Akay: Kimse bizim vatan, millet,bayrak sevgimizi sorgulamaya kalkmasın

Çerkezköy Belediye Meclisi'nde AK Partili ve CHP'li Meclis üyeleri arasında tansiyonun artmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök arka arka

Çerkezköy 1.11.2019 18:07:00 0
Akay: Kimse bizim vatan, millet,bayrak sevgimizi sorgulamaya kalkmasın

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının birinci oturumunda yaşanan AK Parti ve CHP grubunun yaşadığı tartışma ile ilgili saat 16.30’da İlçe Teşkilatında partililer ve meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

 

Belediye meclisinde yaşanan bazı olaylardan dolayı basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk. Meclis toplantısında grup sözcümüz Adem İçli tarafından meclis toplantısından hemen önce bir bildiri okundu. Bu Barış Pınarı Harekatı ile alakalı CHP’li meclis üyesinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla alakalıydı. Daha önce sosyal medyadan düşüncemizi beyan etmiştik. Bu mecliste de AK Parti grubu olarak o kişiyle alakalı bir metin okundu. Anlamadığımız bir şey var. Vatanını, milletini seven herhangi bir insanı hiçbir şekilde rahatsız etmeyecek bir metindi. Neden, kimler rahatsız oldu? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

 

“HERKES BUNU ÇOK İYİ BİLİYOR”

 

Meclis üyesi Adem İçli’nin mecliste okuduğu metni tekrar okuyan Başkan Kök “ O kişi hariç kimseyi rencide edecek bir durum söz konusu değil. O şahsın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı da okumak istiyorum.” dedi ve CHP’li Şahin Yılmaz’ın sosyal medyadaki paylaşımı okudu. Kök” Biz Suriye’de savaşmıyoruz. Biz savaşa girmedik, biz orada Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen terör devletine müsaade etmemek için Suriyeli vatandaşların güvenliğini sağlamak için, kendi ülkemizin güvenliğini sağlamak için operasyon yaptık. Bunu anlayacaksın arkadaş. Bu dilin kimin dili olduğunu da biz gayet iyi biliyoruz. Bütün Çerkezköy'de iyi biliyor bütün Türkiye'de iyi biliyor. Barış Pınarı Harekatında da aynı söylemleri söyleyenler bellidir. Devam ediyor, 'Acaba 1 metre kare alan sınırlarımıza dahil ettik mi ve hangi toprakları fethettik?' Az önce söylediğim gibi biz oraya toprak fethetmeye gitmedik. Biz oraya güvenliği sağlamak için, bölgede terör örgütünün devlet kurmasına müsaade etmemek için girdik. Bütün Türk milletinin böyle bir şey ile derdi olmadığını kendisinin de bilmesini istiyoruz. Devam ediyor, 'Savaş acıdır, gözyaşıdır, ölümdür, sürgündür. yokluktur. Kolay tercih edilen bir karardır. Barış zordur barışı savunmak zordur. Bugün barışı savunmak nerdeyse suç sayılacak.' Evet bu dilin kimin dili olduğunu bu operasyon süresince kimlerin bu dil ile bu ağız ile konuştuğunu bizlerde çok iyi biliyoruz, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızda çok iyi biliyor” diye konuştu.

 

 

“İNŞALLAH GEREĞİ YAPILIR”

 

“Bunun siyaseti filan yok” diyerek konuşmasını sürdüren Kök “Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını rahatsız eden, kınanması gereken bir söylemdir. mecliste meclis üyelerimiz grubumuz adına siyaset yapmak için bunu okumadı. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için yaptı. Bu kişi meclis mensubu bir insan olduğu için de meclis gündemine getirildi. Keşke müsaade edilseydi, keşke düşünceler net bir şekilde aktarılabilseydi. Ama bazı Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinden açıkçası biz böyle bir tavır beklemiyorduk. Burada siyasette yok, hiç kimseyi rencide edecek bir sözde yok sadece rencide olmak isteyen birileri varsa, gocunan birileri varsa bu söylemleri destekleyen, bu söylemleri kendi söylemleri gibi gören insanlar böyle tepki koyarlar. Bundan dolayı da kamuoyunu daha doğru bilgilendirmek adına bugün yaşanan görüntünün hoş olmadığını belirtmekle beraber, bunun yaşanmasını istememekle beraber maalesef böyle bir şey yaşanmıştır. Yaşanması bizi şaşırtmıştır. Çünkü biz gerçekten böyle bir şey beklemiyorduk. Ak Parti İlçe Başkanı olarak bu kişiyi kınıyorum. Bu kişi bu mantıkta, bu söylemde olduğu sürece de o meclisten istifa etmesi gerektiğini, Cumhuriyet Halk Partili tabanın bu düşüncede olmadığını bir vatandaş olarak düşünüyorum. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın da bu konuda bu kişi ile alakalı gereğini yapmasını talep ediyoruz. İnşallah gereği yapılır” dedi.

