Çerkezköy derbisini Kızılpınarspor kazandı

Tekirdağ 1.Amatör Küme C Grubu'nda Çerkezköy derbisinde Kızılpınarspor ile Çerkezgücüspor karşı karşıya geldi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmada daha az hata yap

22.10.2019 16:54:00 0
Çerkezköy derbisini Kızılpınarspor kazandı

Tekirdağ 1.Amatör Küme C Grubu’nda haftanın en önemli karşılaşmasında Kızılpınarspor Çerkezgücüspor’u üç golle geçti.

 

KIZILPINARSPOR ÖNE GEÇTİ

 

Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmaya Kızılpınarspor etkili başladı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan ev sahibi ekip tecrübeli oyuncusu Naim ile bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada oyundan kopmayan Çerkezgücüspor Tamer ile beraberlik sayısını buldu.

 

GALİBİYET İLE AYRILIP PUANINI 12 YAPTI 

 

Skorun eşitlenmesinin ardından her iki takımda galibiyet golünü aradı. Rakibine göre orta alanda topa daha çok sahip olan Kızılpınarspor Çerkezgücüspor savunmasının hatasını iyi değerlendirerek Bayram ile karşılaşmada tekrar öne geçti. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Kızılpınarspor ilk devrenin sonlarına doğru Bayram ile bir gol daha buldu. Karşılaşmada 3-1 öne geçen Kızılpınarspor kalan dakikalarda kontrolü elinden bırakmadı. İlk devresi Kızılpınarspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Çerkezgücüspor tecrübeli oyuncusu Hasan Barut ile bir gol bularak ümitlendi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı ve karşılaşmada Kızılpınarspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Kızılpınarspor bu galibiyet ile puanını 12 yaparak lider Çorlu Pazarspor’u takibini sürdürdü. Ligdeki ikinci mağlubiyetini alarak zirve yarışında ağır bir yara alan Çerkezgücüspor ise 12 puanda kaldı.

 

“RAKİPLERİ KÜÇÜMSEMEDEN MAÇ MAÇ GİDİYORUZ”

 

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Kızılpınarspor Teknik Direktörü İsmail İnan “Ağustos ayında yola ilk çıktığımızda işimizin bu sene ne kadar zor olacağını biliyorduk. Geçen sezonu şampiyon kapatan bir takımdık. Bunu bilen takımlarda bize ekstra motive olup ekstra futbol oynamaya çalışıyor. Bu durum aslında bizi mutlu ediyor çünkü bizi de istemeden ekstra motive ediyorlar. Her zaman söylediğim gibi iyi, karakterli ve kaliteli bir takıma sahibiz. Rakiplerimizi küçümsemeden maç maç gidiyoruz. Bugün as oyuncularımdan birkaçının sahada olmaması dezavantaj olsa da sahaya galibiyet için çıktık. Rakibimizi iyi analiz edip çalışmalarımızı o yönde yaptık.Futbolcularım sahada bir futbol takımının nasıl futbol oynaması gerekiyorsa öyle oynadılar ve bunu herkese gösterdiler.

 

“GALİBİYET MEHMETÇİĞİMİZE ARMAĞAN OLSUN”

 

Karşılaşmayı değerlendiren İnan “ İlk yarı rakibimizi kendi yarı sahasına hapsettikten sonra arka arkaya bulduğumuz gollerle rahatladık. İkinci yarıda yakaladığımız net pozisyonları gole çevirsek maç çok daha farklı bitebilirdi. 3-1 in getirmiş olduğu rahatlıkla maçı idare etme adına önemliydi. Uzatma dakikalarında bir anda oluşan dikkatsizlikle golü yedik. Futbolda hatalarda olacak, önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır. Az hata yapan 3 puana ulaşıyor. Futbolcularımın hepsini alnından öpüyorum ve kutluyorum. Bu galibiyeti ülkemizin sınır bölgesinde terör örgütünü temizlemek adına başlattığı Barış Pınarı harekatında canları pahasına huzurumuz ve güvenliğimiz için gövdelerini siper eden Mehmetçiğimize armağan olsun” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10