Gaziler günü Çerkezköy'de de kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği tarih olan "19 Eylül Gaziler Günü" tüm yurtta o

Çerkezköy 17.09.2019 14:20:00 0
Gaziler günü Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından açıklanan programa göre tören 19 Eylül Perşembe günü saat 09:00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilciliğine ait çelenklerin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanvekili Hüseyin Özsoy günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Ardından folklor gösterisinin sunulması, mehter takımının gösterisi ve bir öğrencinin şiir okuması ile çelenk sunma töreni son bulacak.

 

GARNİZON’DA YEMEK VERİLECEK

 

19 Eylül Çarşamba günü 07:00-24:00 saatleri arasında yapılacak olan kutlama programı kapsamında Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından mevlid-i şerif okutulmasının ardından Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından saat 19:30’da Çerkezköy Askeri Gazino Müdürlüğü’nde şehit ve gazi ailelerine akşam yemeği verilecek.

 

KURUMLAR GÖREV ALACAK

 

Tören yerinde kürsünün hazırlanması, ses yayın düzeninin kurulması Kaymakamlık ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nca sağlanacak. Tören alanında gidiş-geliş güzergahının trafik tedbiriyle, alandaki güvenlik önlemlerinin alınması, alana araç park edilmesinin engellenmesi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanacak. Törene katılacak olan gaziler ve aileleri Çerkezköy Belediyesi tarafından evlerinden alınıp tören alanına getirilip, törenin ardından yine evlerine götürülecek. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından da tören boyunca sağlık tedbirleri alınarak, tören alanında sağlık görevlileri ile teçhizatlı bir ambulans bulundurulacak. Tören esnasında elektrik kesintisinin yapılmaması hususunda her türlü tedbirin alınmasına yönelik önlemler TREDAŞ İşletme Müdürlüğü’nce alınırken, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtının bakım ve temizliği ise Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacak. Tören sunuculuğu ise Nurullah Narin Ortaokulu Türkçe öğretmeni Kemal Şahin tarafından yapılacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10