Dilsiz: Demokrasinin temel taşı muhtarlarımızdır

19 Ekim Muhtarlar Günü Kapaklı'da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen program ile kutlandı.Tüm muhtarların vatandaşlara en iyi hizmeti sağlamak ve onlara güven içinde olmaları için sarf ettiklerin

Kapaklı 19.10.2019 14:01:00 0
Dilsiz: Demokrasinin temel taşı muhtarlarımızdır

19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık Genelgesi'yle 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi neticesinde bu yıl ülkemizde 4’sü  kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla Kapaklı’da Atatürk Anıtı önünde program düzenlendi. Programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Mille Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz,siyasiler, meclis üyeleri, STK temsilcileri,kurum müdürleri, STK’lar, muhtarlar katıldı.

 

 

 

ÇELENK SUNDULAR

 

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, Pınarca Mahalle Muhtarı Taner Diril, Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Kenan Çelik tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile devam etti. Programda konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz “ İçişleri Bakanlığı mahalli idareler genel müdürlüğünün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan Osmanlı arşivinde 2.Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulun muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Muhtarlar mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle göreve gelen merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören halk nezdinde devlet nezdinde halkı temsil eden kişilerdir. Devletin mühür beratı olan tek seçilmiş kişiler muhtarlardır. Seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Hiçbir siyasi parti ile bağımsız olmadan ismimizle halkın karşısına çıkarız” dedi.

 

 

“KALBİMİZ VE DUALARIMIZ MEHMETÇİKLEDİR”

 

Dilsiz “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi demokrasinin temel taşı muhtarlarımızdır. Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak ve onlara huzur güven içinde olmaları için çaba sarf ediyoruz. Demokrasimizin tamamını savunma adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatan hizmetini en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir.

Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit düşen Acıbadem mahallesi muhtarımız Mete Sertbaşa, tüm şehitlerimize ve güzel ülkemin dört bir yanında görev yapmış olup hakkın rahmetine kavuşmuş olan muhtarlarımıza Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim Barış Pınarı harekatında görev alan şanlı ordumuzun mensubu tüm Mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçikledir” diye konuştu.

 

 

ASKER SELAMI İLE DESTEKTE BULUNDULAR

 

Yoğun göç alan Kapaklı’da nüfusun hızla arttığını kaydeden Dilsiz” 120 bine yaklaşan ilçemizde 14 muhtarlığımız bulunmaktadır. Muhtar arkadaşlarımızda vatandaşlarımızın sorunları hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret sarf etmektedirler. Tüm muhtar arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Kaymakamımız Bülent Hamitoğlu’na, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum. Tüm muhtarlarımızın da gününü kutluyorum” dedi. Dilsiz’in konuşmasının ardından tüm muhtarlar Türk bayrağı ile asker selamı vererek operasyondaki askerlere destekte bulundu.

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10