Toplu iş sözleşmesi taslağını görüştüler

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptığı basın açıklamasında önceki gün Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıs?

Tekirdağ 7.09.2019 17:51:00 0
Toplu iş sözleşmesi taslağını görüştüler

Türk –İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “  Önceki gün  Gebze Rama’da Otel’de sendika genel başkan yardımcımız Halil Faik Erdal’ın katıldığı toplantıda Türk Metal Sendikası Şube başkanları, şube yönetim kurulu üyeleri ve sendikanın yetkili olduğu olduğu işyerlerinin baş temsilcileri ve temsilcileri bir araya geldi. 110 bin sendika üyesini kapsayan 2019-2021 dönemi mess grup toplu iş sözleşmesi öncesi sendikamızın MESS’e sunacağı toplu iş sözleşmesinde yer almasını talep ettiği yani MEES’e sunulacak olan teklifimiz ayrıntıları ve geri dönüşümleri  detaylı olarak görüşüldü. Ve bu toplantımız çok olumlu bir toplantı oldu.Görüşülen  teklifimizi 9 Eylül Pazartesi günü  MESS tarafına teslim edeceğiz. Bundan sonra Genel Başkanımızın  Sayın Pevrul Kavlak önderliğinde taleplerimizi elde etmek için mücadele dönemimiz başlıyor. Büyük Türk Metal ailesi olarak birlik ve beraberlik içinde toplu iş sözleşmesindeki mücadeleden başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Bizim en büyük gücümüz birliğimiz ve genel başkanımızdır” dedi.

 

 

SENDİKANIN MEES’E TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TASLAĞI

 

Murat Koçak Türk Metal Sendikası’nın MEES’e sunacağı 2019-2021 MEES Grup Toplu İş Sözleşmesi taslağındaki maddeleri sıraladı. Koçak “ Zam talebimiz birinci altı ay için ortalama toplamda yüzde 26.28 TL, iyileştirme 15,55 TL’nin altındaki saatlik ücretlere 15.55 TL’yi geçmeyecek biçimd7e 75 kuruştur. Bütün saatlik ücretlere yüzde 20 zam, sosyal haklarda kurban bayramında 560 diğer bayramlarda ise yüzde 30 zamdır. Ortalama toplam zam yüzde 21’den başlayan ve yüzde 30’u aşan oranlarda olacak. İkinci altı ay enflasyon+1, üçüncü altı ay enflasyon +2, dördüncü altı ay enflasyon +1, ikinci yıl sosyal haklar enflasyon +3 zamdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası, Dini bayramlarda çalışmalarda 4 yevmiye,gece çalışmalarına zam, anaokulu yardımı, okuyan üyelerimize öğrenim yardımı, kadın işçiler kurulu, işe giriş ücreti taleplerimiz var. Bizler önce ülkemiz, işimiz, aşımız diyoruz.Yaşanan bu krizin en az hasarla atlatılması için bizde mücadele ediyoruz.Çünkü biz bugüne kadar ,her sözleşme döneminde önemli sorunlarla boğuştuk. Ancak yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen her sözleşmeden zaferle çıktık. Biz bu zor koşulların sendikasıyız. Allah’ın izniyle bunu da atlatacağız.Bu sözleşmeden alnımızın akıyla çıkacağız.Yine kazanacağız”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN   


0282 726 91 91
0282 747 65 10