Karaca: Kan vermek can vermektir

Çorlu Kızılay Kan Merkezi tarafından Çerkezköy de yürütülen, kan bağışı kampanyası kapsamında Kan Bağışı Cumartesi günü 11.00-20.00 saatleri arasında duyarlı vatandaşlardan kan topl

Çerkezköy 7.09.2019 14:24:00 0
Karaca: Kan vermek can vermektir

Çorlu Kızılay Kan Merkezi tarafından Çerkezköy’de Cumartesi günü kan bağışı kampanyası düzenlendi.

 

 

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

 

Çorlu Kızılay Kan Merkezi’nden gelen doktor Metin Karadağ ve hemşireler, Çerkezköy Belediyesi önünde saat 11.00’dan itibaren kan bağışında bulunmak isteyen gönüllü vatandaşlardan kan almaya başladı. Çorlu Kızılay Kan Merkezi ekipleri akşam saat 20.00’a kadar belediye meydanında gönüllülerden kan toplamaya devam ederken, vatandaşların ilgi gösterdiği kampanyada 9 saatte 100 üniteye yakın kan toplandı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

50 kilogramın üstünde ve sağlık durumu iyi olan 18–65 yaş arasında her vatandaşın yılda 3 ya da 4 kez kan bağışında bulunabileceğini ifade eden Doktor Metin Karadağ kan bağışı kampanyasına destek veren gönüllü vatandaşlara teşekkür etti. Kana herkesin ihtiyaç duyabileceğine dikkat çeken Karadağ, Çerkezköy ve Kapaklı halkının kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu söyledi. Karadağ “ Kızılay'a daha çok gönüllünün kan vermesini istiyoruz. Kan vererek birçok insanın canını kurtarabiliriz. Çerkezköy ve Kapaklı'da gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasına iştirak eden bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

“KAN İHTİYAÇTIR”

Çerkezköy’de vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını kaydeden Türk Kızılay'ı Çerkezköy Şubesi Başkanı Hasan Karaca “ Çerkezköy'de Kızılay'ın 6 ay önce yeni bir şubesi açıldı. Kızılay başkanlığına ben seçildiğimden beri 6 aydır sürekli kan verme işlemleri cumartesi günleri saat 13.00'da başlayıp akşam saat 21.00'a kadar devam ediyor. İnsanlarımızın en önemli görevlerinden birisi kan vermektir. Kan verip sağlıklı yaşamak gerekiyor. Kan ihtiyaçtır. Hastalarımızın kana ihtiyacı oluyor. Bizim toplanan kanlarımız İstanbul'a gidiyor soğuk kan depolarına buradan da ihtiyaç olduğunda hastanelere dağıtılıyor. Diğer konuda Çerkezköy'de Kızılay şubemiz olarak ta biz Ramazan yardımları yaptık, 700 koli paket yardımı yaptık. Ramazan öncesi seksen kişiye 300'er lira para yardımı yaptık. Daha sonra kavurma geldi, Kurban Bayramında kavurma yardımı yaptık.  Giyim geldi okullarımıza giyim yardımı yapıyoruz. Kızılay bize yardımları gönderdikçe bizde burada ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz elimizden geldiği kadar. Ben vatandaşlarımıza sesleniyorum; Kızılay'a kan verin. Bugün bize yarın size lazım olabilir bu kan. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir. Buradan vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum” dedi.

“KAN VERMEYE TEŞVİK EDİYORUZ”

Çerkezköy’de ortalama haftada 150-200 kişinin Türk Kızılayına kan bağışında bulunduğunu kaydeden Karaca “Diğer ilçelere göre Çerkezköy'de kan verme oranının daha fazla olduğu bilgisini aldım. Çorlu Kızılay Kan Merkezi her hafta bir ilçeye geliyor ve memnun şekilde ilçemizden ayrılıyor. Sadece Çerkezköylüleri değil herkesi kan vermeye teşvik ediyoruz. Kan versinler. Kan herkese lazım oluyor. Hastalarımızı kurtarmak için kan vermek gerekiyor. Kan vermek can vermektir. Kan verin kendinizi sıhhatli bulun” diye konuştu.

 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10