Tekirdağ'da en güzel inekler yarıştı

Süleymanpaşa'da düzenlenen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı etkinlikleri kapsamında " İnek" güzellik yarışması gerçekleştirildi. Yarışın en güzel ineği 'Boncuk' sahibini Almanya gez

Süleymanpaşa 6.09.2019 14:01:00 0
Tekirdağ

Karaevli Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı etkinlikleri kapsamında Tekirdağ DSYB tarafından önceki gün Holstein Irkı Damızlık İnek Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tekgöz, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Numan Tüzüner, Liman Veteriner Sınır Kontrol Müdürü Tayfun Uzun, Süleymanpaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ufuk İşcan, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sezen Arat, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gürsel Dinç, Malkara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kazan ve Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ve Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut katıldı.

 

DERECEYE GİREN İNEKLER BELLİ OLDU

 

Süleymanpaşa’da düzenlenen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı etkinlikleri kapsamında "İnek" güzellik yarışması gerçekleştirildi. Yarışma kapsamında 7 inek Meme yapısı, ayak yapısı, vücut yapısı gibi 14 kategoride değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucunda İsmail Ak'a ait 'Boncuk' isimli inek birinci, Kamil Turgut'a ait inek ikinci, Emin Erdoğan'a ait inek ise 3'üncü seçildi.

 

14 KRİTER AÇISINDAN DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTULDU

 

Yarışmadan sonra açıklamada bulunan Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, "Üye işletmelerimizdeki yetiştiricilerimiz bize hayvanlarıyla yarışmaya katılmak istediklerini beyan ettiler. Biz de bunları önce işletmelerde ön elemeye tabi tuttuk. Ön eleme sonucunda 7 tane hayvan finalist olarak yarışma alanına geldi. Burada da konusunda uzman üniversite hocaları, deneyimli hakemler ve jüri üyeleri tarafından teknik bir değerlendirmeye alındı. Bu sadece basit bir güzellik yarışması değil, aslında damızlık değerinin bir yarışmasıydı. Meme yapısı, ayak yapısı, vücut yapısı gibi toplam 14 kriter açısından hayvanlar değerlendirmeye tabi tutuldu. Bunların neticesinde en çok puanı alan hayvan birinci oldu. Birinci olan hayvanımızın sahibi Almanya'da 13-17 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek Agritechnica Tarım Fuarına ve Çiftlik Gezisine tüm masrafları DLG Fuarcılık tarafından karşılanarak gitme hakkı olan fuara gitmeye hak kazandı. Diğer dereceye giren yetiştiricilere de farklı değişik sürpriz ödüllerimiz oldu. Yetiştiricilerimizin hepsini tebrik ediyorum" dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri olarak hayvanların kalitesinde iddialı olduklarını kaydeden Birlik Başkanı Ergin Durgun “ Ülkemizin diğer illerinden damızlık hayvan ihtiyacı olan yetiştiriciler birliğimize ulaşırlarsa kendilerine en iyi damızlık özelliğine sahip hayvanları temiz ederiz” diye konuştu. Durgun, yarışmaya katılan katılımcılara ve katkı sağlayan firma ve kuruluşlara teşekkür ederek, damızlık inek yarışmalarının devam edeceğini bildirdi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10