Alkaya: Kan kaybeden bir iktidar var.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Çerkezköy İlçe teşkilatında önceki akşam saat 19.30'da düzenlenen rozet takma törenine katıldı. Programda konuşan Alkaya, ülkenin zor bir s

Çerkezköy 24.10.2019 17:42:00 0
Alkaya: Kan kaybeden bir iktidar var.

 İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda partiye yeni üye olan 10 kişi içinde rozet takma töreni düzenlendi. Partide yeni divan kurulu da basına tanıtılırken, sonrasında İl Başkanı  Sertaç Alkaya basın  toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

 

İKTİDAR  KAN KAYBEDİYOR

 

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu zor süreçten nasıl çıkılabilir, ülkemizi fabrika ayarlarına nasıl geri döndürebiliriz noktasında vatandaşımıza kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu noktada genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız sahada ve bugünlere nasıl geldiğimizi anlatmaktadır. Vatandaşlarımız da bizi büyük bir ilgiyle karşılıyor. Türk milletinin gözü önünde yapılan bir süreçten geçerek bu partiyi kurduk. İlerleyen zamanlarda bu günler siyasette, demokrasi tarihi olarak nasıl yazılacağını hep birlikte göreceğiz. Gerçekten çok zor bir süreçten geçildi. Partimizin kuruluşu ile birlikte bir seçim yapıldı. Daha yeni kurulan ve teşkilatlanma çalışmalarını henüz tamamlayamayan bir partiyle seçime girdik. Çok şükür vatandaşlarımızın büyük bir teveccühüyle biz tarih sayfalarına gömülmedik. O günden bugüne katlanarak büyüyoruz. Büyümeye devam ediyoruz. Kan kaybeden bir iktidar var. İktidar kan kaybediyor. Bunlarla birlikte yol yürüyen, alternatifi yok diyen vatandaşlarımızın alternatifi olduk.  Kaybolmuş kibar siyaset dilini yeniden canlandırmaya çalıştığımız bu günlerde vatandaşlarımızın teveccühüyle karşılandık. Her geçen günde üye katılımlarımız var. Geçtiğimiz hafta  teşkilat başkanımız  İlimize geldiğinde 250 yeni üyemize rozet takıldı. Geleceğe dair umudu olan insanların bizlerle yürüdüğüne şahit oluyoruz. Cenab-ı Allah inşallah bize o günleri gösterir” dedi.

 

 

 KONGRE SÜRECİ HENÜZ AÇIKLANMADI

 

İYİ Parti’de kongre süreci ile ilgili soruya yanıt veren İl Başkanı  Alkaya, “Kongre takvimimiz henüz açıklanmadı. Siyasi kültürü değiştirme noktasına geldik. Yeni kurulmuş bir partide şu görüşler ortaya atıldı. İşte partide şöyle oldu, atamalar yapılacak, kongreler yapılacak gibi çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Arkadaşlar teşkilatlanma sürecini tamamlamamış bir partiyi seçime soktular. O günlerde herkes partimize geldi. Apar topar kongremizi yaptık. Hiçbir şekilde İnsan ayrımı yapmadık. Bilindiğiz gibi partimiz kurulurken geçmişte AK Parti, CHP, MHP, Anavatan Partisi’nde siyaset yapmış insanlar da bizlere geldi. Partimiz bir kültür bocalaması yaşadı. Herkes kendi kültürünü getirdiği için bir teşkilat yapısı oluşturmaya çalıştılar. Aslında  sistem belli. Partinin bir tüzüğü var. Genel merkezin bir sistemi var ki, her siyasi partinin olduğu gibi. Her siyasi partide teşkilatlar kurulur, seçimler yapılır. Olağanüstü genel kongremizi yaptığımızda bir atama gerçekleştirildi. Çünkü o dönemde sizler daha iyi biliyorsunuz, ‘falanca beni aday göstermedi’ ben partiye küstüm demeye başlandı. Herkes bir ‘adamcı’ politikasıyla hareket ettiği için partimizden de kopuşlar meydana geldi. Örnek veriyorum; Çerkezköy’de o günkü şartlarda 60-70 kişiyle teşkilat kurmuşuz, kongremizi gerçekleştirmişiz, bir aday çıkmış, bu adayı beğenmemişiz, başka bir aday çıkmış ortaya. O arkadaşlarımız da partiden küsmüş Cumhurbaşkanımızın deyimiyle ‘Topal ördek’ bırakılmış partimiz. Siyasi partiler kanununun kendi içinde yapması gereken uygun hareketi yaptık. Fakat ne hikmetse ‘biz seçildik, o atandı’ denildi. Ben 15 yıldır siyasetin içindeyim. Atanmış, seçilmiş mantığı 30 kişilik, 40 kişilik kongrelerle yürütülmez. Büyük kongreleri yaparsınız. 400-500 kişiyle katılım olur, o zaman seçilmiş olursunuz” diye konuştu.

