Kapaklı'da renkli eğitim öğretim yılı açılışı

Kapaklı'da 2019-2020 eğitim öğretim yılı dün saat 10.00'da Karaağaç İlkokulunda düzenlenen tören ile açıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından sınıfla

Kapaklı 9.09.2019 14:35:00 0
Kapaklı

Oldukça eğlenceli geçen programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürü Murat Yeşil, Kurum Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

 

'ÜÇ OKULUMUZ TEKLİ EĞİTİME GEÇTİ'

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz gerçekleştirdi. Karaağaç Mahallesi’nde 3 bin öğrencinin ders başı yaptığını kaydeden Danışmaz, “Bugün 2019 – 2020 eğitim öğretim yılının ilk günüdür. Biz de ilk günümüzü Karaağaç İlkokulumuzda birlik ve beraberlik içerisinde kutlayalım dedik. Çocuklar hoş geldiniz. Karaağaç Mahallemizde şu anda 3 bin öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. İnşallah ikili eğitim yapan bu okulumuz kısa sürede tekli eğitime geçecek. 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılında 3 okulumuz tekli eğitime geçti. Cumhuriyet İlkokulumuz, Sanayiciler İlkokulumuz ve İrfan – Fatma Mandalı İlkokulumuz normal eğitime geçti.‘’ dedi.

 

“KAPAKLI NORMAL EĞİTİME GEÇECEK”

 

Danışmaz, “Kısa süre sonra da Karaağaç İlkokulumuz da tekli eğitime geçecek, bunun da müjdesini buradan vereyim. Yine yatırım programında yer alan 4 okulumuz da en geç ilk dönem içerisinde normal eğitime geçecek. İnşallah önümüzdeki yıl ikili eğitimle ilgili sorunları ortadan kaldırmaya çalışacağız. Ayrıca Karaağaç İlkokulu müdürümüz Murat Yeşil'i yanıma davet etmek istiyorum. Bu ilkokulumuz geçen yıl düzenlenen çocuk oyunlarında Tekirdağ birincisi olmuştur. İnşallah daha fazla alanda birincilik bekliyoruz.” dedi.

‘’HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM’’

Danışmaz’ın ardından bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ”Yeni eğitim ve öğretim yılınızın ilk gününü kutluyorum. Kapaklı’da öğretmenlerimizle, müdürlerimizle beraber harikalar yaratıyoruz. Kapaklı’da eğitim yalnızca diploma almak anlamına gelmiyor. Birçok dalda farkındalık yaratıyoruz ve bundan keyif alıyorum. İlçemizde 21 bin öğrencimiz var, inşallah bu öğrencilerimiz içinden çok değerli insanlar çıkacaktır. Her şeyin başı eğitim. Bir köyün, bir ilçenin, bir mahallenin değeri içerisindeki insan kalitesi kadardır. Bu konuda öncülük yapan tüm öğretmenlerimize, müdürlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah çok güzel başarılar alacağız, buna yürekten inanıyorum. Tüm eğitim camiasına hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.” dedi.

İLKÖĞRETİM HAFTASINI KUTLADILAR

Konuşmaların ardından ilkokullu çocuklar gösterilerini sundu. İlk olarak 4/F sınıfından Harun Durdağı ve 4/G sınıfından Eslem Işıksoy adlı öğrenciler ‘İlköğretim Haftası’ isimli şiirlerini okudular. 2. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisi ile devam eden programda yine 4/F sınıfından Ezgi Akgül isimli öğrenci ‘Dinleyen Anlar’ adlı şiiri seslendirdi. Duygu yüklü şiirin ardından 4/G sınıfından Nazlı Topatay’ın ‘Eğitim Öncesi’ adlı yazıyı okudu. Program 3'üncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisi ile noktalandı.

ÖĞRENCİ OLDULAR

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve eğlenceli gösterilerin ardından sınıfları gezen protokol üyeleri boş bir sınıfta ‘öğrencilik’ yaparak anılarını tazelediler. Sınıf başkanı görevini üstlenen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ise protokol mensuplarından oluşan sınıfta tahtaya bir ‘Konuşanlar Listesi’ yaptı. Öğrenciler ile yakından ilgilenen protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10