Şentop : Eğitim öğretim milli davamızdır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı'nda iş dünyası ödül töreninin

Çerkezköy 27.09.2019 15:47:00 0
Şentop : Eğitim öğretim milli davamızdır

TBMM Başkanı Prof Dr. Mustafa Şentop Çerkezköy’de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında açılan iki okulun açılışını gerçekleştirdi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Dün saat 11.30’da gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi açılış töreninde konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi’nin önce Çerkezköy’ümüze sonra ülkemize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allahtan diliyorum. Nitelikli bir eğitimin öncelikle nitelikli eğitim öğretim ortamları oluşturmaktan geçtiğinin bilincindeyiz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu düşünceyle eğitime verdiği destek sadece bugünü değil geleceği düşünerek ve artarak devam edecektir. Ayrıca hükümetimizin yıllardır eğitime yaptığı katkılar ve bizlere sağladığı destekler bugün okulumuzun açılışına vesile oldu.Sayın cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi eğitim öğretim konusunda tarihimizin en kapsamlı dönüşüm hamlesine imza atarak eğitimin altyapısını adeta yeni baştan inşa ettik.Biz bu açılışımızla üzerimize düşen görevi yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz ve sayın cumhurbaşkanımıza destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


 

“ÖĞRETMENLERİMİZ BU MEDENİYETİN MİMARLARIDIR”

 

Kozuva “ Nitelikli insan yetiştirmek hedefine ulaşmak için yalnız devletin yatırım yapmasını bekleyemeyiz. Odamız bu konuda önemli bir misyonu yerine getirmenin gururunu yaşıyor.Bizler beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emreden bir medeniyete sahibiz. Öğretmenlerimiz de bu medeniyetin mimarlarıdır. Sevgili gençler;.sizlerin de bu bilinçle ve heyecanla derslerinize sarılacağınızdan kuşku duymuyorum. Sizler bu şehrin ve Türkiye’nin geleceğini temsil ediyorsunuz. Yeni okulunuza, öğretmenlerinize ve derslerinize bu gözle bakacağınıza eminim. Daha gelişmiş, geleceğe umutla bakan Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecektir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, bugün olduğu gibi yarın da eğitimi desteklemeye devam edecektir.Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz okulumuzun Çerkezköy’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

“HEPİMİZ İÇİN MUTLU GÜN”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi’nin açılışında konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop “Bugün hepimiz için çok mutlu, heyecanlı bir gün. İstikballerinin ışıl ışıl olmasını murat ettiğimiz evlatlarımız için yeni bir okulun daha açılışını yapacağız. böylece gençlerimizi yeni bir irfan yuvasına daha kavuşturmuş olacağız. Hepimizin gözü aydın olsun. İlk kayıtlarını bu yıl yapan okulumuz aziz milletimize, devletimize, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan 43 derslikli okulumuzda bu yıl 374 evladımız öğrenim görecek. Gelecek yıllarda öğrencilerle beraber toplam kapasitesi bin 381’e ulaşacaktır. Tam gün eğitim öğretim yapacak okulumuzda aynı zamanda 3’ü rehber öğretmen olmak üzere toplam 82 öğretmenimiz görev yapacaktır. Burada öğrenim  görev evlatlarımız da kendilerine, ailelerine, milletimize ve tüm insanlığa faydalı gençler olmak için gayret gösterecekler” dedi.

 

İSİMLERİ HER ZAMAN HAYIRLA YAD EDİLECEKTİR

 

