Vaiz Öztekin: En yüksek makama imam dedik

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Halk Eğitim merkezinde düzenlenen programda konuşan Çerkezköy İlçe Vaizi Mahmut Öztekin, "İmam kimse o halife idi. Ondan sonra imam Ebubekir, İmam Ömer, İm

Çerkezköy 2.10.2019 17:06:00 0
Vaiz Öztekin: En yüksek makama imam dedik

1-7 Ekim Camiler ve Din Haftası dün saat 14.00’da Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programla kutlandı. Programda konuşan Çerkezköy ilçe Vaizi Mahmut  Öztekin, “Camilerimiz, mescitlerimiz Allah’a ibadet edilen ilim ve hikmetin öğretildiği özel mekanlardır. Camilerimiz minareleri ile ezanları ile bağımsızlığımızın, hürriyetimizin, kubbesi ile vahdetimizin, birliğimizin, safları ile huzurumuzun kardeşlerimizin minderi ve mihrabıyla, hak ve hakikatin sesi olmaya tarih boyunca olduğu gibi yarında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

 

 

DİNİMİZİ, ÖRFÜMÜZÜ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ CAMİLERDE YOĞURDUK

 

Peygamber Efendimizin gittiği ilk yere mescidi yaptığını söyleyen Vaiz Mahmut Öztekin, “Peygamber Efendimiz, insanlara dinin kültürün her şeyin cami ile başladığını söyleyen Camilerimiz, mescitlerimiz Allah’a ibadet edilen ilim ve hikmetin öğretildiği özel mekânlardır. Camilerimiz minareleri ile ezanları ile bağımsızlığımızın, hürriyetimizin, kubbesi ile vahdetimizin, birliğimizin, safları ile huzurumuzun kardeşlerimizin minderi ve mihrabıyla, hak ve hakikatin sesi olmaya tarih boyunca olduğu gibi yarında olmaya devam edecektir. Öyle ki hem dinimizi hem de örflerimizi, adetlerimizi camilerde yoğurduk” dedi.

 

FİLMLERDE, DİZİLERDE VE TİYATROLARDA İMAMLARI HEP KÖTÜLEDİLER

 

 “Bir toplum 5 vakit camiye gitsin, toplumun sorunları yüzde 90 oranında azalır” diyen Vaiz Öztekin, “ İmamlarımız, müezzinlerimiz ve din görevlilerimiz her zaman hayatın merkezinde oldular, her zaman toplumun ihyası için uğraştılar. Belki devletleri yöneticiler idare ediyormuş gibi görülebilir ama tarih boyunca toplumları şekillendiren, yön veren devlet büyüklerine önderlik yapan hep imamlar olmuştur. Toplumda imamlara gerekli irtibatı her zaman vermiştir. Ta ki son yüz yıla kadar, filmlerde, tiyatrolarda ve sinemalarda imamı, üstü başı perişan, sahtekâr, dolandırıcı ve düzenbaz olarak lanse ettiler. Niye böyle yapılar? İmamlar bu sakın onlara itibar etmeyin diye toplum nezdinde imamlığı küçültmek için yaptılar. Kısmen başarılı oldular ama elhamdülillah tam başarılı olamadılar. Fakat yanımıza bir çocuk geldiğinde doktor olacağım dediğinde maşallah çok akıllı ama imam olacağım dese ya bu ne diyor? Hoca bunu kandırmış derler. Bunu yıkmak için biz birbirimize, örfümüze ve kültürümüze değer vermemiz, sahip çıkmamız lazım.” dedi.

 

DİN GÖREVLİLERİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR

 

Öztekin, son olarak şunları söyledi: “Öğretmenler günü oluyor herkes öğretmenlere hediye getiriyor kutlamalar yapıyor ama Camiler ve Din Görevlileri Haftasında neden din görevlilerine hediye getirilmiyor ya da haftası kutlanmıyor?  Bakıyorsun öğretmenleri, polisleri ve sağlıkçıları günlerin Türkiye’nin her yerinden görevlileri çağırıp günlerini kutluyorlar ama bu hafta öyle bir şey yok. Yani imam ve müezzin kardeşlerimiz gelsin de Ankara’da dertlerini dinleyelim diyen yok. Bu haftayı medyada yayınlayan yok. Hakkâri’de bir hocamız sabah namazından sonra evine giderken PKK tarafından kurşunlanarak şehit edildi. Bunu duyduk mu yok. Haberlerde geçti mi yok. Ama bütün bunlara rağmen bizler her şeye rağmen görevimizi layığıyla yapacağız. Hakkâri’de şehit olan kardeşimizde Hacı Sait Camii İmamı Aziz Tan, bu kardeşimizi rahmetle ya da ediyoruz” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10