Ahilik haftası kutlandı

Tekirdağ'da Ahilik haftası kapsamında kutlama etkinliği yapıldı. Başkan Kadir Albayrak, Ahilik Haftası kapsamında Yılın Ahisi Ali Kırbaç, Yılın Kalfası Sultan Sezer, Yılın Çırağı Na

Tekirdağ 16.09.2019 18:10:00 0
Ahilik haftası kutlandı

Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleşen çelenk sunma törenine Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl protokolü, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile son buldu.

 

 

YILIN AHİLERİ BELLİ OLDU

 

Ahilik Haftası kutlama programı ve ödül töreni ise Hasan Ali Yücel Meydanında gerçekleşti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı tören, gerçekleştirilen Halk oyunları ve mehteran takımı gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Programda Yılın Ahisi'ne ödülü takdim edildi. Yılın Ahisi Ali Kırbaç ödülünü Vali Aziz Yıldırım'ın elinden alırken, Yılın Ahi adayı Ahmet Yılmaz da ödülünü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın elinden aldı.  Başkan Kadir Albayrak tören sonrasında yaptığı açıklamada, "Dürüstlük, dostluk, kardeşlik, cömertlik, paylaşma ve yardımlaşmayı esas alan esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın, Ahilik Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi. Başkan Kadir Albayrak, Ahilik Haftası kapsamında Yılın Ahisi Ali Kırbaç, Yılın Kalfası Sultan Sezer, Yılın Çırağı Naim Köse ve Ahilik Heyetini ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarette heyet Başkan Kadir Albayrak'a çiçek takdim etti. Başkan Kadir Albayrak da ziyaretleri nedeniyle kendilerine teşekkür etti.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10