Çerkezköy'ün 2 büyük sorununu Türkiye'nin 2 numarasına iletti

Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya bir dizi ziyaret gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Çerkezköy'ün iki büyük sorununu iktidar muhalefet bölge milletvekillerinin yanı sıra TBM

Çerkezköy 11.10.2019 17:34:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’ün gelişimine ve değişimine artı değer katacak olan hızlı tren projesi kapsamında İstasyonun konuşlanacağı yerin ve hızlı treninin geçiş güzergahının şehri ikiye bölmemesi gerektiğini kaydeden Akay “ Aksine Çerkezköy’e değer katacak olan bu projenin bugünden çok iyi planlanması, bu görevde bugün bu şehirde sorumluluğu olan bizleri ve siyaseten Tekirdağ’ı sorumluluk hisseden tüm milletvekillerimizi ilgilendirmektedir. Çerkezköy’ün hızlı gelişimine hız katacak olan hızlı tren projesi yıldızı parlayan Tekirdağ’ımızın gururu olacak bir projedir. Bugünden bir takım fiziki ve bürokratik engelleri aşamazsak yarın çok geç olabilir. Onun için doğru olanı doğru isimlere doğru şekilde izah etmek lazım. Bu bağlamda Çerkezköy’ün iki büyük sorunu olarak gördüğümüz hızlı treninin geçiş güzergahı ve Çerkezköy’deki trafik yükünü rahatlatacak olan tır parkını sorununa ilişkin önerimizi TBMM Başkanımız ve Tekirdağ Milletvekilimiz Prof.Dr. Mustafa Şentop’a ilettik” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap AKay Ankara’da milletvekilleri ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Çerkezköy’ün geleceği ile ilgili yaptığı çalışmaları Çerkezköy Haber ile paylaştı.

 

“DÜŞÜNÜLMEZSE CİDDİ SORUN BEKLENİYOR”

 

Hızlı tren ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları Tekirdağ milletvekilleri ile görüştüğünü kaydeden Başkan Akay “ Bu iş çok hassas bir iştir. Bugün bu sorunlar düşünülmez ise gelecekte Çerkezköy’ü ciddi sorunlar beklemektedir. Bu iş yapılmazsa yarın önümüze engel olacak. Çerkezköy’ün sorunlarını görüşmek üzere TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’tan randevu aldım. Bu projede ilk sorunumuz İstasyon mahallesindeki İstasyon. Yapılacak projede burada bir gar binası var. Yarın burada ciddi bir yoğunluk ile birlikte otopark sorunu olacak. Şuan bile trafik sorunumuz var, mevcut otoparkımız yok. Projede otopark planı yok. Millet arabayla gelecek arabayı park edecek İstanbul’a 1 saat gidip geri gelecek. Çorlu’daki adam bile buradan trene binecek. Çünkü hızlı tren, Çorlu’nun uzağından geçiyor. O yüzden Kapaklı, Saray, Çerkezköy, Ergene ve Çorlu’nun İstanbul’a gidecek treni buradan kalkacak. Dedim ki burada bir otopark yok ve planda bile otopark yok. Şuan bile sorun olurken gelecekte daha büyük sorun olacak.” diye konuştu.

 

 

 

“EN BÜYÜK SORUN BSH KAVŞAĞIDIR”

 

Akay “ TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’a Hükümet Caddesi ve Hikmet Uğraş Caddesi’nde bulunan hemzemin geçişi hızlı tren ile birlikte kalkacağını ve dolayısıyla trafiğin de kapatılacağını ilettim.

Araçlar 17 metre yükseklikte ‘L’ yapıp inecek. Ama kalkışı Atatürk Viyadük’ünden daha biçimsiz bir viyadük olacak. Şuanda burada 5 apartman var. Hepsi iskânlı bina, diyorum ki buradaki apartmanı boşaltıp da viyadüğü kaldıramazsın. Bu sorunu çözmek için mecbur yer altından geçmesi gerekiyor.