Şentop “ Marmara Bölgesi ülkemizin en kalabalık bölgesi. Bölgemizin en hızlı büyüyen şehri de Tekirdağımız. Bu yıl nüfusu 1 milyonun üzerinde. Ama Süratle de artmakta. Çerkezköy’ümüzün nüfusu da 175 bini üzerinde. Çerkezköy Türkiye’nin üreten, istihdam yaratan ve katma değer oluşturan bir ilçesi. Bu sebeple son derece göç alıyor. İnsanlarımız buraya çalışmaya geliyor. Nüfusu genç olması sebebiyle eğitim öğretim alanında yeni yatırımlara da daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyaçların giderilmesinde devletimizin en büyük yardımcısı hayırsever vatandaşlarımız, iş adamlarımız, esnaf ve ticaret odalarımız. Evlatlarımızın istikbali için bir tuğla da benden diyerek sorumluluk üstlenen herkese huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Karşılıksız yaptıkları bu hizmetler için. Hiçbir şekilde unutulmayacak, isimleri her zaman hayırla yad edilecektir. Ben de uzun yıllar üniversite hocalığı yaptım. Huzurlarınızda tebeşir tozu yutmuş bir meclis başkanı olarak bulunuyorum. Bu sıralardan mezun olup üniversite tahsiline başlayan çok sayıda evladımıza hukuk fakültesinde dersler verdim. Bu sebepledir ki ne zaman bir okul açılışına gitsem farklı bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. İmkanı olan her kardeşimize, başta iş adamlarımız olmak üzere okul, sağlık ocağı, hastane, köprü, çeşme gibi hayırlı hizmetler yapmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye ancak bu şekilde gelişip güzelleşecektir. Eğer aramızda bir yarış olacaksa hayırlı hizmetler yapmakta yarışalım. Çünkü bizler ilk emri oku olan rabbin dinine inanan insanların, böyle bir dinin mensuplarıyız. Yüze Allah oku diye emrederken bilmeyi, öğrenmeyi, gelişmeyi emrediyor. Kainata gizlediği sırların peşine düşmemizi emrediyor. Her iş yerinde ve ehlinin nezaretinde yapılır. Öğrenmek de öğretmen ve okul ile olur. Her biri gözümüzün nuru olan evlatlarımız da maddi ve manevi gelişimlerini böylesine güzide eğitim yuvalarında sağlayacaklardır” diye konuştu.

 

ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

 

Öğretmenlere seslenen Şentop “Değerli öğretmenlerimiz sizler irfan yuvalarında çocuklarımıza sadece öğretmiyorsunuz, aynı zamanda onları hayata hazırlıyorsunuz. Yani eğitim de veriyorsunuz. Bu noktada sizin en büyük yardımcınız velilerimiz olmalıdır. Velilerimiz öğretmenlerimize destek olmalıdır. Onlar her çocuğumuzu kendi ayakları üzerinde duracak şekilde yetiştirmenin gayreti içinde olan fedakar vatan evlatlarıdır. Benim görüşüme göre öğretmenlik insan yetiştirme sanatıdır, kutsal bir meslektir. Öğretmenlerimiz milletimizin meşalesidir. Sizlerin öğrettiği her harf, her kelime, her cümle için ne kadar teşekkür edilse azdır. Sebatla, sabırla görevini yapan bütün öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 

GENÇ VE DİNAMİK BİR NÜFUSA SAHİBİZ

 

Ülkemizin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu kaydeden Şentop” Bizim dünya milletler ailesi içindeki en büyük avantajlarımızdan birisi, belki de ilk sırada yer alanı nüfusumuzun genç olmasıdır. Geleceğimiz adına bizi umutlandıran bu tablo dünya milletler ailesi arasındaki en büyük güvencemizdir. İstiklal Savaşımızı yöneten ve Türkiye Cumhuriyetini kuran iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak gayemiz, hedefimiz ülkemizin gelişmişlik seviyesini yükseltmektir. Bu noktada yasama, yürütme, yargı erkleri arasındaki ahenk son derece önemlidir. Cumhurbaşkanlığı sisteminin özünü oluşturan erklerin ahenkli uyumu ve uyumlu bir şekilde çalışması Türkiye’nin enerjisini gelişmeye odaklamasına fırsat veriyor. Yasama yürütme ve yargı erklerini önümüzdeki dönemde daha yoğun bir gündem bekliyor. 3 gün sonra TBMM yeni yasama yılı çalışmalarına başlayacak. Yargı reform paketi başta olmak üzere ekonomik ve sosyal kalkınmamızı ivmelendirecek yasal düzenlemeleri sırayla görüşmeye başlayacağız. Yapacağımız çalışmalarla ülkemizi hedeflerine emin adımlarla taşıyacağız. Vatandaşlarımızdan aldığımız temsil görevi konusunda herkesin gönlü rahat olsun. Ankara’da sizleri düşünen ve sizlerin temsil etme sorumluluğunun şuurunda olan temsilcileriniz görev yapmakta.  Gayemiz ülkemizin her köşesini güzelleştirip dost düşman herkesin gıpta ettiği cennet gibi  bir vatan  haline getirmektir. İnşallah bunda Muaffak olacağız. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri eğitim düzeyi en yüksek olan ülkelerdir. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına sahip bir felsefeyle görev yapıyoruz. Dolayısıyla insanımızı nitelikli hale getirip barışa, huzura, feraha kavuşturmak gibi büyük bir gayenin peşinden koşuyoruz. Gayret bizden tevfik cenabı haktan” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Prof Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın aralarında bulunduğu protokol üyeleri Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesinin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından protokol üyeleri Bağlık Mahallesinde bulunan ÇOSB Ortaokulunun açılışına geçti.

