Cumhuriyet Halk Partisi 96 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96'ncı kuruluş yıldönümü Çerkezköy'de de törenle kutlandı. Dün saat 16:00'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Tekirdağ Milletvekilleri Cand

Çerkezköy 9.09.2019 19:49:00 0
Cumhuriyet Halk Partisi 96 yaşında

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’nın konuşmasıyla devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulduğu günden bugüne çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olduğunu kaydeden Camcı “Dünya siyasi tarihindeki köklü siyasi partilerden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i  Hukuk Cemiyeti ile Kuva-yi Milliye’nin devamı olarak Kurtuluş Savaşı mücadelesini veren ve Cumhuriyeti kuran partidir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu ve ilk genel başkanı olması onurunu taşıyan Türkiye’nin en köklü partisi Cumhuriyet Halk Partisi çağdaşlığın öncüsü, laik cumhuriyetin güvencesi olmuştur. Kurulduğu günden beri partimize yapılan her saldırı aslında cumhuriyete ve onun kurucu felsefesine yapılan saldırılardır. Cumartesi günü de genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyoruz. Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar bizler tüm olumsuz gelişmelere rağmen laiklikten ödün vermeden Atatürkçü düşünceden ayrılmadan hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız. Çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ve partimize gelen başkanlık yapan tüm büyüklerimizi, partimize emek verenleri saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

 

“TÜRKİYE’NİN ÇİMENTOSU OLMUŞTUR, OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman Türkiye’nin çimentosu olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirterek “Şuanda yerel yönetimlerde 11 büyükşehir belediyesi i ile 39 milyon 600 bin nüfusa hizmet ediyoruz ve iktidardayız. 251 belediye başkanlığımız var. Türkiye nüfusunun yüzde 54’üne hizmet ediyoruz. Ekonominin yüzde 70’i olan illerde 11 büyükşehir belediyesi olarak yerel yönetimde iktidardayız. İnanıyorum ki 2024 seçimlerinde de hep beraber 100’üncü yılda Cumhuriyet Halk Partisi’ni tek başına iktidarda göreceğiz. Buna inanıyorum” dedi.

 

“YOL GÖSTERİCİMİZ OLACAKTIR”

 

9 Eylül’ün aynı zamanda İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıldönümü olduğunu anımsatan Albayrak, “30 Ağustos zaferi ile başlayan büyük heyecan, İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle son buldu. 30 Ağustos, 9 Eylül bu bayramlar bütün milletimizin tamamını ilgilendiriyor. Milli bayramlarını kutlamayanlar, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar. İdeallerimiz olan Cumhuriyetçilik, devletçilik, devricilik, laiklik, halkçılık, milliyetçilik ideallerimiz Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bizim yol göstericimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

“96 YIL ÖNCE BİR TARİH DEĞİŞTİ”

 

96 yıl önce bir tarihin değiştiğini ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Bu tarih gerçek anlamıyla sadece bu topraklarda yaşayan insanların değil, ezilmiş tüm ulusların, emperyalizmin altındaki tüm ulusların da kaderini değiştirdi. Onlara bağımsız ve onurlu bir yaşamın mümkün olduğunu gösterdi. İşte o gün tüm insanlığa, tüm dünyaya; mazlum, ezilmiş, vatanı elinden alınmış bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gösterildi. İşte bu yüzden partimiz bağımsızlıktır. 96 yıl önce bu halk zincirlerini kırdı. İşte bu yüzden partimiz özgürlüktür. Büyük yıkımdan sonra bir millet makus tarihini tarihe gömmüştür. Körleşmiş bir imparatorluktan bir ulus yaratılmıştır. İşte bu yüzden partimiz devrimdir. Yüzyıllardır süren karanlığa, karanlıkta kalan insanlara bir ışık olmuştur. İşte bu yüzden partimiz aydınlanmadır. İşte o ışığın, o özgürlüğün, o demokrasinin, o bağımsızlığın bugünkü  taşıyıcıları bizleriz. Bu görev zor bir görev zorlu bir görev. Nerede bir haksızlık varsa, nerede bir zulüm varsa, nerede bir adaletsizlik varsa onun karşısında durmak boynumuzun borcudur. Cumhuriyet Halk Partililik budur” dedi.

 

“HİÇBİR BEDEL BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYAMAYACAK”

 

Yüceer “Atamızın dediği gibi bizim karakterimiz istiklal ve hürriyettir. Bu topraklara hürriyeti, demokrasiyi, eşitliği, özgürlüğü, temel hak ve özgürlükleri getiren partiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi yalnızca geçmiş günlerin partisi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bugünlerin ve geleceğin partisidir. Umutlu, mutlu yarınların partisidir. Bu emanet bizim görevimizdir ve bunları yapabilecek demokrasinin, özgürlüklerin, insan haklarının teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu ülkede karanlığı yeniden yok edecek aydınlık bir Türkiye inşa edecek tek siyasi hareketiz. Bu mücadelede yılmak yok. Eşit hakların olduğu onurlu yurttaşların ülkesi Türkiye hayali ile bu misyon için çalışıyoruz ve bunda bedeller ödedik. Bedeller ödendi, ödenecek ama hiçbir bedel asla bizi yolumuzdan alıkoyamadı ve koyamayacak. Onun altını bir kez daha burada çiziyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ayrıştırılan, ayrıştırmaya çalışan bu toplumun tutkalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi, ikinci dünya savaşının dehşetinden bu toplumu uzak tutan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi direniştir karanlığa karşı. O günden bugüne kurucumuz, ilk ve ebedi genel başkanımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve çağdaş ve aydınlık bir Türkiye hayali ile çalışan herkese, hepinize emeğiniz için yürekten bir teşekkürü borç biliyorum. Yolumuz her daim açık olsun. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

 

“ATATÜRK’ÜN MİRASININ KORUYUCUSU VE TEMİNATIDIR”

 

CHP’nin 96’ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da konuşma yaptı.  Aygun “26 Ağustos’ta büyük taarruzla başlayan, 30 Ağustos’ta taçlanan ve 9 Eylül’de İzmir’de sona eren, İzmir’in dağlarında çiçeklerin açtığı gün bugün. İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıldönümü. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 26’ncı kuruluş yıldönümü. Tam tamına 96 yıllık bir çınar. Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi fikirlerini ve düşüncelerini anlayanların, duygularını hisseden ve ilkelerinden, parti kültüründen ve disiplininden asla taviz vermeyen, bağımsızlığı temel ilke edinen, çapımıza uygun bir şekilde kadınıyla, çocuğuyla, genciyle ve yaşlısıyla Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan ve gönül vermiş olanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi eşit haklara sahip, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’nin garantisidir. Kuruluş günlerinin mücadele ve inancını asla yitirmeden geçmişten bugüne kadar gelen ve birikimli bir aydınlık geleceğin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasının koruyucusu ve teminatıdır” dedi. Şartlar ve koşullar ne olursa olsun çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur  ve barış ortamının savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Aygun, “9 Eylül 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulmasında, harcında emeği olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm partililerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.  CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Cömert’in şiirinin ardından program sona erdi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10