RATEM kurumsal yapısını 2 şirketle güçlendirecek

Cumartesi günü olağanüstü kongreyle toplanan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) zor günler geçiren sektör için öngördüğü 2 dijital teknolojik projeyi genel kurul onayından geçire

Çerkezköy 4.11.2019 19:30:00 0
RATEM kurumsal yapısını 2 şirketle güçlendirecek

İstanbul Bilek Otel’de yapılan genel kurulda, başkanlığını Şaban Kardeş’in yaptığı divanda başkan yardımcısı olarak Gaye Coşkun, İbrahim Ay, yazman olarak ise Dilek Şamlı yer aldı. 257 delegenin katıldığı genel kurulda 6 madde görüşülürken, divana sunulan 4 önergenin 3’ü 257 oyla oybirliğiyle, 4’üncüsü ise 206 oyla oy çokluğuyla kabul edildi.

 

 

SORUNLARI DİNLEDİ

 

RATEM tüzüğünde yapılan değişiklikle RATEM’in de ortağı olduğu Elzem A.Ş. ve RATEM Bilişim A.Ş. adlı 2 şirketin kurulmasıyla RATEM üyeleri bir taraftan içerik üretecek bir taraftan da daralan reklam pazarından ulusalda ve yerelde pay almaları sağlanacak. Sabah saat 10:00’da başlayan genel kurul 14:00’da son bulurken, öğleden sonraki serbest oturumda da RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy bir taraftan üyelerin sorularını yanıtlayarak meraklarını giderirken bir taraftan da üyelerin bölgelerinde yaşadıkları mesleki sorunları dinledi.

 

RATEM GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

 

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 6 aydan bu yana yaptıkları çalışma sonrası Türkiye genelindeki yerel radyo ve televizyonların içinde bulundukları ekonomik darboğazdan çıkış yolunu ve gelecekte var oluşlarına ilişkin çalışmalarında sona geldiklerini ancak bakanlığın bunları yapabilmek için tüzükte değişiklik yapılması gerektiğini belirtmesi üzerine bu olağanüstü genel kurulu yapma ihtiyacı doğduğunu belirterek “1090 radyo televizyondan  800’ünün RATEM üyesi olması bize yüklenen sorumluluğu ve bu sorumluluğun gereği olarak çözüm arayışlarımız yöneticisiyle üyesiyle ülkemizin 81 ilinde ilçelerimizde milletin müşterek sesi konumunda olan demokrasinin ve medyanın vazgeçilmez unsuru radyo ve televizyonlarımızın çeyrek asra dayanan mazisi ve geleceğe ilişkin vizyonlarını ortaya koymak için bugün buradayız. Radyolarımızın 1990’lı yıllardaki popülaritesini yakalayabilmesi, dijital dünya içerisinde radyoların yerini koruyabilmesi, yeniden ayağa kalkarak koşabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Gerek RTÜK nezdinde gerek Kültür Bakanlığı’yla ulusal ve uluslar arası meslek örgütleriyle her platformda siz kıymetli yayıncılarımızın çıkar ve menfaatleri doğrultusunda işler yapmaya, sizlerin haklarını korumaya gayret gösteriyoruz. Bugün burada aldığımız kararlarla saygınlığıyla her platformda kendinden söz ettiren RATEM iletişim fakülteleri başta olmak üzere Aklıma Bir Fikir Geldi projesiyle bakanlıkların dahil dikkatini çeken bir meslek örgütü olmayı başarmıştır. Bugüne kadar aldığı kararlarla başta RTÜK olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara karşı siz kıymetli meslektaşlarımızın çıkar ve menfaatlerini koruyup kollayan RATEM bu olağanüstü kongrede aldığı kararlarla gücüne güç katıp ortağı olacağı 2 şirketle de üyelerine kaliteli hizmeti sunmaya devam edecektir” dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, genel kurulan katılanlara tek tek teşekkür ederken, kurulacak 2 şirkete ilişkin çözüm ortağı firma yetkililerinin sunumları Yusuf Gürsoy’un konuşmasından sonra en çok alkış alan bölüm oldu. Mesleğin genel sorunlarının ele alındığı genel kurulda RATEM yönetim kurulu üyeleri gün boyu radyoculara mesleğin geleceğine yönelik umut veren önerilerde bulundular.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10