Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneğinden dayanışma gecesi

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği tarafından önceki akşam Dayanışma Gecesi gerçekleştirildi. Geceye protokol üyeleri yoğun bir katılım gösterirken,gecede konuşan Tekirdağ Valisi Aziz YıldÄ

Tekirdağ 26.09.2019 17:58:00 0
Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneğinden dayanışma gecesi

Tekirdağ Turizm Otelcilik ve Uygulama Otel’inde Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği tarafından önceki akşam saat 20.00’da dayanışma gecesi gerçekleştirildi. Geceye Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, çok sayıda davetli katıldı.

 

 

“300 METREKARELİK YUVAMIZI KAZANDIRDIK”

 

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, “ Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti iki yıl önce kuruldu. Biz küçük bir oda içerisinde faaliyetlerimizi sürdürürken, bundan dört ay önce arkadaşlarımın büyük bir heyecanla toplandıklarını, gazetecilerin bundan sonra birleşmesi gerektiğini ve ortak hareketle kendilerine öyle güzel bir yuvayı oluşturmak istediklerini söyleyerek beni başkan olarak görmek istediler. Yaklaşık dört ay önce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak başladığım bu süre içerisinde güzel bir enerji ile şehir adına çok güzel olanakları sağladığımıza inanıyorum. Tekirdağ AVM’nin karşısında Adliye dediğimiz yerde 300 metrekarelik yerde kendimize yaşanabilir ve hızlı bir yuvayı oluşturmayı kararlaştırdık. Bizi ziyaret edecek konuklarımızı ağırlayabilmek için 90 kişilik konferans salonu ve basın toplantılarının yapılacağı çok amaçlı salonu cemiyete kazandırma imkanı bulduk. Ayrıca kütüphane ve canlı yayın yapabileceğimiz bir odayı da kazandıracağız” dedi.

 

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Işıksal “ Bugün daha güçlü olduğumuzu görüyoruz. Sesimizin gür çıktığını hissetmeye başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun bize sahip çıktı. Bugün konferans salonu için yapımı ile ilgili bize güzel olanaklar sağladı ki kendilerine teşekkür ediyorum. Önce kendisi ziyaret etti. Daha sonrasında ise CHP Genel Başkanımızı ve Milletvekillerimizi de aldı geldi. Daha sonra Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’i de aldı. Hep beraber bizim konferans salonumuza geldiler. Sayın Valimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bir şehrin valisi ile yaklaşık 3 saat şehrin sorunlarını konuşmak bizim için çok önemliydi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Cengiz Günay ile şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlar ile ilgili neyi sorduysak cevapladı. Meclis Başkanını ve yönetimini aldı saatlerce bu şehrin sorunlarını konuştuk. Ben kimseyi atlamak istemiyorum İYİ Parti’nin çok değerli temsilcileri burada. Milletvekilimiz Mustafa Yel ile konuşmalarımız oldu. Biz gerek Sayın Valimizi başta olmak üzere bürokratlarımız gerek siyasetçilerimiz olmak üzere bizi kucakladılar. Buradan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“TEKİRDAĞ’A YAKIŞAN BİR YER OLMUŞ”

 

Işıksal’ın ardından konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tekirdağ’a çok önem verdi. Bundan önce Sayın Valimiz Ali Yerlikaya ile birlikte burada olan cemiyetleri birleştirme kararı aldık. Ardından ikiye bölündük. İki ay önce Tekirdağ’a geldiğimde Necmi kardeşimize artık genel başkan olması gerektiğini ve federasyonun bünyesine girmesini söyledim. Daha sonra kendileri derneği kurarak bir ay önce federasyona girdi. Gerçekten Tekirdağ basınına yakışan bir yer olmuş, herkesi kutluyorum” dedi.

 

ÜÇ YILDA BİNE YAKIN GAZETE KAPANDI

 

Türkiye’de Anadolu basınının yandığını kaydeden Karaca” Bu sorunu her yerde haykırıyoruz. 2019 yılında 70’e yakın gazete kapandı. Geçen hafta Anadolu basını büyük bir hüsrana uğradı. Türkiye’nin en büyük Anadolu gazetesi olan Bursa Olay Gazetesi ve Televizyonu kapatma kararı aldı. Bu olay morallerimizi sıfıra indirdi. Bu yıl içerisinde en az 250 gazete kapanacak ve gazete sayısı ise 750’e düşecek. Son üç yıl içinde ise bine yakın gazetemiz kapandı” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’DA ÖRNEK OLUR”

 

Karaca “ Basının da kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor. Vatandaşın sorununa ve sanayicinin sorununa eğilip özel haber yapmamız lazım. Kopyala yapıştır olayından vazgeçmemiz lazım. Meslektaşlarım bana kızıyor ama bu gerçektir. Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına da teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Meclisi’nde almış olduğu bir kararla meclis görüşmelerinin özetinin mahalli gazetelerde yayınlanma kararı alındı. Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza da buradan duyuruyorum. Kendisine de kararın bir örneğini vereceğim. Umarım Eskişehir’le birlikte bu kararı alan üçüncü şehir Tekirdağ olur. Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüzle görüşme yapacağız. Ardından İletişim Dairesi başkanımızla bir görüşme yapacağız. Burnumuz facia ama mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

 

“GAZETECİLERİMİZE DESTEK OLACAĞIZ”

 

Meclis kararlarının gazetelerde yayınlanması sözünü veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel “Necmi Işıksal bana gelerek 500-600 kişilik yemek vereceklerini söyleyerek organizasyon yapmaları gerektiğini söyledi. Bende kabul ettim. Hava muhalefeti nedeniyle bu salonda yemeği yapmak zorunda kaldılar. Belediye olarak gazetelerimize destek vereceğiz. Bizim yaptıklarımızı veya sahadaki sorunları anlatarak bizi eleştirecek gözlere kulaklara ihtiyacımız var. Sahip çıkılması gereken meslek grubudur” dedi.

 

“ÇOK DAHA İYİ ŞARTLARDA GÖREV YAPMALISINIZ”

 

Basının olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Bu tür derneklerin yürümesi gerekiyor. Zor şartlarda önemli görev üstlenen bu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hem bu derneğin hem de basın mensup arkadaşlarımızın yanında olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum. Basın mensubu arkadaşlarımız çok daha iyi şartlarda görev yapmasını temenni ediyorum. Bu yardımlarımız bizi tenkit etmekten asla ve asla alı koymasın. Siz bizi tenkit etmezseniz biz kral çıplağı oynarız” açıklamasında bulundu.

 

“HER ZAMAN TAKDİRLE KARŞILIYORUM”

 

Basının demokratik bir ülkenin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu kaydeden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ Bu gecede bulunmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Özgür ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kazanımların gelişmesini sağlamasında önemli rolü vardır. Mesai saati gözetmeksizin vatandaşları bilinçlendirmek ve her durumda haberdar edebilmek için fedakarca çalıştığınızı hep birlikte görüyoruz. Milletin gören gözü işiten kulağı olan gazetecileri her zaman takdirle karşılıyorum. Hepiniz iyi ki varsınız” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

 

Programda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Kaptan Demir çelik Şirketler adına Erkan Günece’ye teşekkür plaketi takdim edildi. Programda ayrıca AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, Koçaşlar Zahirecilik ve Marketçilik Yönetim Kurulu üyesi Cemil Koçaş’a, TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, iş adamı Cem Kızılırmaklı, TOBB yönetim kurulu üyesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Umut Güngör, iş adamı Nurettin Yemin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay’a teşekkür plaketleri verildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10