TESKİ'nin 2 bin 700 kilometrelik altyapı çalışması MARUF19'da konuşuldu

TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Kongre Merkez'inde gerçekleştirilen Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF19) programına katıldı.

Çerkezköy 3.10.2019 14:36:00 0
TESKİ

SUNUM YAPTILAR

 

Ulusal düzeyde gerçekleştirilen etkinlikte, 5 ülkeden 3 binin üzerinde katılımcı yer aldı. Ana başlığın “Çözüm Üreten Kentler” olduğu forumda, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlerinin de yer aldığı etkinlikte ‘Geleceğin Kentlerinde Altyapı Sorunları ve Çözümleri’ konulu sunum gerçekleştirdi.

 

“YÜZDE 15’İNİ BARAJLARDAN SAĞLIYORUZ”

 

TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz “Günümüzde kentlerin gelişmişlik düzeyleri   araştırılırken en belirleyici kriterlerden biri altyapı olarak değerlendirilmektedir. Altyapı öncelikli olarak, su ve kanalizasyon hizmetleriyle beraber anılarak, içme suyu altyapısı ve kanalizasyon altyapısı olarak karşımıza çıkmaktadır. TESKİ Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılında kurulmasıyla birlikte önem verdiği konuların başında, halka sağlıklı içme suyu sunmak olmuştur. Ayrıca su kalitesini korumaya yönelik çalışmalar sürekli devam etmekte olup, Tekirdağ ilimiz musluktan akan suyun içilebildiği ender kentler arasındaki yerini korumaya çalışmaktadır. TESKİ tarafından kentte kıt olan su kaynaklarının verimli kullanımını sağlamak amacıyla yeni bilişim teknolojileri kullanılarak, suyun akıllı yönetimine yönelik önemli adımlar atılmıştır. SCADA, CBS, Yeni Nesil Abone Yönetimi gibi uygulamalar, mevcut su yönetiminin yanında, geleceğe yönelik sağlıklı içme ve kullanma suyu temini ve vatandaşlara sunulan hizmetlerde iyileştirme sağlanması açısından da önem taşımaktadır. Tekirdağ ilimizde su kaynaklarımızın yaklaşık yüzde85’ini yeraltındaki su kuyularından, sadece yüzde 15’ini yüzeysel sulardan yani barajlardan sağlıyoruz” diye konuştu.

 

“CİDDİ İÇME SUYU SIKINTIMIZ VAR”

 

Tekirdağ genelinde içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar bulunduğunu kaydeden İçöz” Biz bu sıkıntılarımızı DSİ’ye çeşitli defalar yazarak dile getirdik ve getiriyoruz. Bizim DSİ’den istediğimiz Tekirdağ ilinde hızla artan nüfusun su ihtiyacını karşılamak amacıyla Kömürköy, Kızılağaç ve Balabanlı barajlarının yanında, İnecik ve Dedecik barajlarının acil olarak yapılması gerekiyor. Suların yer altı kaynaklarından alınması ciddi boyutlarda enerji tüketimine yol açmaktadır” diye konuştu. Konuşmasının sonunda yeni kurulan bir kurum olunmasına rağmen, toplamda TESKİ olarak 2 bin 700 kilometre altyapı yapıldığını dile getiren TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, “Türkiye geneli Büyükşehirler arasında bu büyük bir başarıdır” dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10