Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere destek

Büyükşehir Belediyesi, mera alanlarında oluşan aşırı çalıların parçalanarak otlama alanlarının genişletilmesi amacıyla 3 adet çalı kesme makinesini çiftçilerin hizmetine sundu.

Tekirdağ 18.09.2019 13:14:00 0
Büyükşehir Belediyesi

“İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK”

 

Tekirdağ il genelindeki mera alanlarında zamanla oluşan aşırı çalılıklar, hayvanların otlama alanlarında ciddi azalmalara sebep oluyor.  Bu durumun önüne geçmek ve üreticilere destek olmak amacıyla harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, son teknoloji ürünü 3 adet çalı kesme makinesini çiftçilerin hizmetine sundu. Malkara Belediyesi, Süleymanpaşa Ziraat Odası ve Hayrabolu Ziraat Odası tarafından çalıştırılan makineler sayesinde hayvanların otlama alanları daha fazla genişleyecek ve yem ihtiyacının bir kısmı karşılanmış olacak.

 

“ÖNEMLİ HİZMETLER YAPIYORUZ”

 

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan hayvancılığın Türkiye ve Tekirdağ ekonomisi için son derece önemli olduğunu kaydederek “Tarım ve hayvancılık alanında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Başkanımız Kadir Albayrak öncülüğünde farklı çalışmalar yapıyor. Bunlardan bir tanesi de Mera Islahı Projesi. Bu kapsamda aldığımız 3 çalı kesme makinesi ilçe belediyelerimiz ile ziraat odası başkanlığımıza teslim ettik. Bu çalışmalar aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerimize birlikle ortaya koyduğumuz çalışmalar için de örnek teşkil ediyor. Çalı kesme makinelerini il genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz" dedi.

 

“ÖRNEK ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, Tekirdağ'ın tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin başkenti olduğunu ifade etti. Albayrak "Tarım ve hayvancılık Tekirdağ'ın 5 ana vizyonu arasında yer almaktadır.  Mera Islah Projesi de bu alanda hayata geçirdiğimiz ve çok iyi geri dönüşler aldığımız projelerimizden biri. Şimdi de 3 adet çalı kesme makinesini hizmete sunduk. Bunlardan birisi şu anda Malkara ilçemizin Batkın Mahallesinde ilçe belediyemiz tarafından çalıştırılmakta, birisi Süleymanpaşa Ziraat Odamız tarafından Generli mahallesinde, üçüncüsü ise Hayrabolu Ziraat Odası tarafından çalıştırılmakta. Ben makinelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılık alanındaki örnek çalışmaları devam edecek” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10