Çerkezköy'de çifte coşku

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96'ıncı ve Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de büyük bir coÅ?

Çerkezköy 29.10.2019 17:50:00 0
Çerkezköy

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dün düzenlenen törenler ile kutlandı.

 

KUTLAMALARA KATILIM YOĞUN OLDU

 

Önceki gün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dün saat 10.00’da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenen tören ile Cumhuriyetin 96’ncı yılı ve Çerkezköy’ün Düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü kutlandı. Törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve birçok vatandaş kutlamalara katıldı.

 

 

KUTLAMALAR BAŞLADI

 

Çerkezköy Kaymakamlığı makamında düzenlenen tebrikat töreninin ardından protokol ve vatandaşlar, 29 Ekim Spor Kompleksi’ne geçti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın vatandaşların bayramını kutlamasının ardından program başladı.

 

GURURUNU YAŞIYORUZ

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünü kutlayan Çerkezköy Başkanı Vahap Akay, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ve kentimizin kurtuluş yıldönümünü, bu tarihin adını yaşattığımız 29 Ekim Spor Kompleksi’nde gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Tarihten bugüne büyüyen, gelişen ve hızla artan nüfusu ile mutlu huzurlu bir sanayi kenti olan Çerkezköy’ümüzde kuruluşundan bugüne kadar emek ortaya koyan, bu toprakların çocuklarına, geleceğine bir tuğla emeği geçen herkese, geçmişten bugüne kadar tüm yöneticilerine teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

 

SONSUZA KADAR YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Başkan Akay, konuşmasına şöyle devam etti: “Sınırlarımızda bulunan 3 organize sanayi bölgesi, yüzlerce fabrikası, yoğun ticaret hacmi ile Türkiye ve Tekirdağ’ın sanayi vizyonunun en önemli parçalarından biri olan Çerkezköy’ümüzün ülkemiz ekonomisine üreterek ve artarak katma değer üretmeye devam edecek ve topraklarımızın insanlarının iş gücü ile geleceğe umutla yürümeye devam edeceğiz.  Bizler bugünlerin yöneticileri görev ve sorumluluk bilincimizle geleceğimize daha güzel bir Çerkezköy bırakmak için mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Bizler tarihi sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Ve bizler 29 Ekim’de bize miras bırakılan o büyük mirasın farkındayız. Bu sebeple; Bu şanlı mücadeleyi Cumhuriyet ile taçlandıranları minnetle anıyoruz. Sonsuza kadar anmaya devam edeceğiz. Bu şanlı tarihin her safhasında, atalarımızın kanla savaş meydanlarında kurduğu şanlı ay yıldızlı Türk Bayrağı ile süslediği bu toprakları sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

ANDIMIZ MISRALARINI HER AN ANIMSAYACAĞIZ

 

Akay, “Bu tarih, bu Cumhuriyet, Sevr paçavrasını imzalayanların değil, Lozan’da bağımsızlığı söke söke alanların Cumhuriyeti” diye konuşmasına devam eden Belediye BaşkanıVahap Akay konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu tarih, bu Cumhuriyet zalime kulluk edenlerin değil; 19 Mayıs 1919’da sadece bağımsızlık aşkı ile çıkılan yolda milli mücadeleye inanarak düşmanı bu topraklardan binlerce şehit kanı ile defedenlerin ve bu zaferi milletine armağan edenlerin Cumhuriyeti. Bu Cumhuriyet, arka arkaya devrimlerle modern bir Cumhuriyeti kurarak gelecek nesillere armağan edenlerin Cumhuriyeti. Ve bu Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını korkmadan gelecek nesillere haykıranların Cumhuriyeti. Bizler ne bu şanlı tarihi, ne milli mücadele kahramanlarını, ne bağımsızlık sembolü Lozan’ı, ne de padişahlık, sultanlık dururken Cumhuriyet diyenleri unutmayacağız.” diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  “Bizler tarihimize sahip çıkacağız, hafızalarımız da dün gibi anımsadığımız Dr. Reşit Galip’in Andımızdaki mısralarını her an anımsayacağız. Bu şanlı zaferin mimarı ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını son nefesimize kadar haykıracağız. Ey büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğimize ant içerim. Varlığım, Türk varlığına, armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene...” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

