Bu zafer birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin zaferidir

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos zaferinin 97' Yılında düzenlenen Mabel Matiz ıla konserinde zafer coşkusu alana sığmadı. Alanı dolduran binlerce kişiye hitap eden Çerkezköy Belediye BaşkanÄ?

Çerkezköy 31.08.2019 18:45:00 0
Bu zafer birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin zaferidir

3 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk günü saat 21:00’da düzenlenen fener alayı ile başladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Eşi Güliz Akay’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Kapalı Pazar Yeri yanında bulunan Kentpark’ta oluşturulan konser alanına kadar yürüdü.

 

 

VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ

 

 Fener Alayı Korteji’nin Kent Park’a varmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. Ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile hazırlanan video gösterildi ve ardından kürsüye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gelerek, Kent Parkı dolduran binlerce vatandaşa hitap etti. Konser alanını dolduran coşkulu kalabalığı selamlayarak ve kutlamalara katılımından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Vahap Akay “Saat 5’e 5 var, dağlar aydınlanıyor. Bir yerlerde bir şeyler yanıyor. Gün ağardı ağaracak, kokusu tütmeye başladı; Anadolu toprağı uyanıyor. Bir anda, kalbi bir şahin gibi göklere salıp ve pırıltılar görüp. Ve çok uzak, çok uzak bir yerlere çağıran sesler duyarak. Bir müthiş ve mukaddes macerada ön safta, en ön sırada, şahlanıp ölesi geliyor insanın” diyerek sözlerine başladı. Akay “  “Topçu Evvel Mülazımı Hasan’ın yaşı yirmi birdi. Kumral başını gökyüzüne çevirdi, kalktı ayağa. Baktı, yıldızları ağaran muazzam karanlığa. Şimdi bir hamlede o kadar büyük, öyle şöhretli işler yapmak istiyordu ki!” diye konuşmasına devam eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bütün ömrünü ve hatırasını ve yedi buçukluk bataryasını ağlanacak kadar küçük buluyordu. Yüzbaşı sordu: Saat kaç? Beş. Az sonra demek… 98955 tüfek ve Şoför Ahmet’in 3 numaralı kamyonetinden yedi buçukluk şınayderlere, on beşlik obüslere kadar bütün aletleriyle vatan uğrunda yani toprak ve hürriyet için ölebilmek kabiliyetleriyle birinci ve ikinci ordular Baskına hazırdılar. Alaca karanlıkta, bir çınar dibinde beygirin yanında oturan sarkık, siyah bıyıklı süvari çizmeleriyle atladı atına. Mavi gözlü Başkumandan baktı saatine. Beş otuz…Başladı topçu ateşiyle birlikte Büyük Taarruz…” diye konuştu.

 

 

BÜYÜK ZAFERİN YILDÖNÜMÜ

 

Büyük Usta Nazım Hikmet’in mısralarında Büyük Taarruzu böyle anlattığını ifade eden Belediye Başkanı Akay “  Şanlı zaferimizin yıldönümünde meydanları dolduran tüm hemşerilerimizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bugün 30 Ağustos Dumlupınar’da tarihin akışını değiştiren cesaretimizin ve inancımızın 97. Yıldönümü. Bugün bir milletin en temel hakkı olan tam bağımsızlığın bedelini kanla ödediği, emperyalizme karşı tek vücut olup direndiği büyük zaferin yıldönümü. Bugün bir halkın millet olma mücadelesinin, uyanışının, birleşmesinin, ayağa kalkıp destanlaşmasının yıldönümü. Bugün karanlıklar içerisinde hiçbir aydınlık ümidi yokken, dünya yüzünde son Türk Devleti’ne vücut veren muhteşem emeğin yıldönümüdür.  Şimdi 97 yıl sonra, yıldönümünde coşku ve heyecanımız büyük. Büyük zaferimizi kutluyoruz!.. Gururluyuz… Ve bir görevimizde bu büyük zaferi küçümseyenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere bir kez daha hatırlatmak” Bugün 30 Ağustos. İyi bil iyi tanı diye bir kez daha burada haykırmak görevimiz. Çünkü tarih, mücadele etme azminin sembolü olan bu büyük zaferi kolay yazmadı. Emperyalizmin boyunduruğundan kurtulmak için ilk defa sömürgeciliğe karşı durabilmek için yazılan gerçek bir halk destanı o yapraklara kolay yazmadı. Tarihler dize geldi bugün. Dumlupınar’da kulaklar çınladı bugün. Hatırla Afyon Ovası’nı! Hatırla Sakarya’yı! Bugünü hatırla! Adın gibi iyi bil. 30 Ağustos bugün iyi tanı. Bu zafer hepimizin!” dedi.

 

 

30 Ağustos’un hepimizin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin zaferi olduğunu vurgulayan Akay “

 Bu zafer Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta milletinin istikbalinin peşinde koşanların zaferi. Bu zafer ‘Hak verilmez, alınır’ diyenlerin. Bu zafer boyun eğenlerin değil direnenlerin, bu zafer cepheden cepheye mermi taşıyan anaların, kızıl ufuklarda gencecik canını feda eden kınalı kuzuların, Mehmetçiğimizin zaferidir. Bu tarih bizim gururumuz! Bu tarih bizim onurumuz.Onurumuza sahip çıkacağız. İşte bizler dünyada hiçbir millete nasip olmayan ve bu şanlı zafer ile yeniden vatan yapılan bu toprakların bu kahramanlık destanına sahip çıkacağız.  ‘Hattı müdafaa yoktur, sattı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanı ile ıslanmadıkça terk olunamaz’ diyenleri. O sathı terk etmeyerek canlarını feda eden, bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizi haykıracağız. Ve anlatacağız; Sisli, serin ve karanlık gecede ağır ağır Kocatepe’ye çıkan mavi gözlü Başkomutanın işareti ile duyulan bir tek top sesini, Sonra top sesi ile zangırdayan Kocatepe’yi anlatacağız. Özgürlük mücadelesinin oluk oluk İzmir’e aktığını;  Dağlarda yanan ateşleri, parıldayan yıldızları anlatacağız. Süvari birliğinin dörtnala girdiği İzmir’i, al yıldızlı bayraklarla donanmış caddelerini, dağlarında çiçekler açan İzmir’i anlatacağız. Afyon Ovası’nda bir devin sessizce nefes alışını ve sonra ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diye haykıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü haykıracağız.İşte bizler; Bu gururlu zafer gecemizde, yeniden aydınlık yarınlarımıza ışık tutan, bize güç veren, kurtuluş destanımızın baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün izinde yürüyeceğimizi hep birlikte haykıracağız. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 Akay’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Mabel Matiz eserlerini Çerkezköylüler için seslendirirken, konserin ardından günün anısına Başkan Akay sanatçıya çiçek takdim etti.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10