10'uncu kültür, sanat ve spor festivali başladı

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 10'ncusu gerçekleştirilen Çorlu Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor festivali başladı. Festivalde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt" Anadolu El SanatlarınÄ?

Çorlu 31.08.2019 09:58:00 0
10

Bu yıl 29 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Çorlu Belediyesi 10. Kültür, Sanat ve Spor Festivali, festival açılış korteji ile start aldı. Sanata, müziğe, spora dair pek çok farklı etkinliğin yer alacağı Çorlu için gelenekselleşmiş hâle gelen festival, Anadolu’nun farklı yörelerine ait birbirinden farklı Türk el sanatları örneklerinin yer aldığı Geleneksel El Sanatları Çarşısı’nın açılış töreni ile başlamış oldu. Çorlu Belediyesi hizmet binası arkasında yer alan otopark alanında kurulan Geleneksel El Sanatları Açılış Törenine Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Bulgaristan Edirne Konsolosu Radoslava Kafedjiyska, Bosna Hersek Cumhuriyeti 1. Genel Kurmay Başkanı Sefer Haliloviç, Rumeli Balkan Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Refik Akova, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, basın mensupları, halk dansları ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt”  Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği iş birliği ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen, unutulmaya yüz tutmuş sanatların temsilcileri el sanatları ustalarını Çorlu’muz ve bölge halkımız ile buluşturuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm Çorluluları geleneksel Türk el sanatlarının en seçkin eserlerini görmek üzere 4 gün boyunca açık olacak geleneksel el sanatları çarşısına davet ediyorum” dedi.

STANDLARI GEZDİLER

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu’da gerçekleştirilen Kültür, Sanat ve Spor Festivali’nin Çorlu’ya ve bölge halkına hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından geleneksel el sanatları çarşısının açılışı gerçekleştirildi ve protokol üyeleri ile vatandaşlar sanat stantlarını gezerek sanatçıların eserleri hakkında bilgi aldı. Geleneksel el sanatları çarşısının açılışının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan Hanımeli Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Kadınların el emeklerinin sergilendiği stantları gezen protokol üyeleri bir süre kadın emekçilerle sohbet etti.

FESTİVAL İLE SON BULDU

Açılışların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan festival korteji bandonun çaldığı müzikler, marşlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Birbirinden renkli anlara sahne olan festival korteji, Cumhuriyet Parkı’nda kurulan festival alanında son buldu. Festival kortejinin tamamlanmasının ardından halk dansları gösterileri başladı. Çorlu Belediyesi Halk Dansları ekibinin sahne alması ile başlayan gösteriler, misafir ekiplerin halk dansları gösterileri ile devam etti. Bulgaristan’dan gelen misafir ekiplerin gösterileri, Çorlu Halk Eğitim Merkezi halk dansları ekiplerinin gösterileri ve Çorlu Otantik Sahne Sanatları Derneği ekiplerinin gösterilerinin ardından ilk gün etkinlikleri tamamlanmış oldu.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10