 

BİRİLERİNİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORLAR,BURQADA BİR BAŞKANIMIZ VAR

 

Alkaya “ Tüzüğümüz değişti. En az 2 yıl-3 yıl olmak üzere bir kongre takvimimiz olacak. Kongrelerimizin Şubat ayında başlar diye düşünüyorum. Ama önemli olan şunu atlamamak gerekir, Türkiye’de siyasi partilerin iç çekişmemesine mi gerek var, ülkenin hakikatten düzlüğe çıkabilmesine mi ihtiyaç var. Ama bazı arkadaşlarımız böyle söylemler yaparak birilerinin değirmenine su taşıyor. Burada bir başkanımız var. Yarın öbür gün kongre takvimi açıklanır, adaylar çıkar, seçim yapılır. Bizim üyeye ihtiyacımız var. 30 kişiyle, 40 kişiyle değil daha yüksek katılımlı kongrelere ihtiyacımız var.İl genelinde  MHP’nin şu anda 6 bin üyesi var. AK Parti’nin 14 bin üyesi var. İş başvurusunda bulunan herkes AK Parti’nin üyesi oluyor. Biz burada insanlara siyasi kariyer veremiyoruz, iş veremiyoruz. Biz gönüllere dokunuyoruz. Az önce arkadaşımız rozeti kalbime tak dedi. Biz bunlarla yürüyoruz”  ifadelerini kullandı.

 

 

İNSANLARDA GELECEK KAYGISI VAR

 

Siyasi partilerde gelecek kaygısı olduğunu belirten  Alkaya, “AK Parti kongreye girdi, atandı, seçildi, kimsenin umurunda değil. Kimsenin sesi bile çıkmıyor.CHP kongreye girdi, atandı, seçildi kimsenin umurunda değil.Yine kimsenin sesi çıkmadı. MHP’nin de kongre süreci olarak, kimsenin umurunda değil. Ama İYİ Parti’yi umursuyor. Düşündüğümüz zaman bunu bu kadar dillendiren insanların gelecek kaygısı olduğunu görebilirsiniz. AK Parti’nin de, CHP’nin de, MHP’nin de gelecek kaygısı olduğu biliyoruz. Çünkü Trakya’da yükselen bir değer var. O da İYİ Parti’dir. Kongre süreci başlar, takvim açıklanır, adaylar çıkar, seçilir, kazanır. Demokrasinin  gereği de budur. Ama sosyal medyadan adayım ben, sosyal medyadan bilmem neyim ben. Arkadaş sosyal medyadan aday yapılsaydı, sosyal medya fenomenleri var. Onlar çıkardı. Cumhurbaşkanımız düne kadar neden kazanıyordu. Vatandaşların içindeydi. Şimdi et fiyatlarından haberi yok. Vatandaştan uzaklaştı. Şimdi biz siyaseti vatandaş için yapmamız lazım. Sosyal medyadan yapmakla siyaset olmaz” dedi.

 

HAREKAT BAŞLADIĞINDA TEK BİR PARTİ VARDI, AL BAYRAK PARTİSİ

 

Millet İttifakı’nın son durumu ile ilgili soruyu da cevaplayan Sertaç Alkaya, “Cumhurbaşkanımız ‘Millet İttifakı çatırdıyor, bu dönemde herkes Cumhur İttifakı çatısı altında toplanıyor’ gibi bir cümle kullandı. Bunu ne zaman yaptı? Barış Pınarı harekatı başladığında. Bakın harekat başladığında CHP, MHP, AK Parti’si olmaz, harekat başladığında tek bir parti vardır. Al Bayrak Partisi. Hepimizin birlik, beraberlik içinde olmamız gerektiği o anlarda bu söylemler yakışıksız kaldı. Bu dönemde Cumhurbaşkanımız Başkomutanımızdır. Bu dönemde onu desteklemek konusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin adil menfaatleri konusunda duruşunu destekliyorum. Biz o dönemde geçmişi sorgulamadık. Emevi Camii’nde namaz kılmak isteyenler vardı biliyorsunuz. Bu noktaya nasıl getirdik kısmını biz sorgulamıyoruz. Tüm cihan bir araya gelse dahi hep birlikte olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Bu noktada çatırdama olmaz. Bu birlik beraberliğe zarar vermektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi bu sürecin içerisinde kenetlenmesi lazım herkesin bu işin içinde olması lazım” dedi.

