ÇTSO'da kurumsallaşma konuşuldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Kurumsallaşma Çalıştayı' düzenlendi. Dün saat 13.30'da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayda En Em DanışmanlÄ

Çerkezköy 10.10.2019 17:26:00 0
ÇTSO

Kemal Ok, "Kurumsallaşmanın Türk Dil Kurumu’ndaki anlamı; kurumsal duruma gelmek, örgütlü duruma gelmek, süreklilik kazanmak. Kurumsallaşma bir kurumun, bir kuruluşun veya bir işletmenin kişilere bağımlı olmadan faaliyetlerini sürdürebilmesi ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapıya kavuşturulabilmesi, kişilerden bağımsız olarak kurallara, standartlara, prosedürlere sahip olması, değişen çevre koşullarını takip eden sistemleri kurması ve gelişmelere uygun olarak organizasyonel yapısını oluşturması, kendine özgü iş yapma usul ve yöntemlerini kültürü haline getirmesi ve bu sayede diğer şirketlerden farklı ve ayırt edici bir kimliğe bürünmesi sürecidir.” ifadelerini kullandı.

 

 'YÜZDE 99'U KOBİ ÖLÇEĞİNDE'

 

Ok, kurumsal yönetim olunca neler kazanılacağını da katılımcılara anlattı. Ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99’unun KOBİ ölçeğinde olduğunu kaydeden Ok, "KOBİ’lerin tamamına yakını aile işletmesidir ve aile işletmelerinin ömürleri yüzde 80 oranında 1’inci kuşakta son buluyor. Aile şirketinin neden kurulduğunu da ‘ailenin geçimini sağlamak, kendi işinin patronu olmak, sosyal ve kültürel çevrede kendini kabul ettirebilmek, ailenin geleceğini güvence altına almak, miras bırakmak, ailenin isminin gelecekte de yaşamasını sağlamak’ olarak sıralayan Kemal Ok aile şirketlerinin özelliklerini de sıraladı. Ok, Aile şirketlerinde, aile sisteminin duygusal kararlarda, iş sisteminin ise mantıksal kararlarda ortaya çıktığını söyleyerek aile şirketlerinin yaşam evreleri hakkında da bilgi verdi. Sunumunun ardından Kemal Ok, katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10