Kocaçınar: Sakın onlara para vermeyin!

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube yönetimi engellilere yardım etme bahanesiyle para toplayanlara karşı vatandaşları uyardı. Dernek yetkilileri, başka şehirlerden gelip ilçe merkezinde vatandaşların

Çerkezköy 2.09.2019 16:34:00 0
Kocaçınar: Sakın onlara para vermeyin!

Sokaklarda bazen engelliler adına dergi satarak para toplamaya çalışanlar olduğu gözleniyor. Çerkezköy’de dernek yöneticileri bu kişilere dikkat edilmesini öneriyor.

 

ZABITAYA TESLİM ETTİK

 

Son günlerde Çerkezköy’ün ana caddelerinde ellerinde makbuz ve dergilerle para toplayanların çirit attığını ve bazılarının da vatandaşlardan Sakatlar derneği  yararına makbuz karşılığında para talep eden firma temsilcilerinin arttığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar “ İlçemizde Ankara’dan gelerek burada bir firma adına sözde sakatlar derneğimi makbuz karşılığı para topladıklarını öğrendim ve onları takip ettin eve yakaladı. Buradaki  ilgili kurumlardan izin alıp almadıklarını sordum almamışlar ve ellerindeki dosyaları inceldim. Onların yalnızca derneklerinin bulunduğu Ankara’da geçerli olan bir belgeleri var. Ankara dışı için herhangi bir şey olmadığını gördüm ve  olaya el atarak  Belediye  Zabıta Müdürlüğünü aradım ve gereğinin yapılmasını istedim” dedi.

 

“YAPTIKLARININ SUÇ OLDUĞUNU BELİRTTİM”

 

Firma temsilcilerine çeşitli uyarılarda bulunan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur  Koçaçınar, ”Firma temsilcilerinin izni olmadığını gördüm ve  onlara sizin burada bir dernek, kurum ve kuruluşlardan toplum yararına para toplayabilmeniz için çeşitli izinleriniz olması gerekir. Sizin kaymakamlıktan alınmış herhangi bir izniniz yok. Yaptığınız suçtur” diyerek firma temsilcilerine uyarılarda bulundu. Daha önceden de ilçe dışından gelen kurum temsilcilerinin dernek yararına vatandaşlardan para talep ettiğini de belirten Kocaçınar, bunun bir suç olduğunu, ilçede izinsiz bir şekilde çalışma yürüten firma temsilcilerine müsaade etmeyeceklerini söyledi. Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Başkan Gülnur Kocaçınar; “Sizden makbuz karşılığında çeşitli STK yararına para talep edenlere karşı çok  dikkatli olun, dosyalarını inceleyin. Eğer  şüphelendiğiniz bir durum varsa mutlaka zabıtaya veya yetkili birilerine bilgi verin. Vatandaş olarak verdiğiniz paranın nereye gittiğini görmek sizin hakkınız” dedi.

 

ZABITA CEZA KESTİ

 

Gülnur Kocaçınar’ın dernek adına makbuz karşılığı para toplayan 2’si bayan bir erkekten oluşan 3 kişiyi soruları ile oyalarken,Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleri olay yerine gelerek, vatandaşlardan çeşitli dernek ve STK yararına makbuz karşılığında para talep eden firma temsilcilerine izinsiz yaptıkları çalışma nedeniyle ayrı ayrı idari cezai işlem uyguladı

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10