanız parayı kim ödeyecek’ sorusuna ‘ Kimse ödemeyecek’ cevabını verdi. Kardeş’in ‘siz ne almış olacaksınız’ sorusuna Asbaş “  Ben bir buçuk olarak ödeyeceğim. Birde böyle bir riskim var ama bakın iş para değil. Bakın ben işin parasında değilim. Benim düşündüğüm Çerkezköy 1911. Ama herkes bunu düşünmüyor” cevabını verdi.

 

“BİZ YANDIK BAŞKASI YANMASIN”

 

Kardeş’in “Yeni kongreyi ne zaman yapacaksınız?” sorusuna Asbaş “ Bunu ben bilemem, yönetim kurulundaki arkadaşlar bilir. Yapmak isteyen arkadaşlar varsa yine yapsın. Hatta öyle bir olay vardı ben bununla ilgili tekrar belediyemize bir yazı yazdım. Tesisler, ulaşım ve yemek hakkında ama baktık ki bununla ilgili bir cevap gelmedi. Bu süreçte ne yapacaklar. Biz yandık başkaları yanmasın” cevabını verdi.  

 

“BAKIP GÖRECEĞİZ”

 

Çerkezköy 1911 Spor Kulübünün sahiplenmesi gerektiğini kaydeden Asbaş “ Bu yaştan sonra kulüp için ne yapabilirim derdindeyim. Kimse usulsüzlük yapıp ta bizi de içine çekmeye çalışmasın. Benim en büyük rahatsızlığım ise istişare edemiyoruz. Biz kongreden bir gün önce Yakup Cin ile görüşüyoruz fakat söylediklerimiz lafta kalıyor. Kardeş’in ‘Yeni Başkan Yakup Cin bu görevi yürütebilir mi? ‘ sorusuna ‘ Göreceğiz bakalım’ cevabını veren Asbaş “Parayı yatırsınlar. Murat Narçın 200, Sebahattin Çolakoğlu 100, Uğur Erem 100, Yakup Cin 100 verip yatırsınlar bankaya. Benim bir buçuk milyonluk malın gidiyormuş gitsin helali hoş olsun” dedi.

 

“BENİM HABERİM YOK”

 

‘ Velimeşe Ergenespor’u’ örnek alıyor musunuz’ sorusu üzerine konuşan Asbaş “ Orada bir tane bile kendi menfaatini düşünen yok. Bizde ise kendi çıkarlarını düşünler maalesef var. Oraya girersek çıkamayız. Kulüpte üyelerin silinmesiyle ilgili de benim bilgim yok. Ahmet Sarı ile konuşacağım. Bu işleri o takip ediyor, o bilir. Şimdi Orhan Aldemir'i biz çıkardık. Bazı üyeleri sayı fazlalığı olmasın diye biz çıkardık. Dilekçesi olmayanları otomatikman çıkardık” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10