Malkara Elma mahallesinde kütüphane açıldı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Elmalı Mahallesinde eski okul binasına yapılan kütüphanenin açılışına katıldı.

Malkara 31.10.2019 18:02:00 0
Malkara Elma mahallesinde kütüphane açıldı

BAŞKAN YURDAKUL’DA KATILDI

 

Elmalı Köyü Gençlik ve Yardımlaşma Derneği ait kütüphane açılışına; Tekirdağ İl Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Sertaç Balyemez, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Malkara Kent Konseyi Başkanı ve Elmalı Köyü Gençlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Akçay, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkanları, dernek başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

“PROJELER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Program Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Programda Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptığı konuşmada; “Değerli katılımcılar hepiniz hoş geldiniz. Gerçekten Elmalı Mahallemiz özellikle geçtiğimiz dönemden başlayarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizle birlikte birçok hizmeti getirdiğimiz bir mahalle oldu. Ciddi anlamda ihtiyaçları vardı. Bir kısmını karşıladık. Yine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, muhtarımız ve siz değerli hemşehrilerimiz ile birlikte el ele vererek ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.  Özellikle bu dönem biraz daha ekonomik anlamda üreticimizi ayağa kaldıracak projeler için çalışıyoruz. Umuyorum bu projelerde kısa süre içerisinde meyvelerini vermeye başlayacak. Kütüphanenin açılmasında emeği geçen herkese Elmalı Mahalleli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Malkara'mızda daha birçok böyle güzel projelerin Kent Konseyimizin vasıtasıyla ulaşacağımız günlere sağlıkla kavuşalım diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

 

AÇILIŞA KATILANLARA İKRAMDA BULUNULDU

 

Yapılan konuşmaların ardından Malkara Kent Konseyi Başkanı ve Elmalı Köyü Gençlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Akçay, eski okul binasının tadilatında ve kütüphanenin düzenlemesinde emeği geçen kurumlara ve kişilere plaket takdiminde bulundu. Plaket sunumunun ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve beraberindekiler kütüphanenin açılış kurdelesini kesip, kütüphanenin içerisini gezdiler.  Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Elmalı Köyü Gençlik ve Yardımlaşma Derneği’ne ait eski okul binasının tadilatında ve kütüphanenin düzenlemesinde yapılan çalışmalar sinevizyon gösterimi ile katılımcılara izletildi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, kütüphane açılışının ardından el emeği ile ürettikleri organik ürünleri satışa sunan Elmalı Mahallesinde kadınlarla sohbet ederek, hayırlı işler temennisinde bulunup, bol bereketli kazançlar diledi. Açılışa katılan vatandaşlara Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi tarafından ikramlarda bulunuldu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10