30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayacağız

Büyük taarruzun 97.yıldönümü cuma günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy"de de törenle kutlanacak. Kutlamalar cuma günü saat 07:00'da başlayıp saat 24:00'da sona erecek. ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 28.08.2019 15:04:00 0
30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayacağız

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi cuma günü Çerkezköy’de düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

 

TEBRİKLERİ KABUL EDECEKLER  

 

Çerkezköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Cuma günü saat 07:00’da başlayıp saat 24:00’da sona erecek. Tebrigat töreni Cuma günü saat 10:00’da Kaymakamlık makamında kurum amir-müdür veya başkanlarının katılımıyla yapılacak. Çerkezköy Kaymakamlığı beraberinde Garnizon Komutanlığı Çerkezköy Belediye başkanlığı ile birlikte tebrikleri kabul edecek.

 

KUTLAMA ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLAYACAK

 

Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan program saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’na ait çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunumu ile başlayacak. Çelenk sunumunun ardından kutlamalar Yurdumuzun Kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ile devam edecek.

 

CUMHURİYET MEYDANINDA DEVAM EDECEK  

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından bayram kutlama töreni saat 10:30’da cumhuriyet meydanında yapılacak. Çerkezköy Kaymakamlığı beraberinde Garnizon Komutanlığı ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı törene katılanların bayramını kutlayacak. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P.Tgm Oğuzhan Sarıkaya yapacak. Programda Voleybol, tekvando, karate ve güreş dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

 

 

“TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ NOKTALARINDAN BİRİSİDİR”

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’da 30 Ağustos Zafer bayramı öncesi kutlama mesajı yayınladı. Abban “ Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı Büyük Zaferden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gururla kutluyoruz.  Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük zafer, milletine inanan ve güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz!" emrini büyük bir azim, kararlılık ve fedakârlıkla yerine getiren Türk askerleri ve o askerleri yetiştiren ana babaların topyekun verdiği bir mücadelenin sonucunda yazılmış şanlı bir kurtuluş destanıdır.

 

 

“30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLUYORUM”

 

Aziz milletin, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği eşsiz kahramanlıklarla, vatanı, ve milleti yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhuyla, verdiği mücadeleyle büyük zaferi kazanmış ve bu güzel vatanı bizlere emanet ettiğini kaydeden Abban “  Ecdadımızın canları pahasına vermiş olduğu bu şanlı mücadele; sadece tarihimizin önemli bir dönüm noktası değil, aynı zamanda daha güçlü yarınlara yürüyüşümüzde de bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor; tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10