Çorlulu yazar İdris Ay'dan Başkan Sarıkurt'a Ziyaret

1978 yılında 10 yaşındayken Bulgaristan'dan Çorlu'ya göç ile gelen ve hayatını Çorlu'da sürdüren İdris Ay, 2019 yılında çıkardığı 6 kitabı tanıtmak üzere Çorlu

Çorlu 22.09.2019 14:03:00 0
Çorlulu yazar İdris Ay

Çocukluktan bu yana okumayı çok sevdiğini, 30’lu yaşlardan itibaren yazmaya merak saldığını ve sürekli okuyup yazarak kendini geliştirdiğini ifade eden Yazar Ay, yazma sürecini Başkan Sarıkurt’la paylaştı. Üniversite mezunu olan ve gece bekçiliği yapan Ay, bekçilik yaptığı geceleri sürekli yazdığını; iş yerinde tanıştığı bir yayınevi çalışanı sayesinde ise kitap yazma ve basma fikrine sıcak baktığını, böylelikle 5 farklı türde 6 kitabının okuyucularla buluştuğunu kaydetti. Roman dalında "Bedel" ve "Bir Aşığın Mona Lisa Gülüşü", öykü dalında "Arayış", masal dalında "Dinleyicisini Arayan Masallar", deneme dalında "Sokak Lambası" ve şiir dalında "Gönül Pınarımdan Sızan Bir Avuç Ay Işığı" adlı kitaplarını okuyucularla buluşturan İdris Ay, kitaplarını Başkan Sarıkurt’a takdim etti.

“YAZARIMIZI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sanatın, edebiyatın insan hayatını daha anlamlı ve yaşanılır kıldığına inandığını söyleyen Başkan Sarıkurt, yazarların çevresine farklı gözle bakabilen insanlar olduğunu, bu sebeple toplumca desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti. İdris Ay’a nazik ziyareti için teşekkürlerini ileten Başkan Sarıkurt, Çorlu Belediyesi olarak Çorlu’muzun edebiyatçılarını, sanatçılarını her daim desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10