Kök: Doğrudan teminler yayınlanana kadar önerge vereceğiz

Önceki gün Fatih Mahallesinde basın açıklaması gerçekleştirerek Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, doğrudan teminlerle ilgili de her ay

Çerkezköy 4.09.2019 13:23:00 0
Kök: Doğrudan teminler yayınlanana kadar önerge vereceğiz

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, meclis üyeleri ile birlikte Eylül ayı meclisinde verilen önergeleri bir kez daha gündeme getirdi.

 

“ÖNERGE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Önceki gün açıklamalarda bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, AK Parti grubunun verdiği önergeler hakkında konuştu. Kök, “Önergelerden bahsetmek istiyorum. Doğrudan teminleri, her ay meclis gündeminde önerge olarak veriyoruz. Doğrudan teminlerin web sayfasında yayınlanmasını istiyoruz. Çerkezköy Belediye Başkanı ne yapıyor? Ya bunu gündeme almıyor ya da reddediyor. Çerkezköy’ün vatandaşlarının faydası için yayınlanmasını istiyoruz. Daha şeffaf bir yönetim, daha çok katılım ve daha ucuz maliyet sağlar ama nedense her ay bu konu reddediliyor. Lütfen, çık basının karşısına neden yayınlanmasını istemediğini anlat. AK Parti döneminde bunlar yayınlanıyordu. Süleymanpaşa bu dönem AK Partili bir belediyeye geçti. Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, geldiği gibi ilk yaptığı iş doğrudan teminlerin web sayfasında yayınlanması oldu. Çok acil bir ihtiyaç olmadığı sürece doğrudan temine başvurmayacağım dedi. Vahap Akay’ın neden yayınlamadığını biliyoruz ama kendi anlatsın. Web sitesinde yayınlayana kadar önergeyi vermeye devam edeceğiz.” dedi.

 

“SORUNLARLA NEDEN İLGİLENMİYORLAR”

 

Çerkezköy Devlet Hastanesiyle ilgili mağduriyetten bahsetten Kök, “Şiddetli bir yağmur yağmıştı. Altyapı problemlerinden dolayı 2 saatte bile sel problemi ile karşı karşıya kalmıştı. Yağmurda Çerkezköy Devlet Hastanesi de problem yaşadı. Hastanenin gerçekten yoğun bir bakıma ihtiyacı var. Devlet hastanesinin bodrum katlarında 25 yataklı yoğun bakım yapma isteği var. Ama tereddütleri var. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının tek hatta bağlanmasından dolayı baskın olur mu düşüncesi var. Bu konu gündeme geldi. Milletvekilimiz Mustafa Yel TESKİ genel müdürünü arayarak çalışmaların neden yapılmadığını sordu. Genel Müdürün cevabı ise “Biz üzerimize düşeni yaptık. Devlet Hastanesi’nin de kendi üzerine düşenleri yapması gerekir.” cevabı oldu. Vekilimiz de, "Sizin yapmanız gereken hastanenin yağmur suyu ve kanalizasyon hattını ayırmak. Tek hatta bağlayıp onu da bu dereye verirsen illaki bu dere batar. Tek yerden vermek yetine ki bu suçtur, yanlıştır. İkisi ayrıdır.” dedi. Bizde bu konuyu meclise sunduk. Maalesef çok bilmiş belediye başkanımız şöyle bir yaklaşımda bulunmuş, 'Önergenin TESKİ’ye verileceğini bilmiyor musunuz?' demiş. Sayın Başkan, biz onun TESKİ meselesi olduğunu biliyoruz. Senin bu konudaki Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin problemindeki yaklaşımın ne onu merak ediyorduk. Şaşırmadık. Senin tavrı şu olmalıydı: ‘Bu TESKİ’nin problemi evet ama hep beraber, ben de Çerkezköy Belediye Başkanı olarak en önden koşarak çözüm arayışına girelim.’ demesi gerekirken ‘benim gündemim değil’ dedi. Sen değil miydin seçim boyunca Çerkezköy’de altyapı problemi kalmadı diyen sen değil miydin? Çözdüysen neden hala hastanenin hattı tek yere bağlanıyor. Çözdüysen neden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ Genel Müdürü neden ‘Çerkezköy’ün altyapısını çözmek için bize 200 milyonluk bütçe lazım’ diyor. Arkadaş, senden kimse 200 milyonu bir ayda harca demiyor ama bir yerden başlayın. Devlet yatırım yapmaya çalışıyor, çözüm buluyor ama yapamıyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Çerkezköy’ün sorunları ile neden ilgilenmiyor merak ediyoruz.” dedi.

 

YANLIŞI KABUL ETMEKTE BİR ERDEMDİR

 

Çerkezköy ilçe merkezinde bulunan bisiklet yollarına da değinen Kök, “Cadde ve sokaklarda bisiklet yolları yaptılar. Bunların vatandaş tarafından kullanılamadığını, kullanmadığı değil kullanılmadığını söyledik. 10 metre bisikleti süreceksin, ineceksin, bisikletle karşıya geçeceksin, sonra yeniden bineceksin. Sizler o bisiklet yollarında çocuğunuzun bisiklet sürmesine müsaade eder misiniz? Ben kullanıldığını görmedim. Biz sürekliliği olan her işin yanındayız. Yanlışı kabul etmekte bir erdemdir. Olmuyorsa değiştirirsin, bizim de talebimiz bu yönde oldu. Geri dönüş yapmıyorlar, aksine ise hata yapıyorlar.” dedi.

 

“DÜĞÜN SALONLARI YAPILMASI GERKİYOR”

 

Düğün salonlarıyla ilgili çok yönde şikayet aldıklarını ve bu sorunun takipçisi olacaklarını kaydeden Kök, “Çerkezköy’de sadece belediyenin yaptığı Veliköy’de bir düğün salonu var. Onun da havalandırma problemi var. Onun dışında hiçbir mahallede düğün salonu yok. Çerkezköy’deki vatandaşların çoğu işçi kesimidir. Haliyle de dışarıda düğün yapmaları zor oluyor. Sosyal bir belediyenin her mahalleye düğün salonu yapması gerekiyor. Tabi olmadığından dolayı vatandaşımız ne yapıyor? Özel yerlerde de maliyet yüksek olduğundan sokak arasında düğün yapıyor. Bu düğünlerde de rahatsız olanlar olabiliyor. Onlar da haklı, yapanlar da haklı. Hızlı bir şekilde mahallemizde düğün salonu yaparak vatandaşımızın problemlerini çözmeleri gerekiyor.” diye konuştu.

 

“STRATEJİK PLANA BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİNİ KOYMUŞLAR”

 

Meclis üyelerine stratejik planın meclis günü verildiği iddiasında bulunan Kök, “Grup toplantımızda stratejik planı görüşemedik, inceliyoruz. Stratejik planla ilgili Kızılpınar Mahallemiz ’de hiçbir proje yok. Stratejik planda hiçbir şey gözükmüyor. Detaylı inceledikten sonra onunla ilgili yeniden bir açıklama yapacağız. Muhtemelen Çerkezköy Belediye Başkanı stratejik plana da Büyükşehir’in yapacağı projeleri koymuştur.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10