Çetin: Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile tanıştırmamız gerekiyor

Kapaklı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Emine Penbeten Adal Anaokulu ev sahipliğinde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü programı gerçekleştirildi. 'Hayvan sevgisi olmayan insan sevemezâ?

Kapaklı 4.10.2019 16:43:00 0
Çetin: Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile tanıştırmamız gerekiyor

Dün saat 14.30’da Emine Penbeten Adal Anaokulunda gerçekleştirilen programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz,stk temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİ İKİ KANATLI KUŞLARA BENZETİYORUZ”

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Danışmaz “ Biz öğrencilerimizin sadece akademik yönden gelişmesini istemiyoruz. Aynı zamanda sosyal, sportif, sanatsal yönlerinin de gelişmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız 2023 vizyonun da bu konuya değinilmektedir. Öğrencilerimizi iki kanatlı kuşlara benzetiyoruz. Kanatın bir tarafında akademik başarı, diğer tarafında diğer tarafında ise sosyal, sportif ve sanatsal başarıyı görüyoruz” dedi.

 

 

“YASA GEREĞİ YAPMAMIZ GEREKEN BUDUR”

 

Bu yıl belediye olarak milli eğitim müdürlüğü ile etkinlik düzenlediklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ İlçemizde bulunan hayvan barınağını da ziyaret edecek.Bir çok vatandaşımız belediyemizin sosyal medya hesaplarına ve ihbar hatlarına sokak köpeklerinin toplanmasını talep ediyor. Yasa gereği belediye olarak bu hayvanları eğer küpesi yok ise ilgili mekandan alıp kısırlaştırma operasyonu yapıyoruz. Operasyonun ardından müşahede altına alıp alındığı yere bırakıyoruz. Vatandaşlarımız zaman zaman bize sitemlerde bulunuyor, bu konuyu özellikle bilmelerini istiyoruz. Yasa gereği yapmamız gereken budur” dedi.

 

“HAYVAN SEVGİSİ OLMAYAN İNSAN SEVEMEZ”

 

Çetin “ Çocukluğumuz hayvanlarla geçti. Hayvan sevgisi olmayan insan sevemez. Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile tanıştırmamız gerekiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gelecek dönemlerde farklı projelerimiz olacak. Bu dünya hepimizin, sokak hayvanlarına sahip çıkmamız, sevmemiz ve kollamamız gerekiyor” diye konuştu.

 

 

“ANNE SEVGİSİNİ O KÖPEK KARŞILADI”

 

Hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Çetin “ Öğretmen olan eşimin tayini Van’a çıktığında kızım ile eve köpek aldık. Kendisi görev yaptığı süre zarfında kızım ile köpeği balkonda baktık. Köpek büyüdü ve şikayetler artınca da köpeği başka yere taşıdık. O dönemde kızım küçüktü ve eşimde çalışıyordu. Kızım ile hayvanın ilişkilerini gördüm. Anne sevgini o hayvan karşıladı. Onunla kucaklaştı, onunla zaman geçirmeye önem verdi. Bu konuda yeni nesli hayvana saygılı öğretmemiz gerekiyor. Onlar saf duygularla insanları seviyorlar. Bir süre sonra toplum olarak bize ne oluyorsa boşta gezen köpeğin üzerine araba sürmek, taş atmak, sopa ile kovalamak gibi kültür gelişiyor. Buna hayret ediyorum. Biz hoşgörülü bir toplumuz” dedi.

 

SERGİYİ GEZDİLER

 

Konuşmaların ardından öğretmen ve öğrencilerin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında hazırlamış olduğu serginin açılış kurdelesi kesilirken, ardından ise Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve protokol üyeleri sergiyi gezdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10