 

AKAY’DAN JET AÇIKLAMA

 

İlçe Başkanı Ümit Kök’ün açıklamasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da saat 17.30’da Çerkezköy Belediyesi önünde meclis üyeleriyle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. Akay “ Çerkezköy Belediye Meclisi bugün nahoş bir olayla maalesef pazartesi gününe ertelendi. Belediye meclisinde yaşanan durum, belediye meclisine yakışmamıştır. İyi niyetle gündem dışında söz almak isteyen belediye meclis üyelerine, grup başkan vekiline verdiğim sözü iyi niyetimin suistimali olarak değerlendireceğimi mecliste ifade etmiştim. Çerkezköy Belediye Meclisi Çerkezköy’e hizmet etmek için toplanır. Çerkezköy Belediye Meclisi polemik yaratma alanı değildir. Siyaset yapma arenası da değildir. Siyaset meydanda yapılır. İşte burası meydan. Siyaset burada yapılır. Siyaset siyasi partilerin altında yapılır. Her yerde yapılır. Ancak Çerkezköy Belediye Meclisi siyaset alanı değil, Çerkezköy’e hizmet etme alanıdır. O yüzden belediye meclis gündemiyle hiç ilgisi olmayan bir konuda söz vermiş olmama rağmen maalesef bir suistimalle karşı karşıya kaldık. Ve Çerkezköy Belediye Meclisi hiç yaşanmaması gereken bir olayla maalesef baş başa kalmıştır. Derdi olan, söyleyecek sözü olan, eleştirisi olan, işte meydan, işte mikrofon, çıkarsınız derdinizi anlatırsınız. Dolayısıyla bunu Çerkezköy Belediye Meclisi’ne yakıştıramadığımı ben buradan bir kere daha ifade ediyorum” diye konuştu.

 

“VATAN, MİLLET, BAYRAK SEVGİSİNİ KİMSE SORGULAYAMAZ”

 

Akay “ Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız günler evvel yaptığı bir paylaşımı, üzerinden neredeyse bir ay geçmiş olmasına rağmen bu paylaşımı alıp belediye meclisinde gündem yaparak hedefe koyma anlayışı doğru siyasete yol açan bir yaklaşım değildir. Bu paylaşım günler evvel yapışmıştır ancak günler sonra yeniden bir siyaset üretme, pişirip pişirip bir şeyleri gündem etme anlayışıyla karşı karşıya kaldık. Meclis üyesi arkadaşımız kendine göre fikrini bir paylaşımla ortaya koymuştur. Hoşuna giden olur, gitmeyen olur. Ama aynı meclis üyesi arkadaşımızın terör örgütlerini lanetleyen bir anlayışı vardır, bunu ifade ediyor. İnsanları bu şekilde birbirine kutuplaştırarak, ayrıştırarak milli birlik ve beraberlikten bahsetmek mümkün değildir. Belediye Meclisi Barış Pınarı Harekatı’na el birliğiyle destek vermiştir. Tüm siyasi partiler, tüm meclis üyeleri destek vermiştir. Aynı arkadaşımız da buna destek olmuştur. Şehir dışında olması sebebiyle katılamamasın a rağmen kendi paylaşımında bunları ifade etmiştir. Bunları neden yok sayarak hedefe koyma anlayışını ortaya koyuyorsunuz? Günler sonra bunları konuşmak, bunları günden yaratma çabasıyla ortaya koymak Çerkezköy’deki siyasete katkı sağlamaz. Çerkezköy’deki birliğe, beraberliğe de katkı sağlamaz. Milli birlik beraberliğe de katkı sağlamaz. Benim fikrimi, düşüncemi merak edenlere sesleniyorum. Ne benim ne arkadaşlarımın vatan sevgisini, millet sevgisini, bayrak sevgisini hiç kimse sorgulamaya kalkmasın” açıklamasında bulundu.

 

BU PENCEREDEN YÜRÜMEYE HASSASİYET GÖSTERECEKTİR

 

Toplantıyı burada yapmalarının ayrı bir anlamı olduğunu kaydeden Başkan Akay” Çerkezköy Belediye Meclisi geçtiğimiz ay Andımız yazarı Dr. Reşit Galip’in adını bir pakta verilmesini teklif etti. ‘Türk’üm, doğruyum, çalışkanım’ mısraları ile başlayan Andımız’ın burada olmasının bir sebebi var. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis grubundaki tüm arkadaşlarım Dr. Reşit Galip’in isminin parka verilmesine evet demiştir. Ancak bugün polemik yaratan arkadaşlarımız Andımız’ın yazarı Dr. Reşit Galip’in Çerkezköy’de isminin yaşatılmasına da hayır demiştir. Bu şekilde ayrı dünyaları Çerkezköy’de kamuoyunun gözüne sokarak bir siyaset elde etmek isteyenleri ben buraya davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinin oylarıyla bu karar kabul edildi. Ancak kaymakamlık buna red verdi. Sonra Dr. Reşit Galip’in Andımız’ı Çerkezköy Belediyesi’nin alnına koymuş olduk. Derdimiz birilerini ötelemek değil, derdimiz birilerine ‘ayrısın’ demek değil. Çerkezköy’de yaşıyoruz. Biz yerel siyasetçiyiz. Bizim derdimiz, meclis üyelerimizin derdi Çerkezköy’de vatandaşa hizmet etmek. Çerkezköy Belediye Meclisinin de görevi budur. Belediye Meclisi bundan sonraki yönetimlerinde bu pencereden yürümeye hassasiyet gösterecektir” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10