MUN Club öğrencileri çalıştaydan dört ödülle döndü

İstanbul'da katıldıkları çalıştay programında 12 komite ödülünden 4'ünü alarak büyük bir başarıya imza atan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Model United Nations Club (MUN) öğ

Çerkezköy 31.10.2019 17:15:00 0
MUN Club öğrencileri çalıştaydan dört ödülle döndü

 HFZ Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul’da katıldıkları çalıştayda büyük başarıya imza atarak Çerkezköy’e dört ödülle döndü.

 

GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

 

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri kurdukları MUN Club ile Model Birleşmiş Milletler konferansları ve çalıştaylarına katılarak hem bireysel olarak hem de ekip olarak gelişimlerine katkı sağlıyorlar. İstanbul Beylikdüzü Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Sebahattin Zaim Üniversitesi’nde yapılan  çalıştaya katılan 10 öğrenci  belirlenen komitelerde fikir ve görüşlerini Model Birleşmiş Milletler ortamında belirterek fikir ve düşünce alışverişi yaptılar.

 

 

ELLERİNİN BOŞ DÖNMEYECEKLERİNDEN EMİNİM

 

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yavuz Kara, “Çerkezköy’de de böyle bir çalışma yapmak istiyoruz. Ancak Çalıştayın netleştiği zaman bunu açıklayacağız. Elde ettiğimiz kazanımlar öğrencilerimize gelecekteki hayatlarında büyük fayda getirecek.” dedi. Kulüp üyelerinin destekçisi ve Müdür Yardımcısı Gülnur Yıldırım, ise “Kulübün sosyal ve kişisel gelişim anlamında öğrencilerimize ciddi fayda sağlıyor. Yapılan çalıştayların öğrencilerimize hem kişisel olarak kendini savunmasını hem de fikir beyan etme becerilerini geliştiriyor. Öğrencilerimin katılacağı yerlerden boş dönmeyeceklerine eminim.” diye konuştu.

 

 

KENDİLERİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORLAR

 

Kurdukları kulüp ile kendilerini geliştirmek istediklerini söyleyen MUN Club öğrencileri, “Bir okul kulübü olarak bizler kendimizi hem sosyal hem de akademik anlamda geliştirmek için Model Birleşmiş Milletler konferanslarına ve çalıştaylara katılıyoruz. Bu tarz etkinlikler hem bizi okul stresinden arındırıyor hem de sağlıklı fikir alış verişleri almamıza yarıyor hem de kendimizi kültür ve bilgi açısından yeşerteceğimiz bir ortam sunuyor. Kısacası okul kulübü olarak tek ve ortak amacımız kendimizi geliştirmektir.” Dediler.

 

DÜŞÜNME VE ÖĞRENMEYİ SAĞLAYAN BİLİMSEL BİR ÖĞRETİM TEKNİĞİ

 

Çalıştay hakkında bilgi veren öğrenciler, “Çalıştayda konuşmacı belirli bir konu üzerinde anlatımını yapıyor daha sonra ise dinleyenler soru sorabiliyor veya o konu hakkında dile getirmek istediklerini söylüyorlar. Böylece verimli bilgi paylaşımı ve düşünce alışverişinin yaşandığı bir ortam sağlanmış oluyor. Kısaca ortak bir konu üzerinde çalışma, düşünme ve öğrenmeyi sağlayan bilimsel bir öğretim tekniği. MUN etkinlikleriyse kişinin en aktif olması gerekendir. Genel mantık olarak belirli bir konu ve ülke size rastgele verilir. Siz de size verilen bu ülkenin politikası doğrultusunda konuyla alakalı resmi bir şekilde diğer delegelerle konuşursunuz. Sadece dış politika odaklı olmayan bu konferanslarda son zamanlarda artan Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi gibi komitelerde kendinizi görebilir ve genel oturum komitelerinde dünya sorunları hakkında kendinizi tartışırken bulabilirsiniz! Bu etkinliklere katılmak size fikrini savunabilme, inandırıcılık kabiliyetinizi ve araştırma becerisini geliştirme, toplum önünde konuşabilme, CV için iyi bir izlenim ve sosyal çevre kazandırır.”

 

TEDX KONUŞMALARINDA KATILIMCI OLMAK İSTİYORUZ

 

 “Geçtiğimiz günlerde okulumuza yeni gelen arkadaşlarımıza amacımızı, katıldığımız organizasyonları, konferansların gidişatını, organizasyonların artılarını ve eksilerini anlatan bir konferans yaptık” diyen Kulüp Öğrencileri, “Kısa bir zamandır okulda faaliyet göstersek de bu kültürün gelecek nesillere devam etmesini sağlamak ve bu tarz organizasyonlara katılmaya devam etmek en büyük amacımız. Gidebildiğimiz birçok MBM(Model Birleşmiş Milletler) konferanslarına katılmak, birçok çalıştaya başvurmak ve TEDX konuşmalarında katılımcı olmak temel hedeflerimizden. Toparlamak gerekirse okul adını duyurmak, kendimizi öne çıkartmak, akademik ve sosyal anlamda ilerleme kat etmek ve bunları gelecek nesillerimize bırakmak temel amacımız.” diye açıklama yaptılar.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10