Çerkezköy'de çifte bayram coşkusu 

Çerkezköy'de Cumhuriyetin 96. yılı kutlamaları dün Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Törende Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve 3

Çerkezköy 28.10.2019 19:02:00 0
Çerkezköy

Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 96’ıncı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de dün saat 13.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.  

 

ÇELENKLER SUNULDU 

 


Çerkezköy Kaymakamlığı, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdinç Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, gaziler, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

 

KUTLAMALAR BUGÜN

 


29 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek olan kutlama programı ise saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayacak. Ardından saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, 29 Ekim Spor Kompleksi içerisinde bulunan Sentetik Çim Saha’da vatandaşların ve tören birliklerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacaklar.
Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban ve Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yapmasının ardından Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek ve ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okuyup, solo şarkılar seslendirecekler. Halk Oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından mehter takımının gösterisi ve geçit töreni ile 29 Ekim Spor Kompleksi’ndeki kutlamalar sona erecek.

 

FENER ALAYI DÜZENLENECEK

 


Çerkezköy Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 29 Ekim Salı günü saat 20.00’da Fener Alayı düzenlenecek. Çerkezköy Belediyesi önünden başlayacak olan Fener Alayı’na katılan Çerkezköy halkı ellerinde bayraklar ve meşaleler ile Ferhat Göçer konserinin yapılacağı Kent Park’a marşlar söyleyerek yürüyecekler. Fener Alayı’na katılan kortejin Kent Park’a ulaşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sahneye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirecek. Akay’ın konuşmasının ardından ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahneye çıkarak konser verecek 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10