Albayrak'ı makamında ziyaret ettiler

Geçtiğimiz aylarda Basın İlan Kurumu (BİK) Tekirdağ İl Müdürlüğü görevine atanan Sabri Karakaya, Tekirdağ'da günlük yayınlanan 16 gazetenin sahip ve temsilcileriyle Tekirdağ Büyükşehir

Tekirdağ 23.09.2019 19:02:00 0
Albayrak

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Biz Tekirdağ basınından günlük - haftalık, merkez - ilçe hepsinden memnunuz. Biz sizler tarafından eleştirildikçe daha doğru işler yapmak için kendimizi revize edeceğiz. Ülke olarak bozulan ekonomiyle birlikte zor günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki büyükşehir belediye başkanları toplantısında da söz alarak bunu dile getirdim. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vergi gelirlerinden almamız gereken payı alamıyoruz. Hizmeti veren biz, suyu veren biz, payı alan maalesef İstanbul. Bu durumun düzelmesi talebiyle sayın cumhurbaşkanımıza Tekirdağ’ın ilçe belediyeleriyle birlikte gelir kaybının önlenmesi gerektiğini ifade ettim.  Bizler ekonomik olarak yeterli özgürlüğe sahip olduğumuz takdirde zor durumda olan yerel basımızı her daim destekleriz. Önümüzdeki süreçte de bunu göreceksiniz” dedi.

 

 

“GÖRKEMLİ BİR KUTLAMA YAPACAĞIZ”

 

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını Çorlu’da yapacaklarını belirten Albayrak’ın “Görkemli prestijli bir kutlama yapacağız. Tekirdağ’ın kurtuluşunu da Tekirdağ’ımızın ihtişamına yakışır bir şekilde Süleymanpaşa ilçemizde yapacağız. Bu etkinlikler kapsamında da basınımıza gerekli ilan ve reklamlar verilecektir.  Ama maalesef basın müdürlüğü konusunda standardı bir türlü oturtamadık. Önümüzdeki süreçte burayı da kalıcı olarak oturtabilirsek ilimizde basınla ilgili ilan ve iletişim konusunda bir sıkıntımız  kalmayacak” demesi üzerine toplantıya katılan gazeteci Cenap Kürümoğlu da “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi yasaların öngördüğü şekilde belediye meclis kararlarının yayınlanması noktasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıklarının aldığı meclis kararlarının da yine Basın İlan Kurumu üzerinden, gazetelerin bir sonraki gün sayılarında yayınlanarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabiliriz. Bununla birlikte biz de ilan gelirimizi artırarak ekonomik rahatlık sağlayabiliriz” dedi.

 

“İLİMİZİN GELİŞİMİNE DE KATKI SAĞLAYACAKTIR”

 

Toplantıda Basın İlan Kurumu Tekirdağ İL Müdürü Sabri Karakaya da gazetecilik geçmişine atıfta bulunarak “Gazetecilerin ve gazete sahiplerinin hangi zorluklarına gazete çıkarttığını, nasıl ayakta kaldığını hem mesleki açıdan hem idari açıdan iyi biliyorum. Gazeteci arkadaşlarımızın bize gelen talepleri doğrultusunda 16 gazete sahibi ve temsilcisi ile birlikte büyükşehir belediyemizi ziyaret etmek istedik. Büyükşehir belediyesi ve diğer iştirakleri ile birlikte hem reklam ilan yoluyla hem de gazete alım yoluyla yerel basınımızın desteklenmesi demokrasimizin ve ilimizin gelişimine katkı sağlayacaktır.  Biz kurum olarak gazeteci arkadaşlarımızla sürekli koordinasyon halindeyiz. Bizleri kabul edip sorunlarımızı dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi basına da büyük katkı sağlayacaktır” diyerek Kadir Albayrak’a teşekkür etti. 

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10