Turnuvaya katılım yoğun oldu

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kazak Gölü Festivali kapsamında satranç turnuvası da gerçekleştirildi. Turnuvaya Türkiye Satranç Federasyonu sporcu lisansına sahip, 7-14 yaş aralığÄ?

3.09.2019 13:38:00 0
Turnuvaya katılım yoğun oldu

Turnuva 5 tur üzerinden swiss manager  programı ile İsviçre Yöntemine göre yapıldı. Turnuva Kazak Gölünde açık alanda 31 Ağustos tarihinde saat 10:00 başlayıp, 01 Eylül Pazar Günü ödül töreni gerçekleştirildi. Turnuvada 7-8 yaş kategorisinde 38 sporcu, 9-10 yaş kategorisinde 37 sporcu, 11-12,13,14 yaş kategorisinde 17 sporcu katıldı.

 

92 SPORCU KATILDI

 

Kapaklı’da ikamet eden , Türkiye Satranç Federasyonu sporcu lisansına sahip , 7 -14 yaş aralığında 92  sporcunun katılım sağladığını kaydeden turnuva başhakemi Murat Bektaş” Okulların açılmasına sayılı günler kala böyle bir organizasyonu tertipleyen Kapaklı Belediyesine ve Kapaklı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çetin’e teşekkürlerini ileterek yaptığı konuşmasında ,  katılım gösteren sporculara ve onları destekleyen ailelerine de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca turnuvada görev alan hakemler; İbrahim Yücetürk, Gökhan Çelik, Okan Hazar ve Cihan Öztürk arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı çok ederim” dedi.

 

“İNSANI GÜÇLENDİREN DE HAYATIN ZORLUKLARIDIR”

 

Bektaş” Kapaklı TSF Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır” diye konuştu.

 

 

DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

 

38 sporcunun yarıştığı 7-8 yaş kategorisinde Kızlarda Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Elif Dönmez birinci, Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Ela Yumlu ikinci, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi Azra Deniz üçüncü oldu. Erkeklerde ise Gülerçin Koleji öğrencisi Utku Esiroğlu birinci, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi Emir Yalvaç ikinci,  Gülerçin Koleji öğrencisi Uras Esiroğlu ise üçüncü oldu.37 sporcunun yarıştığı 9-10 yaş kategorisinde ise Kızlarda Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi
Erem Aydın birinci, Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Edanur Engerek ikinci, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi Yaren Ercan ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise Doğa Koleji öğrencisi Ömer Bartu Yaşın birinci,  Karaağaç İlkokulu öğrencisi Harun Durdağı ikinci, Başakşehir Okulları öğrencisi Umut Yılmaz üçüncü oldu.17 sporcunun mücadele ettiği 11-12-13-14 yaş kategorisinde ise kızlarda birinci Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Ezel Özgör olurken, erkeklerde birinci Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Mustafa Arda Turan oldu. Kızlarda ikinci Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Hilal Yalvaç, üçüncü Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Minel Aşık oldu. Erkeklerde ikinci Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Emre Gürcan olurken üçüncü Gazi Ortaokulu öğrencisi Gökhan Tepe oldu. Turnuvada yarışan tüm sporculara katılım belgeleri, dereceye giren sporculara ise kupa ve madalyaları Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin , Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından takdim edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10