Başkan Albayrak bu defa köşe yazarlarıyla bir araya geldi

İkinci dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Kadir Albayrak bu defa gazetelerin köşe yazarlarını davet ettiği toplantıda onların Tekirdağ ile ilgili görüş öneri beklent

Tekirdağ 17.10.2019 18:04:00 0
Başkan Albayrak bu defa köşe yazarlarıyla bir araya geldi

Süleymanpaşa’da Des Otel konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Sertaç Balyemez, daire başkanları ve köşe yazarları katıldı.

 

KARARLARI KENTİMİZİN PAYDAŞLARIYLA BERABER ALIYORUZ

 

İkinci dönemin 200’üncü gününde gazetelerin köşe yazarlarıyla bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden çalışmalar hakkında  tek tek  detaylı bilgi verdi. Albayrak “Birlikte yönetme anlayışımız doğrultusunda ilçe belediye başkanlarımız, mahalle muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, esnaflarımız, siyasi partilerimiz ve halkımızın her kesiminden vatandaşlarımızda toplantılar düzenliyoruz. Katılımcı demokrasi ilkemizin bir gereği olarak Tekirdağ'ın geleceği ile ilgili kararları kentimizin tüm paydaşlarıyla beraber alıyoruz. Yerel demokrasinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz, yerel basınımızın köşe yazarları ve kalem emekçileriyle ilk kez böylesine geniş katılımlı bir toplantıda bir araya geliyoruz. Bugün burada farklı ilçelerimizdeki yerel basın organlarında köşe yazıları yazan ve farklı uzmanlık alanları olan yazarlarımız var. Sizlerle böyle güzel bir günde bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana yaptığımız çalışmaları paylaşmak, ikinci hizmet dönemimizde yapacağımız çalışmalar konusunda sizlerle fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz. Görüş ve önerileriniz, bundan sonra yapacağımız çalışmalara katkı sağlayacaktır. Bugün burada bulunan tüm kalem emekçilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, düzenlemiş olduğumuz toplantının en verimli şekilde geçmesini diliyorum." dedi.

 

 

ÖNERİLERİNİ DİNLEDİ

 

Albayrak’ın konuşmasının ardından köşe yazarlarının önerileri dinlendi. Köşe yazarları görev yaptıkları ilçelerde ki sorunları dile getirdiler. Köşe yazarları “ Ergene’nin temizlenmesi gerekiyor. Belediyelerin eğitime öner vermesi, çevreye de gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Bu konuda ciddi çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi. Köşe yazarları, belediye otobüslerinin ücretsiz olması, engelsiz yaşam merkezlerinin çoğaltılması, Şarköy’e toplu taşımacılık için otobüs konulması, il genelindeki iş yerlerinin tabelalarında Türkçe yazılar yazılmasına önem verilmesi, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin il genelinde toplu taşımadan ücretsiz yararlanmaları istendi. Köşe yazarlarının önerilerini tek tek dinleyen Albayrak, gereken çalışmaların yapılması için çalışma yapacaklarını kaydetti. Albayrak bu tür toplantıların 6 ayda bir yapılmasında fayda gördüğünü belirtti. Başkan Albayrak köşe yazarlarının ulaşım, göç, Tekirdağ'ın imar yapılanması, sahil temizliği, il genelindeki kültür varlıklarının korunması ve olası bir afete karşı alınan önemler gibi konularda sundukları yapıcı öneri ve talepleri çok olumlu bulduğunu kaydederek köşe yazarlarına teşekkür etti. Toplantı yenilen öğle yemeği ile toplantı son buldu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10