Deprem sigortasına yoğun talep!

 Marmara Denizi Silivri açıklarında geçtiğimiz hafta içinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de vatandaşlar sigortacılara akın et

Çerkezköy 6.10.2019 17:05:00 0
Deprem sigortasına yoğun talep!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar dairelerine sigorta yaptırmaya başladı. Sektörün uzmanları deprem sonrası telefonlarının susmadığını satışlarının ise deprem öncesine göre çok fazla arttığını söylüyor.

 

DEPREM SONRASINDA KONUT SIGORTASINDA CİDDİ BİR ARTIŞ OLDU

 

Depremin ardından sigorta acentelerine  deprem sigortası ve konut paket sigortası poliçe talebinin yoğunlaştığını belirten Aksigorta,Neova sigorta, Çerkezköy acentesi  Çinte sigorta sahibi Emel Çinte “ Son yaşanan 5.8’lik depremin ardından ilçemizde zorunlu deprem sigortası talebinde önemli bir artış yaşanıyor. İlçe genelinde acentelere ciddi bir talep gelmiş durumda. Çerkezköy için buna baktığımızda yeterli olmadığını görüyoruz.DASK’ta artış var. DASK’ın yanı sıra özel konut paket sigortası yaptıran sayısı ise çok az. Aslında DASK’a  bağlı konut paket sigortası da gereklidir. Çünkü paket sigortada konut içinde bulunan eşyalar da sigorta altına alınıyor. Zorunlu deprem sigortasında sadece binayı kapsıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız eşyalarını da güvence altına almaları bakımında DASK’ın  yanı sıra konut paket sigortası da yaptırmalıdır. Konutu olan yada yeni konut alan mutlaka öncelikle bu sigortaları yaptırmalıdır” diye konuştu.

 

 

DASK’IN YANISIRA ÖZEL KONUT SİGORTASIDA YAPTIRILMALI

 

Ethica sigorta,Aksigorta,Groupama, Doğa ve Orient sigorta  Çerkezköy Acentesi Çorbacıoğlu Sigorta  Genel Müdürü Necibe Çorbacıoğlu,’da, “ Yaşanan 5.8’lik deprem sonrası DASK sigortası yani zorunlu deprem sigortası yaptıranlarda artış meydana geldi. Önceden haftada 3-4 kişi yaptırırken, depremin ardından rakamlar günde 20’ye çıktı. Zorunlu deprem sigortası, sadece konutta binada depremin meydana getirdiği zararı karşılıyor. Eşyalara gelen zarar sigorta kapsamına girmiyor. Bunun için özel konut paket sigortası yaptırılması da gerekiyor. Deprem sonrasında DASK sigortası yaptıranların sayısı yüzde  20-25 dolayında bir artış göstermiş durumdadır. Yeterli mi derseniz yeterli değildir. DASK’ın yanında dediğim gibi özel konut paket sigortası da yaptırılmalı ki konu içinde yer alan eşyalar, yangın, hırsızlık,su baskını,cam kırılması gibi zararlarını da karşılayabilsinler. Genel olarak ülkemiz insanları bir şey olmaz deyip geçiyor ve ancak deprem, su baskını ve buna benzer doğal afetler yaşandığında konut sigortası yaptırma yönüne gidiyor.İnsanlar evlerini ve ev içindeki eşyalarını garanti altına almak için sigorta yaptırmaları kendilerinin menfaatine olduğunu bilmelidir.”dedi.   

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10