Ataçay: Kadına şiddet son bulsun

Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde Emine Bulut 'un  vahşice öldürülmesinin  son günlerde de k

Çerkezköy 26.08.2019 15:34:00 0
Ataçay: Kadına şiddet son bulsun

“TOPLUM VİCDANINDA DERİN YARA AÇTI”

 

Çerkezköy Kuzey Kafkas kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay”  Emine Bulut isimli bir hanımefendi, 10 yaşındaki kız çocuğunun gözleri önünde, Eski eşi olan bir cani tarafından katledilmiştir. Son anlarında "Ölmek istemiyorum" diye feryadı ve kızının "Anne lütfen ölme" diyerek ağlaması, hafızalarımızdan uzun yıllar çıkmayacaktır. Bu elim hadise Türk toplumunun vicdanında çok derin yaralar açmıştır.Merhume Emine Bulut'un yaşadığı faciayı bir kameraya yansımasından dolayı hepimiz öğrenmiş bulunuyoruz. Ancak maalesef her gün ismini duymadığımız, nerede yaşandığını bilmediğimiz yüzlerce kadın, şiddete maruz kalıyor ve bunların bir kısmı ölümle neticeleniyor. Kadınlar bizlere Allah'ın emanetidir. Kadınlar bizleri Dünya'ya getiren annelerimizdir. Kadınlar eşlerimizdir. Kadınlar kız kardeşlerimizdir. Ve unutulmasın ki inancımıza göre "Cennetin anahtarı yine bir kadının ayaklarının altındadır” dedi.

 

“KADINA ŞİDDET OLAYLARINDA GEREKLİ YASALAR UYGULANSIN”

 

 Ataçay “ Bazı insanlar  maalesef ama maalesef üzülerek söylemek zorunda kalıyoruz ki, kadınlara zulmediyor ve şiddet uyguluyorlar. Yine üzülerek söylüyoruz ki bu vahşetlere bir dur denilemiyor, gerekli önlemler alınamıyor. Buradan cinsel, fiziksel ve psikolojik olarak şiddet gören herkesin sözcüsü olmaya çalışıyoruz. Bu vahşetlere artık sessiz kalınmayacağını, bu durumu asla kabullenilmeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz. Burada devlet büyüklerine ve yetkililere sesleniyoruz ,Özellikle mağduriyetlerini sizlere ileten kadınlarımıza ve çocuklarımıza artık daha çok sahip çıkalım. Cennet Vatanımızda, güzel ülkemizde artık böyle vahşice olayları duymak,  görmek istemiyoruz. Değerli devlet yetkililerimizden özellikle rica ediyoruz ki, toplum kendi iç dinamikleri ile kendi çözümlerini üretmeye başlamadan artık bu vahşetleri bitirin.Son olarak da diyoruz ki, “Tecritse tecrit, hadımsa hadım, idamsa idam" en caydırıcı yasalar ne ise onlar çıkarılsın ve uygulansın. Bu uygulanacak cezaların ve çıkarılacak yasaların, Büyük Türk Milleti olarak en güçlü şekilde, sonuna kadar, kayıtsız şartsız arkasındayız” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10