Sözdinler: Eğitim sisteminin odak noktası sizlersiniz

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı açılışı, yapılan törenle gerçekleşti. Eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere başarılar dil

Çerkezköy 10.09.2019 15:09:00 0
Sözdinler: Eğitim sisteminin odak noktası sizlersiniz

Okulun Konferans Salonu’nda yapılan törene;Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili NatanYakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu,ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal’ın yanı sıra,öğretmenler,veliler ve öğrenciler katıldı.

 

 

“EN İYİSİNİ YAPMAYI HEDEFLEYİN”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu öğrencilere seslenerek; “Sevgili öğrenciler ne iş yaparsanız yapın, en iyisini yapmayı hedefleyin. Bu sizi her zaman başarıyataşıyacaktır” dedi.

 

“ÖĞRETİM HAYATINA KAZANDIRDIK”

 

Temiroğlu’nun ardından konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler “Bugün 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılını açarken yeni bir öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.Hepinizin bildiği gibi çağımız bilgisayar çağı, teknoloji çağıdır. Dünya milletlerine baktığımızda büyük bir teknoloji yarışı içinde olduklarını görmekteyiz. Gelecekte önder olacak, dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu yarışta avantaj sağlayan en önemli unsurlardan biri yetişmiş insan gücüdür. Gelecekte bugünden daha karmaşık teknolojileri kullanmak zorunda olan sizler kendinizi bu günden yetiştirmek zorundasınız. Çünkü Türkiye genç insan nüfusu bakımından diğer ülkelerden daha avantajlı bir durumdadır. Genç insanlarımıza kaliteli ve iyi bir eğitim vermemiz gerekmektedir. Biz sanayiciler bu gerçeklerden yola çıkarak 2012 yılında okulumuzu eğitim öğretim hayatına kazandırdık” dedi.

 

“YURT DIŞINDA EĞİTİMLER ALMAYA BAŞLAYACAKLAR”

 

Özdinler “Okulumuz kurulduğu günden bugüne dek gelişimini hızlı bir şekilde sürdürmektedir. Teknolojinin en üst basamağı olan; bilişim teknolojileri ile endüstri faaliyetlerini bir araya getiren Endüstri 4.0 projemizi bu sene gerçekleştirmeye başlıyoruz.Endüstri 4.0, yapay zeka, 3D (üç boyutlu) yazıcılar, robotik ve biyo, nano ve uzay teknolojisi alanlarında yaşanan gelişmeler ile birlikte belirli bir ekonomik değere sahip canlı-cansız her nesnenin internet bağlantılarıyla diğer nesnelerle iletişime ve etkileşime geçebileceği akıllı üretim dönemi olarak tanımlanmaktadır. Üretimde dijitalleşmenin yaşanmaya başlandığı bu dönemde sanal ve fiziksel sistemlerin birbirine entegre olduğu ve internete bağlı olan nesnelerin böylelikle akıllanacağı üretim sisteminden söz edilmektedir. Bu kapsamda okulumuzdan görevli olacak öğretmen arkadaşlarımız bu sene içerisinde yurt dışında eğitim almaya başlayacaklardır.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millî eğitim ışığının memleketin en derin köşelerine kadar ulaşmasına, yaygınlaşmasına özellikle dikkat ediyoruz.” sözünü ilham alarak okulumuzu ülkemizin parlayan ışığı olarak proje yarışmalarında temsil etmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNİN ODAK NOKTASI SİZLERSİNİZ

 

Öğrencilere seslenen Özdinler “Yeni bir okul, yeni arkadaşlar ve yeni öğretmenler. Hayatınıza yön verecek adımları atmaya başladığınız bugünde sizleri geleceğe umutla taşıyacak yeni yuvanıza hoş geldiniz.  Amacımız sizlerin kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen yetişkinler olarak geleceğe adım atmanızdır. Aynı zamanda geleceğimiz olan sizlerle vatanımızın bekasını, hürriyetini teminat altına almaktır. Bu gayelerimizin gerçekleşebilmesi için, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve tüm personelimizle gerektiğinde gecemizi gündüzümüze katarak, gerek donanımsal gereksinimler, gerekse eğitim açısından yapılması gereken ne varsa yerine getirmeye, sizlerin eğitimi için en uygun eğitim ortamlarını sağlamaya gayret ediyoruz. Size düşen vazife de çok çalışmak, kendinizi mümkün olan en üst düzeyde yetiştirmektir. Velilerimiz, bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.Kıymetli öğrenciler Türk Milli Eğitim sisteminin odak noktası sizlersiniz. Ülkemizin geleceğini hazırlayan, kültürel kimliğin profilini çizen mimar; bunu işleyen insan mühendisleri sizsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. 

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ BEĞENİ İLE İZLENDİ

 

Daha sonra mezun olan öğrenciler adına konuşmayı okul mezunlarından Elif Ünal yaparken, ilk ders konuşmasını da okulun tarih öğretmenlerinden Emre Nuselyaptı. Açılış töreninde ayrıca şiir dinletisi ve halk oyunları gösterileri de düzenlendi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10