Kapaklı'da festival coşkusu

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Kazak Gölü Festivali önceki akşam başladı. Birbirinden renkli etkinlikler ve eğlence programlarının hazırlandığı festivalin ilk günü olan 30 Ağustos Zafer Ba

Kapaklı 31.08.2019 12:32:00 0
Kapaklı

Önceki akşam Kazak gölünde gerçekleştirilen festivale Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.Saat 18.30’da Kapaklı Belediye meydanında kortejle başlayan yürüyüşte Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve yüzlerce kişi Gencer Savaş Bandosu eşliğinde Yıldızkent kavşağına kadar ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte yürüdü. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin çalan Trakya havasında çiftetelli ve göbek atarken, kalabalık daha sonra servis ve araçlarla Kapaklı Kazak gölünde bulunan festival alanına geçti.

 

 

GENCER SAVAŞ BANDOSU BÜYÜLEDİ

 

Kapaklı Kazak gölünde saat 19.30’da başlayan programda sahneye çıkan Gencer Savaş Bandosu birbirinden güzel marş ve şarkılarla alanı dolduran binlerce vatandaşı büyüledi. Konserin ardından sahneye davet edilen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin günün anısına Gencer Savaş’a çiçek takdim etti. Kapaklı’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Gencer Savaş “ Bugün bu alanı doldurup şarkılarımıza eşlik eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yeniden buluşuruz” dedi.

 

 

“BU ZAFER HEPİMİZİNDİR”

 

Gecede konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Bugün kahraman milletimizin bağrından çıkmış,Türk silahlı kuvvetlerinin baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen, ve dünya harp tarihine altın harflerle yazılan, Türkiye Cumhuriyetinin yeniden doğuşunu tüm dünyaya ilan eden, kurtuluş savaşımızın kesin sonucunun alındığı, büyük zaferin  97. yılını ulusça,  birlik ve beraberlik içinde kutlamanın kıvanç ve mutluluğu içindeyiz. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek, kendine yeni bir yol çizdiği başlangıç günüdür.  30 Ağustos zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığıyla kazanılmıştır. Bu zafer hakkın, faziletin, imanın,vatan sevgisinin, istiklal aşkının ve tek kelime ile insanlığın zaferidir. Bu zafer Mehmetçiğe mermi taşıyan Eliflerin zaferidir ,Bu zafer, kınalı kuzularını cepheye  yollayan  anaların zaferidir .Bu Zafer Vatan sağ olsun diyerek ölüme koşan Mehmetlerin, Ahmetlerin, Hasanların, Kemallerin zaferidir. Bu zafer, Aydınlı Cemal'in, Tekirdağlı Yusuf'un,   Samsunlu Ömer'in ve Kars'lı Mesut'un yani  hepimizin ortak zaferidir. Bu zafer karanlıkta bir ay gibi doğan dünyaya meydan okuyan,   Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zaferidir. 30 Ağustos,   bir devrin kapandığı, bir millettin uyandığı   ve hayallerin hakikat olduğu tarihtir” dedi.

“GURUR DUYUYORUZ”  

Bu topraklar için canları veren kahraman şehitleri ve yazılan zaferleri asla unutmayacaklarını ifade eden Çetin “ Sizlerin evlatları,  torunları olmaktan şeref ve  gurur duyuyoruz.Biliniz ki  her karışını kanlarınızla suladığınız bu kutsal vatan toprağının,canımız pahasına  yılmaz bekçileri olacağız.Sen rahat uyu Şehidim! Tarihte olduğu gibi bu toprakları hainlere bırakmadık ve bırakmayacağız.Ruhunuz şad olsun, mekanınız cennet olsun” diye konuştu.

 

“TEK VÜCUT OLMAK GEREKİYOR”

 

Bugün ülkenin ve milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine yönelik tehditlerin hala devam ettiğini kaydeden Çetin “ Ancak,  bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş,nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz milletimiz, yine tüm şer odaklarının oyunlarını bozacak,  terör örgütlerinin ve onun maşası haline dönüşen paralel yapıları nın da üstesinden kesinlikle gelecektir.Küresel güçlerin organize ettiği darbeler, dışarıdan desteklenen terör örgütlerine karşı yıllardır verdiğimiz mücadele ve 15 Temmuz gecesi uğradığımız ihanet, 30 Ağustos zafer  ruhunu,her zaman canlı tutmaya mecbur olduğumuzun açık göstergesidir. Bu zafer ruhu için  ihtiyacımız olan tek şey    Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşında gösterdiğimiz gibi, 15 Temmuz akşamı ortaya koyduğumuz gibi, birliğimizi,   beraberliğimizi,   dayanışmamızı   güçlendirerek,    iç ve dış tüm düşmanlara karşı  tek vücut olarak durmaktır.Bu duygu ve düşüncelerle,   bu aziz vatan için,   kanlarını ve canlarını seve seve feda ederek, bizlere emanet eden, milli varlığımızı yok olmaktan kurtaran ve bizlere cumhuriyetimizi armağan eden,  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve  değerli silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmetle,kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum. Ebediyete kadar şan ve şerefle anılacak olan30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADILAR

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından etkinlikler pop müzik sanatçısı Buray’ın konseriyle devam etti. Yaklaşık 1.5 saat süren konserde vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Buray’ın seslendirdiği şarkılara eşlik eden vatandaşlar coşku dolu bir konser yaşadı. Konser sonunda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin günün anısına sanatçı Buray’a çiçek takdim etti. Buray’ı Kapaklı’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Başkan Çetin, tüm vatandaşların yeniden 30 Ağustos Zafer bayramını kutladı.  Buray da vatandaşlara ve konserin düzenlenmesinde emeği geçen Kapaklı Belediyesine teşekkür etti. Program lazer gösterisinin ardından sona erdi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10