 

MİLLET İTTİFAKI BAŞARILI

 

‘Millet İttifakı’nı başarılı buluyor musunuz? Başarılı mı?’ sorusunu da cevaplayan Alkaya “Başarılı ve başarısızlık kısmına geldiğimiz zaman takvim ortada. Geçen geldiğimizde, görüştüğümüzde Millet İttifakının nasıl başarılı olduğunu Çerkezköy üzerinden söyleyeyim. Çerkezköy’de genel seçimlerde alınan oyla kazanma gibi bir ihtimal yok. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarını topladığınız zaman açık ara alması lazım. Ama Millet İttifakı’nın birleşme noktasına baktığımız zaman katkısının tabi burada kendi getirileri de var başarılı olarak bakıyorum. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin Tekirdağ  il genelinde oylarına baktığınız zaman her yerini götürmesi gerekiyor. Ama bazı yerlerde ittifak olarak yol kazalarımız oldu. Yani iyi bakmadık, iyi değerlendiremedik bazı şeyleri. Bunu ben kendime çuvaldızı batırarak söylüyorum. Çünkü bunun açıklamaları çok geniştir. Millet İttifakı’nda çıkarılan adayların aday portföylerine bakmak lazım. Bunun başarısızlığı bize mi aittir adaya mı aittir? Ama ben şunu görüyorum; Türkiye geneline baktığımız zaman Millet İttifakı olarak gayet başarılı. Halka yeni bir umut oldu. Halkın şöyle bir düşüncesini ‘Yani bunlar ne yapıyorlarsa yapsınlar kazanıyorlar’ algısını yıktık. Ankara, Adana, İstanbul bunlar çok önemli şehirler. Tabiki bunların etkisi büyük. Merkez siyaseti yapan bir partinin o bölgelerde belediye başkanlarının alınması noktasında bu partiler sonunda hakimiyet kurması noktasında çok başarılı” diye konuştu.

 

  YIL SONUNA KADAR HEDEFİMİZ 6 BİN ÜYE YAPMAK

 

İYİ Parti’de yıl sonu üye hedefleri hakkında da bilgi veren Alkaya; “Yılsonu olarak bizim ocağa kadar kurmuş olduğumuz sistemle, hedefi 6 bin üye olarak belirledik. Yani buna kademe kademe yaklaşıyoruz. Her geçen günde  üyemiz artıyor. Bir hedef koymamız lazım. Ama sanal üye yapmaya da hiç gerek yok. Gönlünü veren insanlarla yapmamız lazım. Evimizdeki yemeğin lezzeti eşimizin o yemeye gönlünü vererek yapmasından kaynaklanıyor. İşte İYİ Parti’ye de insanlarımız gönlünü koyarak üye oluyor.Bizim siyasi partimizin, İYİ Parti’nin de iyi olmasının genel üyelerimizin de gönlünü katarak yapmış oldukları çalışmalardır” dedi.

 

İLÇE DİVAN KURULU AÇIKLANDI

 

Alkay’nın konuşmasının ardından İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin teşkilatın yeni divan kurulunu açıkladı. İlçe Eğitim Politikaları Başkanı, Serkan Avcı, İlçe Seçim Politikaları  Başkanı Ahmet Görür, İlçe Sosyal Politikalar Başkan, Ayşe İnci, İlçe Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı, Mustafa Eken, İlçe Mali İşler Başkanı, Özcan Cengiz, İlçe Teşkilat Başkanı, Engin Yazar, İlçe Kadın Politikaları Başkanı, Emine Balaban, İlçe Sekreteri Yunus Altunışık, İlçe Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan, Nurettin Atmaca, İlçe Yerel Yönetimler Başkanı, Cemal Durmuş, İlçe Parti Sözcüsü, Gülbin Tunalı, İlçe Gençlik Politikaları Başkanı, Özlem Balta, İlçe Siyasi İşler Başkanı Mustafa Karaca oldu.  Erseçkin yeni göreve getirilen divan kuruluna çalışmalarında başarılar diledi ve çok güzel çalışmalar yapacaklarına da inancının tam olduğunu dile getirdi.

 

Haber/Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10