Davasından bu şartla vazgeçti

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, mağdur olduğu bir davada, uzlaşma talep eden davalı iki kişi hakkındaki şikayetinden 40 öğrenciye kıyafet yardımı yapılması şartıyla vazge?

Tekirdağ 3.11.2019 07:59:00 0
Davasından bu şartla vazgeçti

Cumhuriyet Başsavcısı Karakoç ile kimliği açıklanmayan iki kişi arasında hakaret davası açıldı. Davanın veya suçun uzlaştırma hükümleri kapsamında olması dolayısıyla Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı Uzlaştırma Bürosu’nca uzlaştırma süreci başlatıldı. Başsavcı Karakoç’un talebi üzerine iki kişinin ihtiyaç sahibi 40 öğrenciye baştan aşağı giyecekleri kıyafet yardımı yapması karşılığında taraflar uzlaştı.

 

DAVAVALARDAKİ UZLAŞMA ÇEİMİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN

 

Başsavcı Güngör Karakoç, Tekirdağ Adliye Toplantı Salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, uzlaştırma bürolarında dosyaların olumlu neticelenmesi halinde mahkemelerin iş yükünün azaldığını ifade etti. Öğrencilere yapılan kıyafet yardımı sonucu uzlaştırmayla nelerin yapılabileceği, ne hayırların işleneceğini göstermek istediklerini ifade eden Karakoç, şunları kaydetti: “Mağduru olduğum bir dosya uzlaşma kapsamında olması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı bürosuna gönderildi. Uzlaştırmacı atandı ve hem mağdur hem sanık tarafına çağrıda bulunuldu. Bende uzlaştırmacıya sanıkların 40 öğrenciyi baştan aşağı giydirmeleri karşılığında uzlaşmaya gideceğimi belirttim. Uzlaştırmacı şartımızı karşı tarafa iletti ve onlarda bunu kabul etti. Bunun üzerine bende İl Milli Eğitim müdürümüzü arayarak durumu olmayan 40 öğrenci ismi ve beden numaralarını istedim. Eşyalarımız geldi bizde temsili olarak bugün milli eğitim müdürümüze eşyaları teslim edeceğiz.”

Karakoç, 2018 yılında bin 375 dosyanın uzlaştırma bürosuna geldiğini aktararak, “Bunların bin 370’i sonuçlanmış, uzlaştırılan dosya sayısı 594, olumsuz dosya sayısı 776. 2019 yılında ise şu ana kadar bin 131 dosya gelmiş, 826’sı neticelenmiş, olumlu olarak neticelenen dosya sayısı 638, olumsuz da 188. Olumlu olarak neticelenmesi demek o dosyanın mahkeme önüne gitmemesi demek. Mahkeme önüne gitmeyince seri bir şekilde aralarındaki husumette neticelenmiş oluyor. Mahkemelerin de iş yükü azalmış oluyor” diye konuştu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10