Burada en büyük sorun ise BSH kavşağıdır.Viyadük, Beşyol kavşağından 4 metre yükselerek bulvara giriyor. Yarın yapılacak viyadükte 17 metre yukarıdan bir viyadük geçecek. Fiziken de imkânsız hale gelecek. Ve bu konu buradaki iki fabrikayı da ilgilendiren meseledir. 4 metre yükselmesi yerine belli bir meyille düşür saten ilerde açığa çıkacaksın. Düşerek yere gömülerek gidilmesi gerekiyor. Tünele girerek gidilirse bölünmez Çerkezköy dedik.  Zaten 20 metre sonra açığa çıkacaksın. Bu sorun sadece Çerkezköy’ün sorunu değil. Kapaklı, Saray, Çerkezköy ve Vize’nin sorunudur. Çünkü Çorlu’ya gitmenin tek yolu burasıdır. Dışarıdan yollar var ama ana hat burası. Sayın Meclis Başkanımız, bu konu hakkında ilgileneceğini söyledi.” dedi.

 

 

“OTOGARI BAŞKA BİR YERE YAPABİLİRİZ”

 

Çerkezköy-Çorlu yolu üzerinde dönemin belediye başkanı Ali Ertem tarafından kazandırılan otogarı şehrin dışına çıkarma projelerinin olduğunu kaydeden Akay “Bütün araçlar şehrin bu tarafına geçiyor. Yolcu indirip bindiriyor. Hadi bakalım bir daha öbür tarafa gidiyor. Böyle olunca da bütün şehir yoruluyor. Planlamayı doğru yapmak gerekiyor. Otogarın ömrü burada uzun değil. Kapaklı ve Çerkezköy’ü kaldırabilecek otogarın şehrin dışına yapma hedefi var” dedi.

 

GÜMRÜĞÜ DE ORAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ

 

Akay, “Otogar konusunda çalışıyoruz ama Çerkezköy’ün başka sorunu olan tırlar, sizde buraya gelip geçerken görüyorsunuz. Bu tırları buradan kaldırmanın bir yolu var. Veliköy’ün bir futbol sahası var.  Mesafe 5 kilometre ve burası 60 dönüme yakın bir alan. Veliköy OSB, Velimeşe OSB, Kapaklı OSB ve Çerkezköy OSB’nin tam merkezinde bir yer.  ‘Otoban bağlantısı var mı?’ dedi. Veliköy’ün bir talebi var dedim. Ama ‘mesafe kurtarmıyor. Karayolları da soğuk bakıyor’ dedi. O zaman Velimeşe girişi var dedim. Bu tırları burada kesmemiz lazım. Bu tırları kesemeyince de tırlar gümrüğe geliyor ve bütün şehrin içerisinde park yapılıyor ve sosyal sorun haline geliyor. Milletin evin önünde yaşamaya başlıyor ve emniyet bir şey yapamıyor. Bu alanı spor alnından otoparka çevirdik dedim. ‘Büyükşehir yapmaz mı?’ dedi. Bende Büyükşehir yapar hatta meclis kararı ile yetkiyi Çerkezköy Belediyesi’ne aldık. Ama hazine yer tesis etmiyor. ‘Etmez’ dedi. O zaman bunu hazine yapsın, TOKİ yapsın dedim. Biz gümrüğü de oraya taşımak istiyoruz. Sonra da kötü durumda olan kaymakamlık binasını buraya taşımak istiyoruz. Çünkü yarın şehir bu tarafa doğru genişleyecek. Bu konular şehrin geleceği hatta siz buyurun gelin gözlemleyin, yorumlayın dedim.” diye konuştu.

 

2002 VE 2012’DE SEL YAŞADIK

 

Çerkezköy’ün sorunlarını hazırladığı fotoğraflarla TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop’a gösterdiğini kaydeden Akay “ Fotoğraflara bakarken TBMM Başkanımız Çerkezköy’ün sel baskını yaşayıp yaşamadığını sorması üzerine bende ilçenin 2002 ve 2012’de bu sıkıntıları yaşadığını ilettim.

Devlet Su İşlerinin ihale ettiğini ama bunun parasızlığa denk geldiğini kaydettim. Bu konunun Çerkezköy için önemli olduğunu, derenin kokusunun, sel riskinin ve bir çok çevresel sorununun olduğunu ifade ettim. TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’ta en kısa süre içinde sorunların çözüleceğini söyledi” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10