Erseçkin :Kadına şiddete karşı durmadıkça susmayacağız

Türkiye'nin dört bir yanından kadına yönelik şiddet olaylarına tepkiler çığ gibi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çocuklarının gözü önünde vahşice öldürülen Emine Bulut cinaye

Çerkezköy 29.08.2019 16:51:00 0
Erseçkin :Kadına şiddete  karşı durmadıkça susmayacağız

“SUSMAYACAĞIZ”

 

Yaşanan kadına şiddet olaylarının giderek arttığını ve buna yönelik  acilen çözüm getirilmesi gerektiğini belirten, Erseçkin, “Kırıkkale’de eski eşi tarafından vahşice öldürülen Emine Bulut'un ‘Ölmek istemiyorum’, kızı da ‘Anne lütfen ölme’ diyerek ağladığı görüntüler hepimizin hafızasında. Kadın cinayetlerinin aryk son bulmalı bulmadıkça da susmayacağız, katledilen kadınlarımızın hesabını soracağız” dedi.

 

 KADINLARI KORUMAYAN SİSTEM ÖLDÜRDÜ


Erseçkin, Emine Bulut cinayetinin tüm Türkiye’yi derinden yaraladığını da belirterek, “Bir Anne olarak, kadın olarak, insan olarak hepimizi derinden yaralayan bir cinayetin şahidi olduk, kahrolduk, mahvolduk. Yine bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü, hem de çocuğunun gözleri önünde. Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyorum’ çığlıkları hala ilk günkü gibi hepimizin kulaklarında. Bu bir cani adam cinayeti değildir. Kadın bedeni üzerinden ahlaksızca siyaset yapan zihniyetin ülkemizi getirdiği nokta Emine Bulut cinayetidir. Kadınları korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle onları baş başa bırakan, hatta daha önemlisi şiddeti bizzat yaratan ve körükleyen sistem öldürdü Emine Bulut'u” dedi.

 

EMİNE BULUT KARDŞİMİZE İÇİMİZ YANDI


Erseçkin “ 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinden bugüne, vatan topraklarımızın  adı bile Anadolu olmuştur. Güzel ülkemde Kadına ve Anaya      şiddetin, cinayetin olmadığı bir gün bile geçmiyor. 10 yaşında evladının  gözü  önünde vahşice katledilen Emine Bulut  kardeşimize  içimiz  yandı. Emine Bulut kardeşimize  Yüce Allah’tan rahmet ve o vahşiliği yaşayan yavrumuzun önce Yüce Allah’ın yardımı, sonra bizlerin destekleriyle acıları en kısa sürede unutmasını dilerim.  Emine Bulut, bitmek bilmeyen kadın cinayetlerine yeni bir halka olarak eklenmiştir. Bizlerin ve Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in her zaman defalarca vurguladığı gibi  “Kadın bedeni üzerinden ahlaksızca siyaset yapan zihniyetin ülkemizi getirdiği nokta maalesef budur” diye konuştu.

 

EŞİT ÇALIŞMA İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ


Kadın cinayetlerine ve kadına şiddete  dur demek sadece siyasi bir duruş değil, İnsan olmanın, var olmanın ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sı tarafından korunan yaşama hakkının bir gereğidir. Bizler sessiz kalmayacağız. Şiddeti mazur görmeyecek ve normalleştirilmesine engel olacağız. Kadınlarımıza sahip oldukları hakları, her fırsatta, her ortamda anlatacağız. Kadınların üretim ilişkileri içerisindeki konumları, şiddet karşısındaki ezilmişliklerini doğrudan belirlemektedir. Bu nedenle, gizlenmeye çalışılan kadın işsizliğini açığa çıkaracağız, eşit çalışma hakları için mücadele edeceğiz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10