Altun: Bağımlılıkla mücadele ailelere büyük görev düşüyor

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği işbirliğinde "Bağımlılıkla Mücadele- Bir Kereden Çok Şey Olurâ?

Çerkezköy 23.10.2019 17:42:00 0
Altun: Bağımlılıkla mücadele ailelere büyük görev düşüyor

Dün saat 15:30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer Narkotik Uzmanı - Araştırmacı Yazar İsa Altun tarafından verildi. Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt ve Dernek Başkan Yardımcısı Dilek Akkoyun’un konuşmalarının ardından Narkotik Uzmanı - Araştırmacı Yazar İsa Altun seminer verdi.

 

 

BAĞIMLILIK KONUSUNU ANLATTTI

 

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt,derneğin amacı, projeleri hakkında bilgi verdi. Uyuşturucu bağımlısı bir gencin yaşamından etkilenerek hayatını uyuşturucuyla mücadeleye adayan TÜSODER Bağımlılıkla Mücadele ve Bilişim Komisyonu Üyesi Milliyet Yazarı Emekli Polis Memuru İsa Altun, konferansta   ailelere, çocuklarını bağımlılığa götüren süreci tanıma ve önleme konusunda neler yapabilecekleri konusundaki deneyimlerini detaylı şekilde aktararak bilgilendirdi. Bakırköy Adliyesinde adli bilişim uzmanı, tercüman ve bilirkişi olarak da görev yaptığını belirten isa Altun, ‘Bağımlılık ve bilişim alanında bilgilendirmek amaçlı belediyelerde, üniversitelerde ve sivil toplum kuruluşlarında ailelere yönelik görsel sunumlu konferanslar  vererek bilgilendirmelerde bulunduğunu da dile getirdi. Altun,dünyada madde bağımlılığı ile mücadelede Türk polisinin ilk sırada yer aldığını da belirtti.

 

“BİRKEREDE BİRŞEY OLMAZ DENEYİN ÇOK ŞEY OLUR”

 

 İsa Altın “ Uyuşturucu bağımlısı bir gencin vasiyeti üzerine hayatını uyuşturucuyla mücadeleye adadım.  Yazdığım“Bir Kereden Çok Şey Olur”, “Kod Adı Beyaz Ölüm”, “Benim Çocuğum Kullanmaz-Bonzai” ile bilişim suçları ve bilgi güvenliğini içeren “Ortam Sanal Olsa da Suç Gerçektir” kitaplarımda da bunları belirttim .Çocuklar sık sık kontrol edilmeli,kitapları,defterleri araştırılmalıdır.Eğer ki folyo gibi materyaller varsa onları bir tarafa koyduysa çocuk uyuşturucuya bulaşmış olduğu anlaşılır. Bu konuda ne yapmalı,çocuğun siber zorbalığa maruz kaldığını anlamak.İnternet ve cep telefonundan uzak durmaya başlarsa, okula gitme konusunda direnci artarsa, akademik başarıda düşüş varsa, sessizleşme içe kapanma varsa çocuk gözetim altına alına alınmalı ve onunla yakından ilgilenmelidir. Özellikle anne ve baba ilgisi yeterince görmeyen çocuklar madde bağımlılığı konusunda arkadaşlarının kurbanı oluyor. Dolayısıyla çocukların kiminle arkadaşlık yaptıkları da önemli.”dedi.

 

“İNTERNET  ORTAMINDAN ÇOCUKLARI  UZAK TUTUN”

 

Çocukların internet ortamından uzak tutulması gerektiğini kaydeden Altun “ İnternet artık hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle mobil teknolojilerin gelişmesi sayesinde nerede olursak olalım cep telefonlarımızdan, tabletlerden ya da bilgisayarlarımızdan internete sınırsızca bağlanabiliyoruz. İnternet birçok konuda bizlere fayda sağlayan bir araçken aynı zamanda hem yetişkinler, hem de çocuklar ve gençler açısından sakıncalar da barındırmaktadır. Dolandırıcılar, pedofiller, sanal casuslar, şantajcılar internet ortamında istedikleri gibi at koşturmakta, çocukları ve yetişkinleri mağdur edebilmektedirler. Elinizdeki bu değerli eser hem sizleri, hem de en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı sanal ortamda tehlikelerle karşılaşmaktadırlar” dedi.

 

ORTAM SANAL SUÇ GERÇEK

 

 İsa Altun çalınan cep telefonundaki fotoğrafları ve rehberi geri yöntemleri neler konusunda da bilgiler vererek “ Hackerlerin şifre kırma yöntemleri? Dakikası dakikasına çocuklarınız internette hangi sitelere girip kimlerle görüşüyor? Aile fertleri kimlerle yazışıyor? Kredi kartlarını internette nasıl kopyalıyorlar?30 TL’ye Casus yazılım indirip telefonları nasıl dinliyorlar? Evinizdeki bilgisayarlardan sizi nasıl izliyorlar?  Çocukları  internette tuzağa düşürenlerin yürek burkan öyküleri. Bilgisayar bağımlısı çocukları bilgisayar önünden kaldırma yolları. Çalınan facebook ve twitter hesaplarını getirme yolları. İnternette güvenli alışveriş yöntemleri  ve siteleri. İnternet ortamında virüslerden korunma yolları” konularında da detaylı bilgiler verdi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Konferansa Kaymakam Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, İş-Kuş Çerkezköy Merkez Müdürü İlhan Burak,Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, İrmet Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr.Ahmet Türker, Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Recep Çalışkan, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt ve dernek yönetimi ile vatandaşlar katıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10