AKBABALAR GİBİ ÜŞÜŞEN EMPERYALİST GÜÇLER UZAKLAŞTIRILDI

 

Cumhuriyetin 96’ncı yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gurur ile kutladıklarını belirten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Ayrıca bugünün bizim için büyük bir önemi daha var. Aynı zamanda bugün Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü. Destansı bir mücadelenin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal’in önderliğindeki kahraman ordumuz kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle tüm Çerkezköylü hemşerilerimiz ile birlikte bundan 97 yıl önce kentimizi düşman işgalinden kurtararak, yurdumuzu esareti altına almak isteyen düşman kuvvetlerine geçit vermediler. Yüce milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde ülkemize akbabalar gibi üşüşen emperyalist güçler uzaklaştırıldıktan sonra sırada ulusal egemenlik ilkesine bağlı bir devlet, çağdaş ve bilimsel düşünce öğretilerine dayalı bir toplum yapısını oluşturmak vardı. 1915’te Çanakkale’de on binlerce şehit verip düşmanlara geçit vermeyerek göstermişti ki bu millet her zorluğun üstesinden gelecek güce ve inanca sahipti. Türk milleti bu ülküler çerçevesinde Atasının etrafında kenetlenerek Türk ulusunun yaratılışına ve yaşamına en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyeti kurdu.” dedi.

 

AYNI KARARLILIKLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR

 

Cumhuriyet sistemi bağımsızlık, özgürlük, çağdaşlık ve eşitlik ilkelerini bir arada barındırdığı için Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk böyle çağdaş bir sistemi yüce Türk milletine armağan etmiştir” diyen Abban, “Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğu bu yönetim biçiminde seçme ve seçilme hakkı, yönetme ve yönetilme hakkı tamamen milletimize aittir. Cumhuriyetin kazanımlarını gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcudur. Cumhuriyetimize yönelecek tehditlere karşı millet olarak her zaman hazırlıklı olmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Dün olduğu gibi bugün de milli egemenliğimize ve bağımsızlığımıza karşı çıkan, bizi bölmeye çalışan harici ve dahili düşmanlarımıza karşı mücadelemiz aynı kararlılıkla devam etmektedir” ifadelerinde bulundu.

 

 

EMPERYALİST DEVLETLERİN OYUNU BOZULDU

 

Abban, konuşmasının devamın ise şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemize ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi düzenlendi. Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini dış güçlerinin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran, bayrağımız ve özgürlüğümüz için tankların önüne çıkan vatandaşlarımız darbecilerin doğrulttukları silahlar karşısında dimdik ayakta durarak onlara bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterdi. Yine son günlerde sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve kararlılığı sayesinde emperyalist devletlerin oyunu bozulmuş, tarih boyunca kazandığı zaferlerle şanına şan katan ordumuz Barış Pınarı Harekatı’yla Fırat’ın doğusunu pkk, ypg ve deaş teröründen temizliğe başlamış, ardından diplomatik faaliyetlerle Fırat’ın doğusunda ve batısında Kuzey Suriye’de güvenli bölge oluşturmaya başlamıştır. Amacımız Suriye sınırından ülkemize yapılacak saldırı ile terörist girişlerine engel olmak ve ülkemize sığınan Suriyelilerin güvenli bir şekilde kendi ülkelerine dönüşünü sağlamaktır. Türk milleti, tüm Çerkezköylüler tek yürek ordusunun, kahraman Mehmetçiğinin yanındadır. Aklımız ve kalbimiz cephe hattında, dualarımız kahramanlarımız içindir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Dumlupınar’dan Çanakkale’ye, 15 Temmuz’a, Barış Pınarı Harekatı’na ve günümüze kadar bu toprakları bize vatan eyleyen ve bu uğurda canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız ve ilçemizin kurtuluş yıldönümü kutlu olsun”

 

ÖĞRENCİLERİN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından ödülleri verildi ve ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunup, solo şarkılar seslendirdi. Halk Oyunları Ekiplerinin gösterisinin ardından Mehter Takımının gösterisi ve Geçit Töreni ile 29 Ekim Spor Kompleksi’ndeki kutlamalar sona erdi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10