 

“ÇOK MUTLUYUZ”

 

Saat 12.00’de gerçekleştirilen ÇOSB Ortaokulu açılışında ilk olarak konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler “ 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başladığı bugünlerde, bizler de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak farklı bir sevinç ve heyecan içerisindeyiz. Bugün açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz 32 derslikli Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu’nu hizmete kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hızlı bir nüfus artışına sahip Çerkezköy’ün artan eğitim- öğretim kurumları ihtiyacı çerçevesinde, bu okulun ÇOSB olarak inşaatını yaparak ilçenin ihtiyacına cevap vermek anlamında ciddi çaba gösterdik.  ÇOSB olarak kendi bünyemizdeki bulunan 1200 öğrenci kapasiteli Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 240 öğrenci kapasiteli Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde bölgemizin ailelerine ve öğrencilerine eğitim-öğretim anlamında değerli katkılar sağladığımızı özellikle ifade etmek isterim” dedi.

 

SÖZDİNLER’DEN ÜNİVERSİTE SÖZÜ

 

Sözdinler “Bundan sonraki projelerimiz içinde Kapaklı ilçemize yaptıracağımız 100 yataklı ÇOSB Devlet Hastanesi’nin taşınmasından sonra, mevcut hastanenin yerine öncelikle bir Meslek Yüksek Okulu, bir Enstitü veya bir Teknik Üniversiteyi de eğitimimize kazandırmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün “Milli eğitim ışığının memleketin en derin köşelerine kadar ulaşmasına, yaygınlaşmasına özellikle dikkat ediyoruz.” sözünden ilham alıyoruz. Biz ÇOSB sanayicileri olarak paranın nasıl kazanılabileceğini biliyoruz, ama geleceği inşa ederken iki şeyin kazanımının hem zor hem de önemli olduğunun farkındayız. Bunlardan birincisi zaman ki, bunun kaybedildikten sonra telafisi mümkün değildir. İkincisi de insan. Bu yüzden geleceğimiz olan çocuklarımıza hep umutla ve büyük beklentilerle bakıyoruz. Büyük beklentilerle dedim, çünkü geleceğimizi bu kuşağın belirleyeceğinin farkındayız. İnşaatını tamamladığımız bu okulda,  kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen,  Başöğretmenimiz Atatürk’ün hedef gösterdiği “ Milletimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma” yarışında araştıran ve sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluğunu taşıyan, eleştirmekle kalmayıp çözüm üretebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetişmesini çok önemli bir hedef olarak görmekteyiz. Bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BAĞLIK MAHALLESİNİN OKUL İHTİYACI ÇÖZÜLMÜŞ OLDU “

 

Sözdinler’in ardından konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop “ ÇOSB daha önceki yıllarda Çerkezköy’e bir lise kazandırmıştı. 32 derslikli ortaokul yaptırarak milli eğitime katkıda bulunmaya devam ediyor. Temeli geçen yıl atılan ve açılışı bugün yapılan ortaokulu kazandıran ÇOSB yönetimine teşekkür ediyorum. Yaptırılan okul sayesinde Bağlık mahallemizin okul ihtiyacı da büyük ölçüde çözülmüş oldu” dedi.

 

“KALEME DAHA FAZLA İTİMAT GÖSTERMEYE BAŞLADIK”0

 

