Olumsuz hava koşulları balık fiyatlarını etkiliyor 

Çerkezköylü balıkçılar balık fiyatlarının soğuk hava ve sert esen rüzgarların durumuna göre fiyatlarında değişim yaşandığını ve bu nedenle rüzgarın sert estiği zamanlarda bir ç

Çerkezköy 1.11.2019 18:01:00 0
Olumsuz hava koşulları balık fiyatlarını etkiliyor 

Çerkezköy’de yıllardır balıkçılık yapan Karadeniz Balıkçılık sahibi Cenk Diş, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu. Diş, “Hava koşulları nedeniyle denizlerde Balıkçıların avlanmasını olumsuz etkilenmeleri nedeniyle balık fiyatları bu durumlarda her zaman artış gösteriyor. Çünkü bu durumda balık avına çıkan tekne sayısı yok denecek kadar az. Bazen ise hiç kimse çıkamıyor nedeni balıkçılar aşırı rüzgar nedeniyle ağlarına fazla balık takılmıyor ve az balık tutulunca da ister istemez  balık fiyatları  artıyor. Dolayısıyla olumsuz hava koşulları balık fiyatlarını etkiliyor” dedi.

 

BOL BALIK TUTULDUĞUNDA FİYATLAR DÜŞÜYOR

 

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık işletmesi sahibi Cenk Diş,“ Hava koşulları balıkçıların balık tutmaya elverişli olduğunda   da bol balık tutulmasıyla birlikte tezgahlarımıza da çeşitli bol balık yerini alıyor. Birkaç üç gün öncesi kilogramı 30 lira olan hamsi bollaştı ve kilogram fiyatı 15-20 Tl. indi. Yine diğer balık cinsleri de aynı şekilde az tutulması nedeniyle fiyatları arttı. Bizimde yapacak bir şeyimiz yok. Çünkü bizlerde yüksek fiyatla alıyoruz. Bir de lodos çıkarsa balık fiyatları daha da yükselir.”dedi.

 

FİYATLAR YÜKSELİNCE TALEBİ  AZALIYOR

 

Cenk Diş, “ Balık  fiyatları her zaman yükseliş gösterdiğinde halkın talebi de azalıyor. Halkımız şunu bilmeli ki fiyatların yükselmesi kesinlikle bizim elimizde değil. Fiyatların yükselmesi belirttiğim gibi  az balık çeşidinin tutulmasından kaynaklanmaktadır. Balık tutmak için denize açılan balıkçılar denizin aşırı rüzgarlı olduğunda fazla balık çeşidi tutamıyor ve bizlere de  az balık çeşidi geliyor. Bazı balık çeşitleri ise tutulamadığından gelmiyor. Balıkçılar olarak balığın ucuz olması her zaman bizim işimize geliyor, balık ucuz olduğunda talep arttığı için alanda çok oluyor” dedi.  

 

BALIK YEMEKSAĞLIK İÇİNDE ÇOK FAYDALI

 

 Diş söyle devam etti, “Vatandaşlarımız endişelenmesin. Şu anda satışını yaptığımız balık cinslerinin fiyatları biraz yükselmiş olsa da önümüzdeki günlerde bu fiyatlar balık bollaştıkça fiyatı daha da aşağıya inecektir. Fiyatların yükselmesinden bizlerde memnun değiliz bize de pahalı geliyor. Kırmızı etle kıyaslandığında balık yine en hesaplı yiyecektir.  Balık yemek sağlık içinde en faydalı yiyecektir.her aile en az haftada bir yada iki kilogram balık yemesinde yarar var”diye konuştu. 

 

FİYATLARDAKİ SON DURUM

 

Tezgahlarda hamsinin kilosu 15-20 TL arasında değişirken, istavrit kilogramı 25-30 TL, Uskumru kilogramı 15-25 TL ,Zargana kilogramı 30-35 TL, mezgit kilogramı 15-20 TL, Kefal 15 TL, mırmır 40 TL, menekşe 30 TL, Karides 40 TL, Barbun 45 TL, Mırlan 40 T, Somon 40 TL, Dil balığı 50 TL, Mercan 75 TL, Lüfer 100 TL, Levrek tane 15 TL, Çupra tane 15 TL, Palamut tane 40 TL, İthal palamut tane 10 TL’den satılıyor.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10