Şener: Ekim için yağış bekliyoruz

S.S. Çerkezköy 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erken Şener,kooperatif ortaklarına buğday ekim tohumu ve gübre satışı yaptıklarını belirtti. Şener bugüne kadar

Çerkezköy 16.10.2019 16:36:00 0
Şener: Ekim için yağış bekliyoruz

Erkan Şener konu ile ilgili açıklamada bulunan S.S. Çerkezköy 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erken Şener “Her yıl ekim zamanı kooperatif ortaklarımıza kooperatif olarak buğday ekimi için buğday ekim tohumu ve ekim gübresi satışını kredili, peşin ve ürün karşılığı olarak satışı yapılmaktadır. Gerek buğday ekim tohumu gerek ekim gübresi ihtiyacı olan ortaklarımız ihtiyaçları oranında alabilirler. Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak ortaklarımızın her zaman kaliteli ürün elde etmeleri için gerek buğday ekim tohumu ve gübresi olsun,gerek ayçiçeği ekim tohumu olsun katkı ve desteklerimiz devam ediyor ve edecek” dedi.

 

EKİM İÇİN YAĞIŞ BEKLİYORUZ

 

Erkan Şener,  “Buğday ekiminde şu ana kadar Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri olmak üzere iki ilçede toplam yüzde otuzluk bir ekimin yapıldı. Toprak kuru olması nedeniyle şu günlerde toprak kuru olması nedeniyle ekim yapılamıyor. Ekim yapmak için toprağın yumuşaması  lazım bu nedenle dekim için yağmur bekliyoruz. Bu ay içinde beklediğimiz yağılar düşerse yağızlarda birkaç gün sonrada ekim yapılır.Ekim  yapmak için tek beklentimiz yağmur”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10