Uygulama başladı, sürücülere ceza yağdı

Şehir merkezinde ticari, toplu taşıma ve özel araçlara yönelik 'dumansız araçlar' uygulaması Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de dün gerçekleştirdi. Çerkezköy-Çorlu

Çerkezköy 25.09.2019 19:15:00 0
Uygulama başladı, sürücülere ceza yağdı

Türkiye'nin pek çok ilinde polis ekipleri harekete geçti. Yapılan uygulamada, sürücülerin sigara yasağına uyup uymadıkları denetlendi. Yapılan uygulamada araçlarda sigara içen sürücülere 153 lira ceza kesildi.

 

 

SİGARA İÇİP İÇMEDİKLERİ DENETLENDİ

 

Çerkezköy’de 'dumansız araçlar' uygulaması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ve trafik büro amirliği ekipleri şehir merkezinde özel araçta sigara uygulamasına başladı. Çerkezköy-Çorlu yolunda yapılan uygulamada, araçlarda sürücülerin sigara içip içmedikleri denetlendi. Güzergahlarda kamerayla kayıt alan polis, içinde sigara içildiğini tespit ettiği araçların plakalarını uygulama noktasındaki ekiplere bildirdi. Bu araçları durduran ekipler, sigara içen kişilere cezai işlem uyguladı. Ekipler, şoför ve yolculara araçlarda sigara içilmemesi konusunda da uyarılarda bulundu.

 

153 TL CEZA YAZILDI


Polis ekiplerinin uygulamaları sırasında özel araçta sigara içen bazı sürücülere 153 TL para cezası kesildi. Ceza yiyen bazı sürücüler tepki gösterirken, bazıları da uygulama sebebiyle şaşkınlık içinde kaldı. Öte yandan ekipler emniyet kemeri , kırmızı ışık ihlali ve hız ihlali yapan sürücülere de ceza yazdı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10