Eğitim öğretimin milli dava olduğunu kaydeden Şentop “ Bizim güçlü savunma silahımız yetişmiş insan gücümüzdür. Eğer Anadolu’nun ebedi vatanımız olarak kalmasını istiyorsak, insanımızı mutlu huzurlu hale getirmek mecburiyetindeyiz. Bu hedefe ulaşmak için milli davımızda muaffak olmak mecburiyetindeyiz.  2002’ye kadar Milli Savunma Bakanlığımızın bütçesi Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinden fazlaydı. Kılıç kalemden daha kıymetli kabul ediliyordu. 2002’de bu yana kaleme daha fazla itimat göstermeye başladık. 17 yılda eğitime 60 milyardan fazla yatırım yaptık. Dünyada Birleşmiş Milletler üyesi 196 devlet bulunmaktadır. Bu devletlerin üçte iki nüfusu ülkemizin öğrenci nüfusundan azdır. Ülkemizde eğitim gören 18 milyon çocuğumuz bulunuyor. 7 milyon 750 bin üniversite öğrencimiz eğitim görmektedir. 25 milyonu aşan bir öğrenci sayımız vardır. Onların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için özveri gösterdik. Tek başına devletin gayreti yetmiyor, hayırseverlerimize, iş adamlarına ve STK’lara da görevler düşmektedir. Onlarda üzerine düşeni yapmaya çalışıyorlar. Çerkezköy  de bunun en büyük şahididir” dedi.

 

“YETERKİ GÜVENİMİZİ VE İNANCIMIZI KORUYALIM”

 

Şentop “ Dünyanın gelişmiş bütün ülkeleri eğitim öğretim yatırımlarını tamamlayıp nitelik kazandırmış ülkelerdir. Alt yapı ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor ve kaliteyi de konuşmaya gelmeliyiz. ‘Kaç ne kadar’ demek yerine ‘nasıl’ eğitim konuşmaya çalışmalıyız. Eğitime yapılan yatırım katma değeri en yüksek yatırımdır. Hiç kimse eğitim konusuna kayıtsız kalmamalıdır. Çünkü istikbal yarışında bizleri en önde taşıyacak olan eğitimdir. Teknolojinin gelişmesi bilginin yaygınlaşması sayesinde dünya çok dinamik bir hale gelmiştir. Bilgisayar programları gibi bizlerinde kendimizi güncellememiz gerekiyor. Günlük olarak dünyanın dört bir yanından haberler alıyoruz ve gençlerimiz daha çok etkileşim ve iletişim içine giriyorlar. Evlatlarımızı yeni şartlara göre yetiştirmek zorundayız. Değişime direnen değil değişimi yöneten olmalıyız. İhtiyaçlarını öngörerek eğitmeliyiz. Evlatlarımız şahsiyetli, özgüvenli olmalıdır. Onları dış dünyaya açıp sosyal bir kişilik olarak yetiştirmeliyiz. Günün meselelerini tartışmak yerine yarının imkanlarını ve fırsatlarını düşünmelerini sağlamalıyız.Bizlere düşen çocuklarımızın gençlerimizin becerilerini ortaya çıkartabilecekleri ve gösterecekleri ortamları hazırlamaktır.millet olarak ne istiklal ne istikrar kaygımız olmamalıdır. Pırıl pırıl gençlerimiz milli hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. Gayret edersek bunu başaracağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Yeter ki güvenimizi ve inancımızı koruyalım” açıklamasında bulundu.

 

“KENDİMİZE İNANACAK VE GÜVENECEĞİZ”

 

Şentop “ Geçtiğimiz gün Atatürk Havalimanında TEKNOFEST şenliği yapıldı. Hava araçları, savunma silahları başta olmak üzere teknoloji ürünleri sergilendi. Bizim gençlerimiz ve yeni nesillerimiz bunları yaptı. Kendi gök kubbemizde gösteri yapan hava araçları daha düne kadar dışarıdan almak zorundaydık. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar misali sözde müttefiklerimizden alamadığımız  İHA’lardan başlamak üzere silahlı insansız hava araçları helikopter, tankları bizler yapmaya başladık. Savaş uçağı ve yolcu uçağımızı da en kısa zamanda yapacağız. Bize uçak vermeyenler kendi uçağımızı yaptığımız zaman ‘eyvah biz ne yaptık’ diyecekler. Azim inanç ve inat olduktan sonra tekeden süt çıkartırız. Hepsini de yerli ve milli imkanlarla yapabiliriz. Yeter ki kendimize olan güvenimizi kaybetmeyelim. İstersek başaracağımıza olan inancımızı koruyalım. Gençlerimiz, çocuklarda bu umudu öz güveni görüyorum. İş adamlarında enerjiyi görüyorum. Kendimize inanacak ve güveneceğiz. Unutmamalıyız ki vazgeçersek kaybederiz. İnatla ısrarla çalışacağız ve mutlaka başaracağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10