Abban:  Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük mirastır 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy'ün Kurtuluş Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Çerkezköy 28.10.2019 18:49:00 0
Abban:  Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük mirastır 

''ASLA VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞERDİR”

 


Cumhuriyetin 96. Kuruluş ve Çerkezköy’ün,  29 Ekim 1922’de düşman işgalinden kurtuluşunun 97.  yıldönümünü kutluyor olmanın heyecanı, gururu ve mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde  “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik yapısından taviz vermeden, Büyük Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ve emin adımlarla ve kararlılıkla ilerlemektedir. Ancak bu yolda iç ve dış mihraklar zaman zaman ülke bütünlüğünü bölücü ve yıkıcı faaliyetlerle bozmaya çalışmış ise de, Türk Milleti bu mihraklara karşı cevabını birlik ve beraberlikle vermiştir” dedi. 

 

“CUMHURİYETİMİZ HER ALANDA GELİŞMİŞTİR”

 


Abban “ 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşananlar milletimizin, devletiyle ne kadar bütünleştiğini göstermiştir. Milletimiz yeni işgal girişimlerine karşı, İstiklal savaşındaki kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır.   Atatürk’ün de dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza dek payidar kalacaktır. 96 yıl boyunca Cumhuriyetimiz her alanda gelişmiştir. Devlet Millet İşbirliği ile aydınlık geleceğe ve Cumhuriyetimize olan inancımız daha da güçlenecektir. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe Türk Milleti Milli Egemenlik anlayışını ortaya koyacaktır. Yeter ki bizler, Atatürk’ün bize bıraktığı ve en büyük eserimdir dediği bu mirası bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmadan tam hakkıyla koruyabilelim. Temel hak ve hürriyetlerden mahrum olan toplumların ayakta kalmaları ve yaşamalarını devam ettirebilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve bizden sonra gelecek olan nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünü savunmak Atatürk ilke ve inkılâplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehdit unsurlarına karşı çok dikkatli olmaktır. İşte bu günlerde yürütmekte olduğumuz Barış Pınarı Harekatı ve diplomatik faaliyetlerle Fırat'ın doğusunu ve batısını pkk/ypg ve deaş teröründen temizleyecek, bölgeye barış, huzur ve istikrar getirecektir. Türk Milleti tek yürek olarak ordusunun, kahraman Mehmetçiğinin yanındadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Çerkezköy halkının Cumhuriyet Bayramını ve İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. 

 

Haber/Sevay KARDEŞ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10